luki81 Публикувано Декември 29, 2023 Публикувано Декември 29, 2023 Здравейте, От няколко дни ползвам Macbook и имам следния въпрос: Работя с ексел и ми се налага да работя с няколко таблици едновременно. При Win, когато имам отворени две или три таблици с комбинацита от клавиши ctr+tab мога да превключвам между таблиците. При Мас обаче, с комбинацита от command +tab, мога да превключвам само межда отворените програми, но не и между таблиците. Дали има решение на този мой проблем? Също така съм свикнал да отварям програмите с двоен клип на левия бутон на мишката, а при Мас не мога да го правя. Отварям ги с десен бутон и натискане на open. Ще съм благодарен ако може да ми съдействате. Цитирай
stangen Публикувано Декември 29, 2023 Публикувано Декември 29, 2023 Здравейте и добре дошъл в света на Маковете. За смяна на активен прозорец на една и съща програма ползвайте Command + ` (на мак клавиатурата се намира до левият шифт). При мен, всички програми се отварят с единичен клик на левият бутон. Цитирай
luki81 Публикувано Декември 29, 2023 Автор Публикувано Декември 29, 2023 (редактирано) Благодаря ви за отговора. За съжаление при мен не става с тази комбинация от бутони. Редактирано Декември 29, 2023 от luki81 Цитирай
stangen Публикувано Декември 29, 2023 Публикувано Декември 29, 2023 Нямам идея защо при Вас не работи. На всичките ми макове работи по този начин и нищо не съм променял по клавиатурата от настройките на ос-а. Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Декември 30, 2023 Публикувано Декември 30, 2023 И при мен работи, правилната комбинация ли ползваш ? Аз ползвам и помощна програма " AltTab ". Цитирай
Kery70 Публикувано Декември 30, 2023 Публикувано Декември 30, 2023 Виж дали и двата прозореца са ти отворени на десктопа. Защото ако единия е свален долу (минимизиран) комбинацията няма да работи. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.