Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• 0

Относно e-sim?

Tihomir Stoyanov

Въпрос

Публикувано

Здравейте!

За първи път преминавам на iOS и веднага изникнаха няколко въпроса, при които вапреки ровене и търсене на отговори остават някои неясноти. 

Става въпрос за iPhpne 15 Pro Max.

1. След като поставих физическата карта, която е лична и e-sim която е служебна, веднага възникна един много важен въпрос...

На предишната операционна система (Android) когато се избира абонат от указателя, при натискане върху името или номера, излизаше опция да се избере от коя сим карта да се извърши обаждането, тук при iOS не дава подобна възможност. Бихте ли ме посъветвали как да се ползват пълноценно и двете сим карти при набиране?

2. Вторият ми въпрос е когато отворя някакъв текст в браузъра и го увелича, той не се оразмерява автоматично, дали има опция която включва тази възможност, до сега не открих подобно нещо...

3. Третият и последен - не мога да разбера как да кача mp3 файлове от windows 11 на телефона, когато го свържа с компютъра излиза единствено папка със снимките и видеата.

Предварително благодаря!

16 отговора на този въпрос

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Отзад на пред на въпросите:
Мр3 се качва чрез iTunes във форума е описано как.
После от настройки на Сафари ще зададеш подходящ по големина текст и така ще е и за в бъдеще.
Е сим не ползвам така , че някой колега ще отговори на първият ти въпрос. Успех с новата iOS , ще ти допадне.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 0
Публикувано

За всеки един от контактите може да се избере коя линия да ползва по дефолт, просто влезте в контакта и ще видите под снимката му опция да настроите коя линия да ползва. 

• 0
Публикувано

Благодаря ви!

Още един доста важен за мен въпрос - когато вляза в Снимки - Албуми - и там има Скорошни като в него отива всичко, до тук е ок, но как бих могъл да ги видя и разпределени автоматично в отделни папки както е при андроид, примерно снимките се показват в папка Камера, снимки от вайбър в папка Вайбър и т.н.

• 0
Публикувано

Ще се учудиш колко добре работи търсачката в снимките.
Пробвай като отвориш снимките и натиснеш “търсене” долу в дясно да напишеш примерно “viber” ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• 0
Публикувано
преди 22 часа, Tihomir Stoyanov написа:

Благодаря ви!

Още един доста важен за мен въпрос - когато вляза в Снимки - Албуми - и там има Скорошни като в него отива всичко, до тук е ок, но как бих могъл да ги видя и разпределени автоматично в отделни папки както е при андроид, примерно снимките се показват в папка Камера, снимки от вайбър в папка Вайбър и т.н.

1 - за да ти се запазват снимките от Вайбър в галерията, първо трябва да включиш тази настройка в самия Вайбър, тъй като по подразбиране е изключена: Media > Save to gallery

2 - когато отидеш в албуми ще видиш че всяко приложение което създава или записва изображения си има собствен албум

• 0
Публикувано (редактирано)
на 9.12.2023 г. в 19:02, robot написа:

2 - когато отидеш в албуми ще видиш че всяко приложение което създава или записва изображения си има собствен албум

Точно това ме притеснява, че когато вляза в "Албуми" се визуализират само папка "Скорошни" където всичко е натъпкано общо и от камерата и от други приложения, и Любими който е празен. Въпросът ми е няма ли някак начин когато снимам с камерата, снимките да отиват автоматично в отделен албум с име "Камера или Снимки? Не мога още да се ориентирам с това, възможно ли е изобщо...

Редактирано от Tihomir Stoyanov
  • 0
Публикувано

Не е така , има различни папки: “панорамни снимки” , “селфита” , “портрет” при мен понеже ползвам” instagram “ и такава. Снимките си отиват там автоматично, но всичките са в папка “скорошни”

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 0
Публикувано

При мен няма такива папки. Всички снимки ( от камерата, вайбър, уотсап, фейс) отиват в "Скорошни" насипно и става манджа с грозде. Иска ми се да отиват автоматично по отделни папки...

• 0
Публикувано

Ако виждаш такъв екран - с надпис Албуми и под него СКОРОШНИ, просто натисни Албуми горе или долу, и ще видиш всички албуми. 

image.thumb.png.0f71f8ae62595a91794b718eaca7068f.png

• 0
Публикувано (редактирано)

За съжаление менюто на моя не е такова. Когато натисна Албуми визуализира само папка "Скорошни" където всичко е наблъскано смесено вътре, папка "Любими" която е празна и папка на едно приложение за сканиране. Няма папка "Снимки" от камера, няма визуализирана папка вайбър и т.н.

IMG_0101.PNG

Редактирано от Tihomir Stoyanov
  • 0
Публикувано

Едно належащо въпросче към по-запознатите с iOS. Дали има някакво отделно приложение което да дава по-систематизирано историята на обажданията. В iOS ако даден непознат номер ме е търсил няколко пъти през деня, не ми дава на едно място като натисна върху него колко пъти ме е търсил, а трябва да превъртам цялата история и да го търся обаждане по обаждане.

Весели празници!

• 0
Публикувано

Здравейте, имам един въпрос относно активиране на e- Sim ? Ако активирам личния си номер като e- Sim на iPhone и поставя сим картата в друг телефон какво се случва ?

Предполагам като имам входящо обаждане ще звънят и двата телефона едновременно или сим картата ще бъде деактивирана ?

• 0
Публикувано

Картата мре от пускането на заявката. Някой оператор поддържаше дублаж срещу доплащане, ама не помня кой.

• 0
Публикувано

Както колегата е писал, активацията на eSIM прекратява функциите на физическата сим карта. За прехвърляне между апарати: eSIM картата се прехвърля към друг телефон, когато се изтрие от действащия и се сканира QR кода на новия телефон.

Yettel има услуга multiSIM, която е предназначена за дигитална втора сим карта, но услугата е предвидена само за часовници, включително Apple Watch.

Доколкото знам Yettel нямат опция за втора сим карта към друго устройство.

А1 имат услуга Extra Sim, до две допълнителни карти, дублиращи номера и услугите.

Мисля, че Vivacom опция за дублиране.

• 0
Публикувано

Екстра Сим-а на А1 дублира само гласовите повиквания и интернета. СМС-те са само на основната карта.
Като ти избираш за основна и допълнителна карта коя да е физическа или да е еСИМ.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...