Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

С пиле е тая за бебета, имат риба, агне и т.н.

Относно суровото - има готов барф, аз още му се кумя.

Публикувано

Колеги, гответе при интерес ще пусна рецепти за изхранване

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Имам интерес, дай рецепти, може и на лични.

Алекс, не се чуди на суровото, свиквай го докато не е станало късно, тия сухи храни… трето куче ми е с рак, не е като да не съм се грижила, просто химията им е вповече.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

При мен е обратното. Анди направи тумор на простатата, ама на 13 години и не е свързано с храната. Померанката е на 4 години, коргито на 6 мес. и са здрави. На Велин мопсът беше почти рекордьор за породата и само на гранули.

Публикувано

450 гр за хранене или както храня двуразово 900 за 30 кг животно
300 гр месо на ден сготвено, 400 гр зеленчуци и 100-150 гр овесени ядки, 15-20 гр олио и се вари до готовност
Месото е свинско не тлъсто, карантия и пилешко.. поне аз така процедирам. Всичко се мери на кантар. В миналото се е слагало и месокосно брашно от екарисажите по 10 гр , но сега няма

Публикувано

Не знам честно казано, забелязвам сериозно увеличение на раковите заболявания при кучетата, вече май нямам познат, който да не е изгубил любимец от това... Световен тренд е суровото хранене, което всъщност е и нормално - те са месоядни, не кокошки да кълват зърно от чувал, но навремето докторите ме убеждаваха колко е опасно, какви зарази може да хване от месото и някак ми се е вградило като страх, затова все отлагах да пробвам и ето, стана късно, не можах да я опазя, сега всички ни изоставиха, отписаха я и просто чакаме - аз се боря с разни природни средства поне да го забавя, защото всъщност бучката се появи преди 2 години и не расте бързо, не исках тест заради мястото, но все ме убеждаваха, че трябва, че може да се забави, имало химиотерапия, дрън-дрън, навих се, тествахме в Германия и се върна сарком, няма нищо за него у нас, не могат и да оперират... Все си мисля, ако не ме беше страх и бях я хранила с месо, дали нямаше да го избегнем... То и месото у нас не е месо, ама ме човърка. Знам, че има дълголетници, да са живи и здрави, но са малко, много повече са пострадалите, едно мопсче на десетина години засякохме в клиниката, над 10 операции е претърпяло, поръчваха лекарство за забавяне от Италия... всеки с късмета си. Съжалявам за лиричното отклонение, но ми е много мъчно и, ако мога да предотвратя този ужас при някой в бъдеще, искам да говоря за това, всеки живот е ценен.

Публикувано

С тия гранули и храни за кучета е нещо нормално. Я му давай само ориз и ще е здрав като бик!

Публикувано

Да не е китаец та да яде само ориз.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Не, но и двете кучета са здрави с хубава козина и достатъчно енергия. Хапват си и други неща, но главното меню е чист сварен ориз.

Публикувано

Моя дакел, беше ненаситен на ориз, но така и не се научихме да го ограничаваме в храната. Обикновено, ядеше от нашето меню, а суха храна ядеше, когато няма друго. Приспах го на 14,5 г , след боледуване от рак. Правихме му три операции, но последния тумор беше в трахеята и доктора отказа да го оперира. Последните месеци беше на кортикостероиди. Май рака стана по-масов, защото и при животните се вдигна средната продължителност на живота, а не толкова от вида храна. 

Публикувано

Въглехидратите подхранват туморите, затова казвам за ориза. А иначе може и заради продължителността на живота да е, въпреки че дребните породи живеят повече (дакела имам предвид, пинчерката я приспахме на 17 заради панкреатит, с който живя последните 8 години), но доста по-вероятно е от химията в храните и човешки и кучешки. При нас реално Кара го е получила на няма и 6 години, а преди това си има и бучка, вследствие на терапия за алергия, нея не съм изследвала и няма да го направя, не мога да кажа, че е стара. Предното ми куче го приспахме на 11, за него може би повече се отнася, хрътката замина на 10, пак от рак. За мен е мръсотията и химията - за съжаление съвременния град не е за кучета, то и за деца не е честно казано. Отделно, че за всичко ги тъпчем с лекарства - тровим ги, за да не хващат бълхи, кърлежи, дирофилариоза и прочие и прочие, ежемесечно. Някога само бях чувала за дирофилариозата като за някакво екзотично заболяване, сега има болни и от разхождащите се в нашия парк, толкова се промени климатът, че всички гадости са на лице. Отделно, че бълхи има целогодишно, а комар съм убивала и на Коледа, кърлежите почват от февруари... Гледаме си кученцата, обичаме ги, но същевременно ги убиваме заради начина на живот.

Публикувано

Тук никой не спомена дресурата, разходките, работния статус на животинчетата, а именно:
Разходки 2 Х 3 км за едри и средни породи, ежед невна разходка и тренировки за послушание и не на последно място НЕ ХРАНЕТЕ ГАДИНКИТЕ С ЧОВЕШКА ВРЕДНА ХРАНА ПЪЛНА С ПОДПРАВКИ. Аз много бъркам ама вечер като седна да пия 1 ракия и двете кучета ми стават ортаци на мезето(суджук или луканка) пълни с подправки. Давайте сурови зеленчуци или плодове, не се плашете от фруктозата , но не ги тъпчете. Казвам от опит.

Едит: относно раковите образувания винаги ги е имало. Преди повече от 20г имах каракачанка от чиито стомах извадиха ветеринарите 3 кг тумор. Е тогава нямаше толкова много голямо разнообразие от гранулирана храна.

Горепосочрмата рацепта за готвено е супер, пробвайте я

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...