Alxx® Публикувано преди 16 часа Публикувано преди 16 часа С пиле е тая за бебета, имат риба, агне и т.н. Относно суровото - има готов барф, аз още му се кумя. Цитирай
venelin1111gmail Публикувано преди 16 часа Публикувано преди 16 часа Колеги, гответе при интерес ще пусна рецепти за изхранванеSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 15 часа Публикувано преди 15 часа Имам интерес, дай рецепти, може и на лични.Алекс, не се чуди на суровото, свиквай го докато не е станало късно, тия сухи храни… трето куче ми е с рак, не е като да не съм се грижила, просто химията им е вповече.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Alxx® Публикувано преди 13 часа Публикувано преди 13 часа При мен е обратното. Анди направи тумор на простатата, ама на 13 години и не е свързано с храната. Померанката е на 4 години, коргито на 6 мес. и са здрави. На Велин мопсът беше почти рекордьор за породата и само на гранули. Цитирай
venelin1111gmail Публикувано преди 12 часа Публикувано преди 12 часа 450 гр за хранене или както храня двуразово 900 за 30 кг животно300 гр месо на ден сготвено, 400 гр зеленчуци и 100-150 гр овесени ядки, 15-20 гр олио и се вари до готовностМесото е свинско не тлъсто, карантия и пилешко.. поне аз така процедирам. Всичко се мери на кантар. В миналото се е слагало и месокосно брашно от екарисажите по 10 гр , но сега нямаSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 11 часа Публикувано преди 11 часа Не знам честно казано, забелязвам сериозно увеличение на раковите заболявания при кучетата, вече май нямам познат, който да не е изгубил любимец от това... Световен тренд е суровото хранене, което всъщност е и нормално - те са месоядни, не кокошки да кълват зърно от чувал, но навремето докторите ме убеждаваха колко е опасно, какви зарази може да хване от месото и някак ми се е вградило като страх, затова все отлагах да пробвам и ето, стана късно, не можах да я опазя, сега всички ни изоставиха, отписаха я и просто чакаме - аз се боря с разни природни средства поне да го забавя, защото всъщност бучката се появи преди 2 години и не расте бързо, не исках тест заради мястото, но все ме убеждаваха, че трябва, че може да се забави, имало химиотерапия, дрън-дрън, навих се, тествахме в Германия и се върна сарком, няма нищо за него у нас, не могат и да оперират... Все си мисля, ако не ме беше страх и бях я хранила с месо, дали нямаше да го избегнем... То и месото у нас не е месо, ама ме човърка. Знам, че има дълголетници, да са живи и здрави, но са малко, много повече са пострадалите, едно мопсче на десетина години засякохме в клиниката, над 10 операции е претърпяло, поръчваха лекарство за забавяне от Италия... всеки с късмета си. Съжалявам за лиричното отклонение, но ми е много мъчно и, ако мога да предотвратя този ужас при някой в бъдеще, искам да говоря за това, всеки живот е ценен. Цитирай
mirror Публикувано преди 11 часа Публикувано преди 11 часа С тия гранули и храни за кучета е нещо нормално. Я му давай само ориз и ще е здрав като бик! Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 9 часа Публикувано преди 9 часа Да не е китаец та да яде само ориз. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
mirror Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа Не, но и двете кучета са здрави с хубава козина и достатъчно енергия. Хапват си и други неща, но главното меню е чист сварен ориз. Цитирай
ne4o Публикувано преди 7 часа Публикувано преди 7 часа Моя дакел, беше ненаситен на ориз, но така и не се научихме да го ограничаваме в храната. Обикновено, ядеше от нашето меню, а суха храна ядеше, когато няма друго. Приспах го на 14,5 г , след боледуване от рак. Правихме му три операции, но последния тумор беше в трахеята и доктора отказа да го оперира. Последните месеци беше на кортикостероиди. Май рака стана по-масов, защото и при животните се вдигна средната продължителност на живота, а не толкова от вида храна. Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа Въглехидратите подхранват туморите, затова казвам за ориза. А иначе може и заради продължителността на живота да е, въпреки че дребните породи живеят повече (дакела имам предвид, пинчерката я приспахме на 17 заради панкреатит, с който живя последните 8 години), но доста по-вероятно е от химията в храните и човешки и кучешки. При нас реално Кара го е получила на няма и 6 години, а преди това си има и бучка, вследствие на терапия за алергия, нея не съм изследвала и няма да го направя, не мога да кажа, че е стара. Предното ми куче го приспахме на 11, за него може би повече се отнася, хрътката замина на 10, пак от рак. За мен е мръсотията и химията - за съжаление съвременния град не е за кучета, то и за деца не е честно казано. Отделно, че за всичко ги тъпчем с лекарства - тровим ги, за да не хващат бълхи, кърлежи, дирофилариоза и прочие и прочие, ежемесечно. Някога само бях чувала за дирофилариозата като за някакво екзотично заболяване, сега има болни и от разхождащите се в нашия парк, толкова се промени климатът, че всички гадости са на лице. Отделно, че бълхи има целогодишно, а комар съм убивала и на Коледа, кърлежите почват от февруари... Гледаме си кученцата, обичаме ги, но същевременно ги убиваме заради начина на живот. Цитирай
venelin1111gmail Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Тук никой не спомена дресурата, разходките, работния статус на животинчетата, а именно:Разходки 2 Х 3 км за едри и средни породи, ежед невна разходка и тренировки за послушание и не на последно място НЕ ХРАНЕТЕ ГАДИНКИТЕ С ЧОВЕШКА ВРЕДНА ХРАНА ПЪЛНА С ПОДПРАВКИ. Аз много бъркам ама вечер като седна да пия 1 ракия и двете кучета ми стават ортаци на мезето(суджук или луканка) пълни с подправки. Давайте сурови зеленчуци или плодове, не се плашете от фруктозата , но не ги тъпчете. Казвам от опит.Едит: относно раковите образувания винаги ги е имало. Преди повече от 20г имах каракачанка от чиито стомах извадиха ветеринарите 3 кг тумор. Е тогава нямаше толкова много голямо разнообразие от гранулирана храна. Горепосочрмата рацепта за готвено е супер, пробвайте яSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.