profusion Публикувано Ноември 3, 2022 Публикувано Ноември 3, 2022 Дълги години макчето си работеше, последните няколко дена започна рандом проблеми с видеото, примерно работи 1-2 часа или след 10мин - изместване на екрана, претрепвания на линии по екрана и понякога едкана се запълва с геометрични фигури пак на линии. Преинсталиран е на чисто, пробван е с друг кабел на друг минитор без резултат. Чудя се вероятно е хардуерно щом чист преинсталл не помогна? Ако е така има ли смисъл да го спасявам в сервис, вероятно ще е скъпо а машинката е на години, макар че с ССД пак си бачка нормално за офис е перфектен. Цитирай
profusion Публикувано Ноември 4, 2022 Автор Публикувано Ноември 4, 2022 То и аз понякога не си разбирам 😃 ами май ще трябва на сервиз да го дам за да разбера какво му е. А възможно ли е да е от някакви кешове имаше някакви преди резетвания на vnram и от сорта? Цитирай
profusion Публикувано Ноември 4, 2022 Автор Публикувано Ноември 4, 2022 Абе знам ли, нагледал съм се на щурави неща…. Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 4, 2022 Публикувано Ноември 4, 2022 Разлепена карта. Не е сефте при Епъл и не само. Проблемът се решава с ребоулинг(подмяна на спойката под видео процесора). 1 Цитирай
profusion Публикувано Ноември 4, 2022 Автор Публикувано Ноември 4, 2022 Какви пари ще му искат доре-долу ако е това? То как карта като мисля графиката е на интел вградена? Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 5, 2022 Публикувано Ноември 5, 2022 Все едно къде е, казвам вероятно се разлепва. Нямам представа сега как вървят услугите от този тип, преди години бяха 50-60-100, зависи. 1 Цитирай
Aveliky Публикувано Ноември 8, 2022 Публикувано Ноември 8, 2022 Нека е ясно, че след процедурата по ребоулд, не е ясно колко време ще изкара(ако тръгне). Това за съжаление(ако е тръгнало), не решава перманентно проблема! Единствения вариант с който се решава перманентно проблема е подмяна на дъно. Цената е около 100/150лв., като не се дава гаранция, че ще тръгне. Ако тръгне, пак няма гаранция. 2 Цитирай
profusion Публикувано Ноември 10, 2022 Автор Публикувано Ноември 10, 2022 (редактирано) Да направиха му ребоул и тръгнал но казаха точно това, не е ясно колко ще кара така. Ако спре не знам дали си струва смяна на дъно за 150, след като такива модели вървят по 200-300лв.Така че ще кара до където може евентуално. На Работата имам още един идентичен който няма проблеми, та след време може от двата един да се сглабя ако и другия даде дефект другаде. Ще чакам да дойде М1….но бях със сантиментални чувства към минито 2011 Редактирано Ноември 10, 2022 от profusion Цитирай
Aveliky Публикувано Ноември 13, 2022 Публикувано Ноември 13, 2022 Ребоул-а можеш да го повториш няколко пъти, докато тръгва. Аз имам един iMac 2011 на който му направих вече 4-ребоула за порядъка от 4 години и още работи. 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.