ypechdb Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Да си правил ъпдейт на SBSettings до версия 3.0.6? Аз имах проблем с батерията след като го качих, ама чак пък толкова бързо не е падала. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Защо първо не погледнеш включен ли е SSH, ако си рестартвал? Цитирай
blizzard Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Как да проверя? Имам спомен че SSH се слагаше отделно от cydia в SBsettings а аз не съм го инсталирал. Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 В SBS се слага само toggle, а не OpenSSH. Там можеш само да видиш, и да включиш–изключиш, защото ако е инсталиран, по подразбиране е включен при рестарт, а яде батерия като бясно... Цитирай
Alxx® Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Преинсталирай ъпдейта и рестартирай целия телефон, не само спрингборда, ако той го е причинил - има шанс да се оправи. Цитирай
blizzard Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Направих Преинсталация на SBsettings и рестартирах. Дано се оправи. Цитирай
Alxx® Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 Забравих да спомена - ако нямаш качен openssh - изключи тогъла, отговарящ за него от sbsettings/more/settoggles. Цитирай
The Shaman Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 При мен работи нон стоп и нямам грижи Цитирай
Sladichuk® Публикувано Април 14, 2010 Публикувано Април 14, 2010 ...ако нямаш качен openssh..... Ако няма, и да изключва и да включва тогъла, все тая... Всъщност ако има инсталиран, задължително да изключи. Не знам Шамана какъв късметлия е, че няма грижи при постоянно включен OpenSSH,ама при мен на 3–те поколения телефони гълта батерия като че ли има пряка връзка с 4–ти реактор на Козлудуй, а и на всички телефони, които съм правила, и на които задължително го качвам, е така.. Цитирай
blizzard Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 Днес пак гълташе батерията и то бързо, но до 58% някъде и после нормално си даржеше телефона. Мисля да си направя рестор за по сигурно, вие как мислите? Цитирай
ypechdb Публикувано Април 15, 2010 Публикувано Април 15, 2010 Аз лично махнах версия 3.0.6 на SBSettings, сложих старата 3.0.5 и нещата се оправиха. Стига обаче проблемът да е наистина от тази програма. Не съм голям специалист и не казвам да правиш точно това. Просто изразявам мнение как се реши проблемът при мен. Цитирай
Veselin Minchev Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 (редактирано) Почти всички имаме проблем с батерията на jailbreak-натите устройства или по-точно, че пада доста бързо. Самият jailbrake няма как да влияе върху батерията, правят го някои от програмите, инсталирани от Cydia (по-специално тези, които ползват MobileSubstrate, тъй като зареждат динамични библиотеки, които работят във фонов режим, както и тези, ползващи daemon-и). Така, стига толкова терминология, а да започваме по същество. Ето няколко бързи съвети, които е препоръчително да направите или да спазвате: 1. Не оставяйте Wi-Fi включен, ако не го ползвате. 2. Намалете Brightness(яркостта) до толкова колко ви устройва. 3. Спрете 3G връзката ако няма да я ползвате (Settings/General/Network/OFF). 4. Изключете Location Services (Settings/General/ OFF Location Services). 5. Сложете Автоматичното заключване на 1 минута (Settings/Genaral/Auto-Lock/ 1 minute). 6. Изключете Push (Settings/Mail, Contacts, Calendars/ Fetch New Data/Push/ OFF). 7. Тъй като предназначението на Notifications е да известяват за събития, изключването им с цел предпазване на батерията е по ваша преценка! (Settings/Notifications/OFF). 8. Когато сте извън обхват, приминете към режим на летене(Airplane Mode). (Settings/Airplane Mode/ON) 9. Изключете еквалайзерa (Settings/iPod/EQ/OFF). 10. За по-оптимизирана работа на батерията, препоръчително е редовно (поне веднъж в месеца) да се оставя да се разреди до под 20% и след това де се зареди до пълен заряд (Full Cycle Charge). За помощта използвайте Battery Doctor. Важно: * Препоръчително е да се зарежда от мрежата, а и е по-хубаво за батерията! Не го зареждайте на прекалено топло място. Опасно е за батерията! * Нормално е когата ползвате Wi-Fi или играете някоя игра батерията да пада доста по-бързо! * Приложения като SBSettings доста товари вашия телефон и съответно харчат повече ток! * Използвайте Battery Doctor, за да поддържате в добро здраве вашата батерия! Прочетете съветите, които ви дава тя! * Когато играете продължително на игри, препоръчително е телефона да е без калъф заради прегряването! * Cъщо така, да не се излага продължително време на екстремни атмосферни условия (жега или студ)! Редактирано Януари 31, 2011 от playboyko_ 2 1 Цитирай
