Severus Публикувано Юни 27, 2009 Публикувано Юни 27, 2009 Има си отделен модул в телефона - gsm модул. Той си има собствен процесор, собствена логика. Той е този, който се грижи за мощността на сигнала. Цитирай
Nistel Публикувано Юни 27, 2009 Публикувано Юни 27, 2009 Аз имах подобен проблем след като минах на 3.0 на моя iPhone 2G 16GB Батерията падаше за половин ден и можех само да правя изходящи разговори - като ми звъняха даваше сигнал все едно ми е загасен телефона и след няколко минути получавах СМС-и, че са ме търсили.След една вечер четене по чуждите форуми установих, че проблема е от настройките за интернета. Аз си бях сложил умишлено грешни настройки и от Bossprefs бях изключил всичко освен Wi-Fi. Та направих си истинските настройки и вече можех да получавам повиквания и батерията ми държи по 3 дни .. страно, но факт. Интересното е, че обажданията от БТК към Вивателската ми карта минаваха .. пробвах и с МТел-ска карта и пак само повикванията от БТК идваха Та надявам се това реши проблема ви .. Цитирай
Toni- Публикувано Юни 28, 2009 Публикувано Юни 28, 2009 И аз забелязвам, че нещо батерията не издържа толкова колкото издържаше при 2.2.1. Не я хаби бързо, принципно си зареждам телефона всеки ден и не мога да кажа колко би издържал, но определено пада малко по-бързо. Другото, което забелязах и при мен, че телефона почна да грее... Ако е от джейлбрейка, както каза Anthony, дали ще излезе някакво решение, че определено това не е нормално за телефона. Цитирай
greench Публикувано Юни 28, 2009 Публикувано Юни 28, 2009 Jun 28 14:51:15 user CommCenter[29]: Telling PDP context 0 to go active.Jun 28 14:51:15 user CommCenter[29]: connection mask for 0 is 1Jun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: Deactivated PDP context 0 that supports connection types 0x1Jun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: Error (58) activating PDP context 0 that supports types 1: kGprsMissingorUnknownAPNJun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: Telling PDP context 0 to go active.Jun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: connection mask for 0 is 1Jun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: Deactivated PDP context 0 that supports connection types 0x1Jun 28 14:51:16 user CommCenter[29]: Error (58) activating PDP context 0 that supports types 1: kGprsMissingorUnknownAPN при изключен edge/3g (в Cellular Data Network на apn съм сложил -, защото sbsettings определено не го изключва) това продължава да си цикли докато не respring или не въведа валиден APN и после пак наново когато му потрябва нет. Докато тече този цикъл батерията ми драстично пада. Някакви идеи? Цитирай
bobiikonomov Публикувано Юни 28, 2009 Публикувано Юни 28, 2009 проблема е от настройките за интернета. Та направих си истинските настройки и вече можех да получавам повиквания и батерията ми държи по 3 дни .. страно, но факт. Какво значи истински настройки на интернета? Ако може малко повече информация. Благодаря предварително. Цитирай
johny_b3 Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Много гледах, но така и не открих такава тема в този форум и реших, че ще е хубаво всички да споделят най-оптималния начин да си спестя повече батерия, защото напоследък много ми цоцка телефона дори и в standby режим. И така и така съм отворил тема за батерията, искам да чуя и мненията ви за прегряването? Това е първото лято на моя Айфон и се чудя дали е нормално да загрява толкова? (Ако проблема е в атмосферната температура.) И второ, това на 3.0 ли се дължи? Поздрави. П.П. Исках да ви попитам също как мога да си направя телефона на бъгалрски? Искам да ми кажете дали правилно съм разбрал: Програмата която го прави на български е iPhonetic, но все още я няма за 3.0? (и ако да, кога ще излезе?) Цитирай
stefanstoev Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 С новата OS 3.0 сякаш и моята батерия пада малко по-бързо, но при положение, че всяка вечер е на компютъра или съм го вързал на зарядното - не е проблем, но със загряването и аз имам проблем. При мен загряваше като ползвах навигация. Пробвах със Sygic и с Navigation - резултатът беше един и същ. После махнах навигациите и вече от няколко седмици нямам никакъв проблем. Цитирай
wolf Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Изключете си " Fetch new data " " push " и EDGE. и няма да ви грее постоянно, освен докато не ползвате навигацията или wifi, което е нормално за всяка марка телефон. Цитирай
kawabiker Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 При мен на 3Г-то ми се държи добре батерията,но на 2Г-то направо я смила за норматив,двата телефона са 3.0 . Цитирай
wolf Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 А 2G грее ли ти повече от 3G. И еднакви неща ли имаш инсталирани и на двата. Цитирай
kawabiker Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Еднакви приложения и на двата,разлика в греенето никаква,даже не съм и забелязал да се напичат много,единствено по-голямо нагряване виждам при пусната навигация на 3Г-то,но това е по подразбиране най-малкото защото тела седи на стойка на предното стъкло и слънцето го напича допълнително Цитирай
