chayanne Публикувано Март 24, 2022 Публикувано Март 24, 2022 Здравейте,Обмислям да се сдобия с ел. тротинетка, но има прекалено много модели на пазара и не мога да се ориентирам какво да избера. Бюджета е до 1000 лв. Някой ако ползва, да сподели впечатления и препоръки. Пробега за деня ми е 15-20 км, което реално покриват почти всички марки и модели. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Kery70 Публикувано Март 26, 2022 Публикувано Март 26, 2022 Мисля, че е хубаво гумите да са големи, с оглед неравностите по нашите пътища. Виж това Шайоми, намалено е в момента.https://xiaomi-shop.bg/index.php?route=product/product&product_id=843Sent from my iPad using Tapatalk 3 Цитирай
Grievous Публикувано Март 29, 2022 Публикувано Март 29, 2022 Това са тротинетки за деца бре. Ако ти се наложи да минаваш 15-20 км и после да се връщаш, обезателно си носи зарядното в една раница.https://erider.bg или https://kaabouk.comТук, при мен един латвиец смени вече 3 на цена 5-600€. Ето ти парите за един по-висок клас. С kaabo например можеш да изминеш 150-180 км и чак тогава да зареждаш. А скоростта...? Цитирай
Monro Публикувано Април 3, 2022 Публикувано Април 3, 2022 Аз имам Zero 9 от али-то, не е лоша за парите си. около 30-40км минавам и на равно мога да се движа с до 40км/ч (около 90кг съм). До вкъщи има голямо изкачване и ме качва с около 15км/ч, така че придвиди и баирите. Минимум 600W мотор търси Цитирай
Русев Публикувано Април 3, 2022 Публикувано Април 3, 2022 И къде се движите с тея безумици? Пречите на велосипедистите по велоалеите или се опитвате да се самоубите между колите?Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 5 Цитирай
pepo1919 Публикувано Април 3, 2022 Публикувано Април 3, 2022 Извинения за спама,но и аз съм на същото мнение.И сякаш са се договорили да са с тъмни дрехи,за светлиниъе да не говорим-умрял червен диод на десет сантиметра от асфалта.Sent from my iPhone using Tapatalk 5 Цитирай
OXYGEN Публикувано Април 4, 2022 Публикувано Април 4, 2022 Ами и аз да поспамя: Имах 2 - Xiaomi m365 и Zero 9. Отказах се. Крайно непрактично нещо. Много по-добре е велосипед. Ако разстоянието е по-голямо или човек го мързи да вложи малко усилие - електрически велосипед... 2 Цитирай
OXYGEN Публикувано Април 4, 2022 Публикувано Април 4, 2022 По принцип си прав за това. Но не малко пъти се случва човек да пита за нещо, което не познава, не е наясно с разни специфики, неудобства, ограничения и точно такива на пръв поглед офтопик мнения помагат да си изясни концепциите навреме и без загуба на средства. Сега, не мога да твърдя, че случая е такъв, но не пречи и да се замисли човека над такава гледна точка (ако не е), вместо само да го надъхват с раазлични модели тротинетки... 1 Цитирай
Monro Публикувано Април 4, 2022 Публикувано Април 4, 2022 Аз живея в по-малък град и за там е доста удобно, за минути обикалям навсякъде. И не се налага да търсиш парко места Но определно си трябва да има достатъчно мощност (за баири) и да е висока. Цитирай
Русев Публикувано Април 4, 2022 Публикувано Април 4, 2022 Точно над това мислих и стигнах до заключението, че единственото приложимо място е на вилата, да ходя с нея за хляб вместо да паля колата. Ама за големи градове като София, Пловдив, Варна и т. н. Ми се вижда опасничко. В чужбина може и да е урегулирано, но тук този вид транспорт го няма никъде в ЗДП. П. С. Да споделя и защо съм негативно настроен към тези тротинетки. Като активен велосипедист са ме засичали по велоалети където нямат място /или поне не с тези скорости - двойни и тройни на тези с които се движат велосипедите/, а като шофьор един за малко да ме вкара в затвора като ми искочи пред колата и само бързия ми рефлекс /и късмет/ ме спаси да не го прегазя. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 4 Цитирай
robot Публикувано Април 5, 2022 Публикувано Април 5, 2022 Аз бих си взел нещо подобно някой ден https://ubco.eu/pages/2x2-adventure-bike При тротинетките ме притеснява това че си прав и че при евентуално препятствие по-лесно се губи равновесие, а и това, което казват по-горе, че го няма като вид транспорт в закона. Веднъж един с тротинетка ми се скара че му преча на тротоара, че съм вървял бавно и преча на движението Цитирай
Alxx® Публикувано Април 5, 2022 Публикувано Април 5, 2022 Що не го ошамари? Тротинетката е МПС и няма място на тротоари и велоалеи. P.S. В ЮК не е законно движението с тротинетка в градски условия. 3 Цитирай
chayanne Публикувано Април 6, 2022 Автор Публикувано Април 6, 2022 Благодаря за съветите. Взех си Xiaomi 3. На всички писали против тротинетките, а и не само, да поясня:1. Активен шофьор съм( до момента имам навъртяни около 1000000 км. с кола, мотор и чат пат с камион). 2. Умерено активен велосипедист съм. 3. Нагледал съм се на велосипедисти, каращи по улиците, само на 5 метра от вело алея, както и изскачащи пред коли, без фарове, стопове или пък с тъмни дрехи вечер, та не само тези с тротинетките са криви. Да не говорим за безумно пресичащи пешеходци. 4. Поради причини като — потене, дъжд(сгъвам тротинетката и в метрото) и др. подобни,предпочитам ел. тротинетка пред велосипед. 5. Малкия пробег ми е повече от достатъчен. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
Monro Публикувано Април 6, 2022 Публикувано Април 6, 2022 (редактирано) Всъщност ги има в Закона за движение по пътищата, там са вписани под термина "индивидуално електрическо превозно средство" - Раздел XVIII. Особени правила за някои участници в движението, започват от чл. 79. Иначе условията са като за колело. То също няма място на тротоара. На тротоара и пешеходна пътека се минава бутайки колелото/тротинетката... Редактирано Април 6, 2022 от Monro 3 Цитирай
Русев Публикувано Април 7, 2022 Публикувано Април 7, 2022 Съмнявам се, че условията са като за колело, едва ли може да караш с 40 км/ч по велоалея. П. С. Освен ако велоалеите го няма в ЗДП Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.