Anthony Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 Някои неща са пълна глупост. WiFi се изключва автоматично при заключване на телефона. Какъв е смисълът да е спрян? Bluetooth се активира само като има закачено устройстово, което му е изпратило сигнал. Battery Doctor e пълен боклук. Мързи ме да продължавам. Цитирай
Veselin Minchev Публикувано Април 22, 2010 Публикувано Април 22, 2010 (редактирано) Anthony така добре ли е? П.П Който иска може да използва Battery Doctor, никой не съм задължил. Редактирано Април 22, 2010 от playboyko_ Цитирай
manch Публикувано Юни 5, 2010 Публикувано Юни 5, 2010 Здравейте, имам следния проблем. Устройството е Iphone 2G firm 3.0 Днес сутринта го отключих да видя колко е часа, батерията беше заредена до горе, погледнах и го оставих на масата. След 15 мин взимам го и не реагира по никакъв начин на кой да е от бутоните. Включих го към компа светна ябалката след млако за секунда се показа екрана и пак се рестартира и така няколко пъти. Оставих го и започнах да ровя из форума. След 5 мин пак го закачих за комша и ми показа, че батерията е на минимум и започна да се зарежда. Пуснах го и сега всичко е 6. Въпроса ми е на какво се дължи това. Възможно ли е да не е отчитало самото падане на батерията и аз да съм си мислил от 2-3 дена, че имам а тя всъщност е останала без ток. Благодаря Цитирай
DjeFF Публикувано Август 7, 2010 Публикувано Август 7, 2010 Прави ми впечатление , че батерията ми пада доста бързо, без да използвам кой знае какви приложения. 1во мислех,че проблема е в това ,че доста късно разбрах,че Locations ми беше включен постоянно (логична причина батерията да пада много бързо).Изключих го (покрай него изключих и всичките други EDGE, 3G и т.н), но определено това не повлия кой знае на батерията. 2ро ест. се сетих за "вируса"(според всички във форума ) ... SBSettings и го изтрих, но за съжаление имам чувството ,че батерията продължава да си пада със същото темпо... Някой има ли идея това 1во дали може да е hardware-н проблем и 2-ро дали един restore може да оправи проблема? Телефона е iPhone 4 16GB на 10тина дни. Цитирай
Aveliky Публикувано Август 7, 2010 Публикувано Август 7, 2010 Направи рестор на чисто, без джейл и го тествай два три дена. Ако пак бързо пада, 100% е заминала батерията или има излишна хардуерна консумация. Цитирай
hrelas Публикувано Август 8, 2010 Публикувано Август 8, 2010 Аз също имам проблем с батерията на iPhone 4 ФЗ 16GB . Телефона е на 4 дни , джейлбрейкнат и отключен . Зареден на 100% през ноща без да го ползвам батерията пада с 45 %(WiFi също е изключено) . Няма качен SBSettings или нещо друго подобно , което да стопява батерията толкова бързо! Ако някой има опит или решение на проблема нека сподели! Цитирай
DjeFF Публикувано Август 8, 2010 Публикувано Август 8, 2010 Честно казано не знам дали не си въобразявам, но ще направя рестора. Вчера цял ден не съм го слагал на зарядно и в момента съм на 37%. Проблема обаче е, че от както пиша този отговор батерията стана от 40% на 37%... Цитирай
vasko1987 Публикувано Август 9, 2010 Публикувано Август 9, 2010 То в началото и аз си въобразявах, че доста бързо ми пада батерията. Почти всеки ден го зареждам, а на ден не говора повече от 10-15 мин, за момента нямам никакъв мобилен интернет и не слушам музика. Игри и програми си разцъквам. Ако ги забравяте в background режим си казват своето. Най добре е да се направи тест след рестор, 1 седмица без джейл и после 1 с джейл - за да се разбере дали е от джейла, просто някой бъг или е хардуерен проблем. Цитирай
Aveliky Публикувано Август 9, 2010 Публикувано Август 9, 2010 (редактирано) Програмите които ядат батерията на iPhone 4: ActivatorSBSettings Backgrounder Cyntact DisplayStack IconSuppost Infinidock Infinifolders Libweather Lockinfo Lockinfomail PreferenceLoader BiteSBarclient BitesmsSB Libhide Libstatusbar PDFexploitwarner RemoveRecents Signal Ultrasnow Ако искате батерията да се държи нормално, не трябва да имате нито едно от по горните приложения. П.С. Имайте предвид, че това са само предположения и нека всеки който тества да сподели в темата. Редактирано Август 9, 2010 от Aveliky Цитирай
N1k0lA Публикувано Август 9, 2010 Публикувано Август 9, 2010 Имах SBSettings и буквално по 1% на пет минути ми дърпаше и му бих шута.Сега е много по-добре. Цитирай
N1k0lA Публикувано Август 9, 2010 Публикувано Август 9, 2010 Просто не обърнах внимание,че е написал iPhone 4. Цитирай
Alxx® Публикувано Август 9, 2010 Публикувано Август 9, 2010 Не сте само вие - и 3гс има проблем, той се казва mobile substrate(сори за ФЗ-тата) и UIKit Tools. ФЗ-тата нямат никакъв избор - снега работи в средата на mobile substrate, но тези от вас с ФО, могат да се лишат от екстенжъни и ад-он-и за да видят пак ли ще имат проблем. SBSettings сам по себе си не е проблем - проблем е data toggle. По- напредналите от вас, които не искат да се лишат от sbs, да опитат да разкарат само него. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.