wolf Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Вземаш ли в предвид факта че 2G е доста по стар и на батерията може да и е дошло времето. Цитирай
kawabiker Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Вземам го разбира се ,в интерес на истината при 2.2.1 наистина изкарваше повече,но пък не ми е чак толкова на сърце това,включвам се в темата само за да споделя опит,така или иначе телефоните се зареждат всеки ден, така че не ми е чак такава грижа,иначе най лесния вариант е една нова батерия за 5 долара и още на следващия ден ще се разбере дали наистина е от нея,втълпявам ли си или просто има някоя шитня най-вероятно инсталната от Сидия,която не влияе добре на 2Г-то. Цитирай
johny_b3 Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Изключете си " Fetch new data " " push " и EDGE. и няма да ви грее постоянно, освен докато не ползвате навигацията или wifi, което е нормално за всяка марка телефон. Много добре, а откъде става това? Цитирай
emco83 Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Settings/Mail,Contacts,Calendars/Fetch new data off Цитирай
Mr.Profit Публикувано Юли 17, 2009 Публикувано Юли 17, 2009 Четох някъде по форумите, че много от програмите за 2.2.1 не са преправени за 3.0 и това проличава в издържливостта на батерията. Използвам 2G телефон с 3.0 без излишни програми от cydia и съм спрял fetch new data. EDGE не съм спирал защото не съм инсталирал програма за спиране, но съм въвел неправилни настройки за APN и не дърпам и да ви кажа мисля, че нормално се държи ... без да грее. Поздрави Цитирай
!Press Публикувано Юли 18, 2009 Публикувано Юли 18, 2009 Здравейте. Скоро се сблъсках с следния проблем: с 3G съм, с 3.0. След като минах на новия firmware батерията започна да ми прави проблеми. Забелязах го за пръв път, когато го включих към компютъра. iTunes го разпознава, излиза ми на телефона и в iTunes че се зарежда, но всъщност не се зарежда, а точно обратното. Както беше на 11% след малко като го погледнах беше на 3% и после се изключи. Включих към контакт и почна да се зарежда нормално, зареди се до 90% и до края на деня отново падна супер бързо. В момента съм го включил към контакт, отново ми излиза на телефона батерията, че се зарежда, но телефона не се включва... Предполагам, че батерията е заминала. Ще съм ви благодарен да споделите вашите мнения за проблема и дали наистина е от батерията и къде мога да го оправя във Варна. Мерси предварително. Цитирай
!Press Публикувано Юли 29, 2009 Публикувано Юли 29, 2009 И при мен проблемът се задъблочи доста (3G с 3.0) Вчера беше върха Изключих го преди да си легна от зарядното на 100% и когато се събудих сутринта (без да съм правил каквото и да е) батерията беше на 33%! Вече не знам какво да правя хора, помагайте! P.S. Също имам и проблема с входящите обаждания. И аз ще помоля Nistel за малко повече информация какво има предвид истински настройки? Цитирай
NoGood Публикувано Юли 29, 2009 Публикувано Юли 29, 2009 Под "истински настройки" има в предвид оригиналните настройки с които работи оператора,а не ръчно (грешно) зададени Цитирай
Melir Публикувано Юли 31, 2009 Публикувано Юли 31, 2009 Нали се сещате че с оригиналните настройки телефона ви ще отчита трафик. :neutral: Цитирай
NoGood Публикувано Август 1, 2009 Публикувано Август 1, 2009 Спрян от SBsettings ,би трябвало да не отчита.... Цитирай
rafaelo Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 В крайна сметка, хората с 3G бихте ли споделили с firm3.0 колко време ви държи батерията? Моя издържа макс 2 дни а е нов телефона. Не съм му слагал 2.х от както е взет и единствената база за сравнение е 2Г който имах преди който до край (1 година и половина) издържаше по 3 дни. П.П. Всичко което може да смучи (push, edge, wifi, location services) са изключени. Подозирам че firm3 е замесен. Цитирай
bobiikonomov Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 Моята издържа ден и половина, но при условие че не го ползвам за друго, освен за телефон. Ако ползвам интернет и cydia, всяка вечер го зареждам. Телефона е 3G, с FW 3.0.1. При навигация загрява доста, а при интернет и други неща,загрява но по слабо. Цитирай
!Press Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 При мен се оправи долу-горе.. не пада чаак толкова бързо колко преди, но все пак доста по-бързо, отколкото, когато бях с 2.2.1. Дадох от General ->Reset -> Reset Network Settings и вече батерията не ми е кой знае какъв проблем. И въпреки това си я зареждам всяка вечер. По-добре отколкото да го зареждам цял ден, да го изключа от зарядното като си лягам и да ми е паднала когато стана. Цитирай
tonygti Публикувано Август 9, 2009 Публикувано Август 9, 2009 При мен откакто съм с 3.0 OS батерията ми държи много повече. Преди издържаше най-много 2 дни, а сега от 3 до 5 дни. Не знам защо така се получи, но е факт... Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.