Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Напиши какво правиш да те следваме. На мен покрай ваксинацията ми откриха че имам високо кръвно и почнах хапчета сутрин. Ще ми се да сменя нещо в бита и да ги махна да не ги пия щото иноче съм добре и като здраве и като килограми.

Публикувано (редактирано)

Яж арония.

Редактирано от ludiamax
Правописна грешка.
Публикувано
Напиши какво правиш да те следваме. На мен покрай ваксинацията ми откриха че имам високо кръвно и почнах хапчета сутрин. Ще ми се да сменя нещо в бита и да ги махна да не ги пия щото иноче съм добре и като здраве и като килограми.

С кръвното нещата не са толкова прости - сваляш килограми и готово. Аз преди 2 години бях в топ форма, макар и 120 кг, тренирах здраво, карах байк, плувах, обаче един ден реших да си премеря кръвното от любопитство и бам - 190/150. А се чувствах супер, тъкмо мислих да излизам с колелото. Пулсът ми в покой е 55. Ходих по кардиолози, казаха ми, че съм абсолютно здрав, сърцето ми е чудесно, артериите са чисти от плака, ама кръвното високо. Дадоха ми някакво лекарство и го пия оттогава сутрин. Кръвното ми е 130/80 сега. Не смея да го спра за да видя какво ще стане. Нямат някакви особени странични ефекти лекарствата за хипертония, тъй че засега карам така. Кръвното се влияе от много фактори - смяна на сезони (зимата се вдига, лятото пада), ядене на солени храни, стрес, нерви и прочее. Колкото до фастинга - изключително лесно е, трябват ти няколо седмици за адаптация. Идеята е да се храниш в определен прозорец на 24 часа. В началото може да започнеш с 16/8 - 16 часа не ядеш абсолютно нищо, после имаш 8 часов прозорец, в който се храниш. След това го увеличаваш на 18/6. Аз съм 22/2 в момента. В часовете без храна трябва да пиеш много вода, може и чай без подсладители. Ползите са огромни, негативи не съм усетил. Ето ти видео да се запознаеш:

Има ужасно много информация, но ако нещо не ти е ясно, питай. По принцип не обичам да препоръчвам режими и програми, защото всеки си има неговата истина и човек трябва да пробва кое работи най-добре за него. На мен този начин на живот ми допада и ми върши работа. Пусни си един кръвни изследвания преди и след 2-3 месеца фастинг и ще се изумиш от резултата. Също така за по-дърти люде като нас е препоръчително веднъж седмично да “чупиш” фастинга и да си ядеш когато ти е кеф. Много е важно наистина да не приемаш абсоютно никакви калории във времето без храна, защото дори лъжичка захар в кафето убиват цялата работа.

Това може да работи при хора с много здрави стомаси....

За мен правилното е просто намаляване на някой неща като сладко и т.н. или количество да не се преяжда, всичко друго ми се вижда драстично..

Редактирано от profusion
Публикувано

Защо не се допитате до диетолози ( за колегите със здравословен проблем като диабет, хипертония и др.), ползвам услугите на Огнян Симеонов и съм много доволен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Аз мога да кажа че след 20 дена с мин сладко без тестяно и разни полуфабрикати  и тичане 3 дена в седмицата по 15мин, съм свалил 1,5кг (махнал съм 300-400г флуктоация че то като се наяде или изпикае човек и ... :) ) за мен е ок това темпо, защото не чувствам кой знае каква промяна или стес презденя. 

Редактирано от profusion
Публикувано
Това може да работи при хора с много здрави стомаси....
За мен правилното е просто намаляване на някой неща като сладко и т.н. или количество да не се преяжда, всичко друго ми се вижда драстично..

Както казах, не искам да натрапвам начини на хранене и тренировка, защото веднага се почват спорове. Не знам какво разбираш под здрав стомах, аз съм с тежък гастрит и моя начин на хранене ми е идеален. За мен е драстично да се лишавам от храни, които обичам, бира, алкохол. За теб е драстично да не се храниш по 5 на ден в малки дози, както години наред ни учеха, че било най-полезно. Освен това аз не пазя диета, а се храня така от години и мисля да е завинаги. Иначе с абсолютно всяка диета, при която си в калориен дефицит, ще отслабваш. Друг е въпросът, че това не може да е постоянно.
Публикувано

И съвсем друг въпрос, колко е полезно.

