Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано (редактирано)

Привет колеги, тази сутрин на моя watch Ultra 2, забелязах показанията за надморската височина да стои само на 0 все едно е изключен и за времето показва празно вместо градусите, какво ли не правих, накрая нулирах часовника на чисто и пак ми показва същите стойности 0 за височина и празно поле на мястото за времето, дайте акъл къде и какво да проверя?

p.s. Като че ли GPS е изключен?

Редактирано от Павел Василев

15 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Ако ти е изключен локейшъна, няма как да показва времето и надморска височина.

• 0

Оправих се, цялата работа е била защото съм изключил фитнес приложението, активирах го и всичко тръгна :)

• 0

От няколко дни не ми показва вярно висотомера, при нормална около 645 надморска височина където съм локализиран, сега ми показва около 1570, това го забелязах след последния ъпдейт, при вас показва ли отклонения?

• 0
Публикувано

Да не си във футове , вместо в метри?

• 0
Публикувано

В метри е, оправи се сам като се разхождам и сега показва нормалната надморска височина, но от време на време показва ненормално високи стойности, часовника го имам от година и този проблем се прояви след последния ъпдейт, предполагам че там може да е причината, времето ще покаже.

• 0
Публикувано

Направих скрийншотове от преди малко на  часовника, как през няколко минути показва крайни стойности, погледнете най-долу в средата надморската височина в метри:

incoming-FE687264-43CD-45C9-A980-1600E04B81C2.png

incoming-BE6B5719-05DA-416A-BB43-8AF411EF8337.png

incoming-6611A401-0817-4A1E-8F26-70F1AE86FD2D.png

• 0
Публикувано

Предполагам, че си направил тривиалния ресет на часовника и телефона след ъпдейт. Освен това, имай в предвид, че часовника взема данни и от телефона. Ако си правил някакви настройки, спирайки разни ненужни, според теб функции, за да кара батерията по-дълго, може да се омажат доста функционалности и на телефона и на часовника. Обръщам ти внимание върху това, защото по-назад писа, че си спирал фитнес приложението. Пробвай, като излезеш навън без телефона, дали часовника отчита правилно, за да елиминираш възможността, телефона да дава грешни стойности. 

• 0
Публикувано

Часовникът взима данни за надморска височина от телефона?! Сигурен ли си? Всъщност не се учудвам, така или иначе уоча на apple си остава едно тамагочи за мен (лъки бой часовник от зайо байо снакс).

• 0

Колегата писа, че когато се разхождал ( предполагам навън) , показанията на надморската височина се оправили. Не спомена, дали навън е имал проблем с точността или само на закрито. Когато си в сграда, няма как GPS на часовника да те локализира и взема данни от телефона. Това според мен е вероятната причина, показанията да се шашкат на закрито. Почти съм сигурен, че навън не е имал проблем с точността, затова го посъветвах да излезе без телефон.

ПП. Направих една бърза проверка. На закрито, на 3 етаж ми дава 604 м , а на терасата, след 2-3 мин докато хване спътниците, ми коригира на 590 м.

Редактирано от ne4o
  • 0

Apple Watch Ultra 2 измерва височината, като използва комбинация от сензори:

1.    Барометричен алтиметър: Основният сензор за измерване на височината е барометричният алтиметър, който отчита промените в атмосферното налягане, за да определи промените във височината. Когато се изкачвате, налягането на въздуха намалява, а часовникът използва тези данни, за да изчисли височината ви.
    2.    GPS: Apple Watch Ultra 2 също така използва GPS данни, за да подобри точността на измерванията на височината. GPS може да предостави информация за височината въз основа на позициониране чрез сателити, което помага за по-точни резултати, особено в комбинация с барометрични данни.
    3.    Акселерометър и жироскоп: Тези сензори помагат на часовника да разбере вашето движение и ориентация, което също може да допринесе за по-точни измервания на височината, особено при дейности като изкачване или спускане.

Моя Ultra измерва височина изключително точно. В асансьора в реално време се промения метър за метър, там GPS няма.

По-скоро при колегата някоя функция е спряна или е сложена only when using the app. Когато му показва грешна стойност може да отвори Compass app и ако се оправи, ясно какво е.

Редактирано от ML16
  • 0
Публикувано

Вече съм абсолютно сигурен в становището си.Ето два скрийншота. Този със стойност ~+ 607 м е на показанията вътре в сградата и затова има знак ( ~ приблизително) а другия с +590 м е на терасата след хващане на GPS. Гледам, че и на скрийншота на колегата,с грешната  стойност има знак ~

incoming-A6EDBDE1-D02F-48BC-9828-286074564BDB.png

incoming-763AFD6C-297E-4A77-B8F3-DE92A651EAFF.png

• 0
Публикувано
преди 13 минути, ML16 написа:

По-скоро при колегата някоя функция е спряна или е сложена only when using the app. Когато му показва грешна стойност може да отвори Compass app и ако се оправи, ясно какво е.

Да, затова го посъветвах да си види настройките. 

• 0

Още веднъж рестартирах за всеки случай часовника и тела, няма промяна, в повечето случаи високомера показва нормалните стойности като  от време на време показва другата крайност, така и не разбрах кое точно го предизвика, откак имам часовника не е имало такава аномалия, нищо не съм пипал по настройките изобщо по телефона в последните месеци, не съм фен по ръчканията и да пипам без нужда, проверих локейшъна си е включен, местоположенията също, точно място също, проблема с високомера тръгна от последния ъпдейт и затова го набеждавам него като причина, ще изчакам когато има друг ъпдейт за часовника и ще си покаже.

Ще пиша по-нататък при развитие.

• 0

Не съм сигурен, дали би помогнало, но може да направиш един тест, и да видиш дали проблема е от часовника или от данните, които получава от телефона.

Когато забележиш, че надморската височина от часовника не е точна, питай Siri - каква ти е надморската височина и виж резултатите дали съвпадат. Ако има разлика - значи вероятно е от някоя настройка, ако няма разлика - тогава и аз не съм сигурен.

image.thumb.jpeg.098e7021f958b576521430fc16223393.jpeg

Редактирано от robot
  • 0

В крайна сметка след последния ъпдейт към 11 ката, проблема с надморската височина се оправи :)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...