Veselin Panov Публикувано Ноември 25 Публикувано Ноември 25 (редактирано) Здравейте, ровейки се из дебрите на Алиекспрес, открих почти идеалния заместител на скъпите AirTag. Купих 5 броя, ей така, за теста и се оказа, че работят много добре. Цената беше около 5лв на бройка, сега малко са ги вдигнали , но пак е 1/10 от цената ... линк : ТОВА СА Редактирано Ноември 25 от Veselin Panov Цитирай
robot Публикувано Ноември 25 Публикувано Ноември 25 Според мен без ultra-wideband и NFC са напълно безсмислени тези тагове, изобщо няма да работят като епълските ако си стотици и хиляди км. от него. Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 25 Публикувано Ноември 25 Дава ми, че може само 1, а исках да взема 2 за кучетата... Цитирай
dessyteneva Публикувано Ноември 25 Публикувано Ноември 25 Следващите просто са на друга цена и много неудобно са го направили с плащането, няма Apple Pay Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 25 Публикувано Ноември 25 Не се занимавайте с глупости. Блутуут връзка не може да се ползва за интернет ъф тингс, както е нфц, например. Щото едното прави връзка по заявка с потвърждаване, другото прави мигновенна връзка за обмен на данни(идентификация, например). Това става ако си изпуснеш ключовете в кръчма, да речем. Те и епълските не работят директно на стотици сантиметри, просто си говорят с околните устройства. преди 5 часа, robot написа: изобщо няма да работят като епълските ако си стотици и хиляди км. от него. 1 Цитирай
robot Публикувано Ноември 26 Публикувано Ноември 26 Да, така е, но от всичките видеа и тестове, които съм гледал, винаги се намират и проследяват. Като се пращат по летища, и разпределителни центрове, няма как наоколо да няма айфони. И това реално има смисъл. Тези само с блутута ще работят на твърде кратки разстояния, а и няма да имат новата опция, която епъл ще пуснат в 18.2, където Find My ще позволява на потребителите да споделят местоположението на изгубени предмети с други хора - ще може да споделят защитена връзка с местоположението на AirTag или аксесоар от мрежата Find My с други хора - а скоро и с авиокомпании. https://www.apple.com/bg/newsroom/2024/11/apples-find-my-enables-sharing-location-of-lost-items-with-third-parties/ Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 26 Публикувано Ноември 26 Знам. Тази опция вече я има в ХайпърОС(може и в другите андрешковци, не знам) и за разлика от iOS вижда всякакви тракери от този тип и праща известие. Тракерите естествено трябва да са NFC Конкретната функция е полезна ако таг-ът е засечен на място, на което се подвизават познати/роднини и могат да ти приберат багажа или да споделиш с компанията, която ти е превозвала багажа да го прибере и препрати където трябва. Иначе си е откриваем във FMi. Цитат разпределителни центрове, няма как наоколо да няма айфони. И това реално има смисъл. Ако айфоните са извън Find my network - греда 1 Цитирай
robot Публикувано Ноември 26 Публикувано Ноември 26 (редактирано) Има ли такива айфони? Не вярвам някой да го спира умишлено 🤔 Вече постоянно включената локация, блутут и други сензори не хабят ток, ако някой го спира заради това. Това е една от най-полезните според мен функции в айфона, цялото ти семейство е там, приятелите, виждаш ги - живи и здрави, как шават, всеки по задачки, не се чувате сутрин - как си, жив ли си..., виждаш бабата че има пулс, и така ... все полезни неща. Редактирано Ноември 26 от robot Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 26 Публикувано Ноември 26 Има. Представа си нямаш каква солидна част от бизнеса нямат акаунти в телефоните и ползват само ало-ало, камера и тук-таме нещо по работа. За хората от сивата, да речем, икономика важи същото. 1 Цитирай
profusion Публикувано Ноември 26 Публикувано Ноември 26 Имам такова, тъпня е, казва ти че си се отделил от блуту връзката след 5-6-10 мин чак и после нищо, проследяваш последното място във Намери аппа. Безполезно е, дори като си забравя работните ключове у нас ми казва вече като съм на 500м и няма смисъл да се връщам. 1 Цитирай
