Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Здравейте колеги,

от около 6 месеца използвам Iphone 11, ъпдейтнат до последна версия iOS - 14.5.1, който до момента не беше създавал никакви проблеми освен невъзможността за настройка на "Hey, Siri"(стигам до четвърта стъпка и получавам постоянно грешката "Siri can't quite understand that" или нещо подобно. Пробвал съм варианти всякакви, общо взето всичко, което съм намерил онлайн като "solution", никакъв ефект. Както и да е, не е това идеята на тази тема.

От около 10тина дни, непосредствено след ъпдейта към 14.5.1 забелязвам много дразнещ проблем при работа със Siri. Тъй като явно няма да ми се получи настройката за нейното активиране с казване на "Hey, Siri", я използвам чрез задържане на страничния бутон, нещо което ми вършеше работа до преди ъпдейта. Сега при повикване на Siri чрез страничния бутон, независимо от това дали е за набиране, прогноза за времето или каквото и да било, се чуват не повече от 2-3 думи, след които гласът изчезва. На екрана се визуализира текст на отговора, който дава, но звукът й продължава не повече от 2 секунди. Ако отговорът е по-дълъг, след 5-те секунди мълчание се чува краят му, но гласово чувам не повече от 20% от отговореното. Надявам се, че съм обяснил разбираемо,

Пробвах всякакви настройки, спиране/пускане на Siri, спиране/пускане на самолетен режим, изключил съм low power mode, reset-нах мрежовите настройки и още дори вече не си спомням какво. Някой има ли някаква идея на какво се дължи тоя досаден бъг и как по-точно бих могъл да го отстраня?

17 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Опитай с reset all settings.

• 0
Публикувано
преди 27 минути, gogi6 написа:

Опитай с reset all settings.

Мислех си го, но това означава да set-вам всичко наново след това, което вече съм направил като настройки. Меко казано не ми се занимава. Явно ще чакам следващ ъпдейт на iOS и ще се надявам да оправи нещата.

• 0
Публикувано

"Не ми се занимава" често е гаранция за постоянни главоболия в бъдеще. Прежали се и ресторни с компютър в дфу. Позабравена практика е, но решава доста проблеми.

• 0
Публикувано

Не бих спорил с това, мързелът винаги е път към проблеми. Просто ми се искаше да видя дали аз не изпускам нещо, но явно няма да се мине без reset.

• 0
Публикувано

Restore OS, колега, не ресет.  Просто си "налейте" чисто нов софтуер в телефона.

P.S. Цитирането на последно мнение е нарушение на правилата за постване. 

• 0
Публикувано

47014e9bd4f952c92293f8d47580ab04.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 0
Публикувано

Audio Descriptions пуснат ли е?

• 0
Публикувано (редактирано)

Не намерих друга тема за следния въпрос. Не мога да изключа siri suggestions които се индикират на лок скрийна. Всички познати методи и съвети с изключване от менюто сири и сърч вкл. приложенията по отделно са изключени. Моля дайте съвет. Не искам да инсталирам всичко отново, банкови приложения и др. подобни. 

П.С. и сири е изключено вече. 

IMG_2258 (Large).PNG

Редактирано от skpavlov
  • 0

Ако драгнеш нотификацията наляво, и цъкнеш на бутона Options, ще може да я конфигурираш или спреш. 

Image.thumb.png.6f72a33f602c629d9f5e1a12a112fcb9.png

Редактирано от robot
  • 0
Публикувано

Няма опций.

2.png

• 0
Публикувано

Като сложиш 18 ще има. Гледам, че Робота е с 18.

• 0
Публикувано

Чакане с надежда. Благодаря за вниманието.

• 0
Публикувано

Нотификацията е само от приложението телефон.

• 0
Публикувано

Има го в 17, току-що тествах, изчаквах нотификация от външно приложение, в случая Гловоbb91cefd7daf07ccd45fedfa891b9b62.jpg

Като ми излезе предложение от Сири пак ще погледна.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• 0
Публикувано

Предполагам в настройките съм оплескал нещо за да нямам опции само на нота от телефон.

• 0

Надеждите ми заминаха. След ъпдейт на ios 18. Тази нота от телефона си остана, няма опции. Ужастт...3.thumb.png.e3dbc9e79adb30683a81138aaedcb43f.pngвсичко което намерих по нета е OFF вкл. сири и на часовника. 

Редактирано от skpavlov

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...