iPhoneUserr Публикувано Март 11, 2022 Публикувано Март 11, 2022 Здравейте. имам един проблем. Имам iPhone от 12та серия и батерията му свършва много бързо. За 1 час използване ми пада от 100% на 50%. Според вас нормално ли е това? И дали гаранцията ще го покрие този проблем. Телефона е на 7 месеца. 91% ми показва, че е животът му, което смятам, че е добре. Какъв съвет ще ми дадете? Цитирай
DreamcatcheR Публикувано Март 11, 2022 Публикувано Март 11, 2022 Изключи 5Г. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
londongunner Публикувано Март 11, 2022 Публикувано Март 11, 2022 Определено има нещо при теб. Моя 12 Pro Max също е на 7м но батерията му е на 100% . С какво зарядно го ползваш ,на кой оператор си , как ти е обхвата 4/5g и в screen time кое най-много ти точи батерията по показатели ? Цитирай
007Georgi Публикувано Март 12, 2022 Публикувано Март 12, 2022 Най добре да занулите телефона (заводски настройки) преди да решите да го давате на сервизSent from my OnePlus Nord Цитирай
TheBlessedOne Публикувано Ноември 1, 2023 Публикувано Ноември 1, 2023 Здравейте, Заговорих се с един приятел, който ми сервизира техниката и по-специално Apple устройствата ми. Тъй като стана дума за подмяна на батерията, живота на батерията и качеството на зарядните (покрай случаите на гръмнали батерии), той ми посочи, че има голямо значение зарядното дали има конкретният сертификат и по-точно дали поддържа технологията на зареждане, за интелигентно и данимично подаване на заряд спрямо нуждите на батерията. Препоръча ми зарядно поддържащо PPS (Programmable Power Supply) стандарта и като марка, каза че Anker го поддържат. Поразчетох се малко и попаднах на тази статия LINK, в която се упоменава разликата между четирите PD, PPS, QC и PIQ, което ме обърка допълнително, понеже според модела смартфон, поколението му, дали е на iOS или Android, дали поддържа USB-C букса, може да се ползва различна технология на зареждане. В случаят, разполагам с iPhone XS Max, iPhone XS и iPad Pro 12.9" (4th Gen 2020), които от тях само iPad-a е с USB-C порт. Ще имам ли ползва от адаптер с PPS или са стари и могат да ползват само PD стандарта? Anker ползват патентован стандарт PIQ, има ли полза? Сега рекламират и някакво ново поколение GaN зарядни с широкозонов полупроводник направен от галиев нитрид, който бил по-добър от силициевите. Според приятелят ми, техник, има голямо значение зарядното, за да не се намали драстично живота на батерията, но вариантите са много и е трудно да взема решение, кое е най-подходящото. Цитирай
Русев Публикувано Ноември 1, 2023 Публикувано Ноември 1, 2023 Когато бързам или съм на път използвам основно на Baseus 65w GaN 5 зарядни, ако ще го зареждам цяла нощ - винаги с оригинално 5w от старите - бавно но славно Не съм имал проблеми с необосновано бързо падане на капацитета на батерията. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 1, 2023 Публикувано Ноември 1, 2023 Епъл са боднали ограничение в софтуера да разпознава техните си зарядни и реално файда от други няма много. Освен това, бързото зареждане бере лайката на батерията. Ако искаш трайност, ползваш оригинално или сертифицирано. Цитирай
Kery70 Публикувано Декември 5, 2023 Публикувано Декември 5, 2023 Както писах в друга тема където стана въпрос за батерията и нейния капацитет предполагам, че мистерията е разгадана. Три телефона купени миналия декември 2022г. Две 14ки, едната плюс(моята) и един чист 11 за малкия. Моят зареждан винаги и изцяло с 65w GAN зарядно на Анкер (модел 735)-за 12м 91% здраве, на малкия с друго GAN 65W зарядно 88% здраве. На жената 14ка нормална, зареждана отново с 65W GAN на Baseus но през USB-A порта който пуска 12W с кабел USB-A to ligtning и повече цикли на зареждане от моя, 98% здраве на батерията. За мен ситуацията с бързото зареждане е видна, и с трите устройства купени по едно и също време. На малкия телефона е нормално да се амортизира по бързо, той го спуква от ползване, и зарежда когато му падне, по няколко пъти на ден. Но разликата е очевадна. Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Цитирай
makaveli2 Публикувано Януари 22 Публикувано Януари 22 И аз зареждам само с бавно зарядно от старата 8-мица. Но онзи ден взех 15 про и понеже е друг кабела, взех ubs - type c за 9 лева от технополис и ще зареждам с оригиналния 5W от 8-цата. Относно кабела се чудя ,като не е оригинал я на епъл или самсунг дали ще има някакви проблеми. Всички ли ползвате оригинални кабели ? Цитирай
miroslavm Публикувано Януари 22 Публикувано Януари 22 (редактирано) Баях му за здраве на батерията само първите една две години,докато беше нов.Сега зареждам с 20w зарядно Ugreen с два метров кабел Baseus(китайци). Телефона е XR купен 2018 декември,кара шеста година. 81% здраве на батерията.Перфектен все още.Винаги ми е било чудно как нови телефони на по една година са паднали на 80 и няколко процента. Моят след втората година беше на 92%. Всяка вечер зареждам. Редактирано Януари 22 от miroslavm Цитирай
Dimitrov71 Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 До колегите с 15 Про (Макс), колко Screen Active/Screen Time постигате? От една седмица съм с про макс и нещо не мога да докарам повече от 6 часа на ден. Цитирай
Kery70 Публикувано Февруари 23 Публикувано Февруари 23 Зависи от много неща, но 6 часа е добре. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Dimitrov71 Публикувано Февруари 27 Публикувано Февруари 27 на 24.02.2024 г. в 1:07, Kery70 написа: Добре де, нужно ли е да цитираш целия чаршаф??? Sent from my iPhone using Tapatalk Тези резултати с WiFi ли са постигнати? Аз ползвам 5Г... Цитирай
Kery70 Публикувано Февруари 27 Публикувано Февруари 27 Да изцяло на wifi са, резултата би бил доста различен (мин 2.5-3ч надолу) на 5g или lte. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.