Публикувано
на 17.06.2021 г. at 22:26, Anthony написа:

Аз от една година съм на intermitent fasting

Само на мен ли ми звучи като фистинг? :tooth:

Майтап, моето е нещо подобно и явно работи. Никога досега не съм бил в по-добра форма. Преди 6 години тежах 92, имах паласки, кръвно 160/120 и пулс 130. Кръвното падна с килограмите, а за пулса се погрижиха бетаблокери(за жалост), но сега въпреки аритмията се търкалят около 75 средно. Имам и добра рецепта от народната медицина срещу кръвното, баща ми я спазва на 87 години и е с кръвно 120/80. Аз - чат пат :)

Публикувано

Е дай тая рецепта. Да не е от прословутите прахчета в село Гигинци?

Публикувано
преди 18 часа, Alxx® написа:

Само на мен ли ми звучи като фистинг? :tooth:

не само на теб ...😅

Публикувано
преди 17 часа, ludiamax написа:

Тия са за черен дроб :) Трябва да питам старото за детайли, той ми я прави. В общи линии е мед, чесън и канела приготвени по определен начин. От постоянно 160/120 сега му е 120-130/80 с половин лъжичка на ден. Рецептата му е от сръбски кардиолог, професор.

• 1 месец по-късно...
Публикувано
на 22.06.2021 г. в 2:15, ludiamax написа:

Тези прахчета са ги пили мой приятели и дават страхотен резултат,но Alxx е прав - при проблеми с черният дроб са. Ключа там е че докато се пият - капка алкохол не трябва. Има дозировки за профилактика.

Относно режимите - приятелката ми (тъй като аз съм си мързел) мина през няколко теста докато си намери верния за нея. Първо пробва с оня известния режим където се яде основно мазна храна и нищо расло под земята. Имаше голям ефект първоначално, след това обаче се сваля адски бавно. В момента си яде всичко в ограничени количества, ходи четири дни в седмицата на фитнес за по час и половина, където основно прави Кардио и за около два месеца свали от 55 кг. на 48 и се чувства супер. Така че - пробвайте какво ще се отрази най-добре на организма ви.

на 22.06.2021 г. в 19:59, Alxx® написа:

В общи линии е мед, чесън и канела приготвени по определен начин. От постоянно 160/120 сега му е 120-130/80 с половин лъжичка на ден. Рецептата му е от сръбски кардиолог, професор.

Случи ми се един път да вдигна кръвно 170/140 , при положение, че държа 120/80 перманент... Кисело мляко с канела свърши страхотна работа. След това обиколих маса кардиолози, но всички ми казаха че е от стрес.

Публикувано

Аз от как отворих темата съм -5, и продължавам, малко тичане малко диета без сладко и тестяно и явно се получава без много зор.  Кофти че като застудее няма да ми се ходи.

Въпроса ми е когато се тича (аз го правя на 4 серии 4мин + минута ходене =20мин, и увеличавам след време), дали е добре да се пие вода или след тернировката с леко изчакване (след 15мин). Четох някъде, че за отслабване по-добре второто?

• 2 седмици по-късно...
Публикувано

Приятно е да видиш, че има хора които се опитват да се погрижат за себе си! Браво, само така, здраве се изработва и изгражда, с пожелания за живот и здраве не става, това не е лотарията да си я желаем. Здраве може да имаш само под наем, а наема се плаща всеки ден.

Публикувано

Аз съм в “зоната” вече 7-ма година, задължително и 10000 крачки най-малко всеки ден. Свалил съм около 30кг.за това време , няма “йо - йо” ефект и по-важното е , че здравето е на ниво. Всеки може да води здравословен живот ако пожелае.. . Аз не пуша от 15 години и това е важно за мен(пушех по 50-60 цигари дневно) Ракийка пийвам умерено. Човек мине ли 40-те г трябва да се замисли , а ако от млад спортува и живее здравословно…супер. Със здраве на всички.

Публикувано

Като чета темата и си мисля, че аз съм сбъркан. На 48 години съм, 184см. - 80 килограма. Не пазя абсолютно никакви диети. Кръвното ми е като на младеж 120/80, холестерола ми е в граници (въпреки заседналият си начин на живот .... IT съм и мразя да ходя). Единствено не пия и не пуша (последното от 3 години). Позволявам си максимум по няколко бири на седмица.

Публикувано

В случая няма сбъркани, при теб е добре , че си здрав и в норми. Не всеки има твоя късмет, но профилактика не е излишна защото болестите от заседнал живот (хипертония, кръвна захар и др.) идва от раз..

Публикувано

Профилактичните прегледи са задължителни всяка година. Учудвам се, че има хора които ги пренебрегват.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...