robot Публикувано Ноември 27 Публикувано Ноември 27 преди 9 часа, Alxx® написа: Има. Представа си нямаш каква солидна част от бизнеса нямат акаунти в телефоните и ползват само ало-ало, камера и тук-таме нещо по работа. За хората от сивата, да речем, икономика важи същото. Да, сега проверих че от данни на епъл от 2022, само 85% от собствениците на айфон имат icloud акаунт, което може да се каже грубо че са и хората без акаунт. Значи 15% престъпници и хора, които се крият от закона - интересно. преди 8 часа, profusion написа: Имам такова, тъпня е, казва ти че си се отделил от блуту връзката след 5-6-10 мин чак и после нищо, проследяваш последното място във Намери аппа. Безполезно е, дори като си забравя работните ключове у нас ми казва вече като съм на 500м и няма смисъл да се връщам. Според мен, ако човек иска да си следи нещо наистина важно, по-добре да си вземе от истинските еър-тагове. С един приятел си взехме 4ка и си ги разделихме, така идват по-евтини, иначе наистина са безумно скъпи. Тези само с блутут може да са полезни за нещо у дома или в офиса, като примерно дистанционно или нещо, което се губи постоянно. Аз ако можех, бих си сложил един на очилата, все ги захвърлям някъде, и после се чудя къде са. Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 27 Публикувано Ноември 27 преди 8 минути, robot написа: Значи 15% престъпници и хора, които се крият от закона - интересно. Прибързано слагаш знак за равенство където не е еднозначно. Истинските бандюги ползват Нокиа с фенерче ;) 2 Цитирай
Veselin Panov Публикувано Ноември 28 Автор Публикувано Ноември 28 (редактирано) виджам, че темата се е развила. знам, че има такива тагове от доста време, но тези не са по блутут и работят добре. даже някъде четох, че ползват същия чип като на епълските.както казах, купих 5 и 3 са раздадени и изпробвани! единият е на 250км от мен.иначе изобщо нямаше да си хабя клавиатурата да пускам тази тема. Редактирано Ноември 28 от Veselin Panov 4 Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 9 Публикувано Декември 9 Получих моя таг в Спиди днес, за съжаление не мога за момента да го пробвам на дълги разстояния, ще го дам на мъжа ми като пътува, за да видя как ще се представи. Иначе поне опцията да сигнализира като се отдалечиш от него работи, тествано днес. Като цяло за тия пари си е топ. 1 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Декември 9 Публикувано Декември 9 Пиши за 10-20 км как ще е,аз чакам моя за кучетоSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 9 Публикувано Декември 9 Е толкова километри ще може едва като тръгне мъжа ми на курс, за момента няма как. А ти все пак не изпускай кученца толкова на далеч без надзор, че тая пластамсичка като нищо може да се отчупи при едно по-яко тръскане и да стане белята. Иначе и аз го взех за кученце, ама сега се чудя в какво по-издръжливо да го навра, за да не стане мармалад още преди да сме излезли.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
gogi6 Публикувано Декември 11 Публикувано Декември 11 на 9.12.2024 г. в 18:27, venelin1111gmail написа: Пиши за 10-20 км как ще е,аз чакам моя за кучето Sent from my iPhone using Tapatalk На 20 км. се вижда. То аз незнам разстоянието от какво значение е, но работи. Когато го забравиш, нотификациите излизат в Find My след 400-500 метра. Както на епълските устройства. 2 Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 12 Публикувано Декември 12 (редактирано) Пратих моя таг на разходка до Хасково, ама нещо не става проследяването. Дава ми последна локация на 50 метра от къщи и до там, не се обновява. Трябва ли нещо допълнително да си прави, освен да се включи? Едит: Вдяна най-сетне, но върви със закъснение - в смисъл, сравнявам с локацията на телефона на мъжа ми, това върви поне километър назад, явно има някакво забавяне в отчитането на самата локация, не знам, но според мен за тракер за куче не става, те се движат бързо, особено в ситуация на стрес, ако е изгубено, когато най-много ще трябва бързо локализиране, това ще спи с по 5 мин закъснение... За багаж нещо, става, щото ще е неподвижен, ако е паднал някъде примерно или забравен. Ще изчакам да видя като стигне в Хасково дали ще го хваща, но явно отчита, макар и компромисно - все пак цената има значение и най-вече марката. Между другото да използвам темата да вметна - в момента всички устройства Галакси от Йетел, идват със самсунг таг, доста по-прилично изпълнение и като изработка и като локиране, макар и в тяхната екосистема. А аз явно ще си взема AirTag за кученце и така. Мале, пак стана роман, сори. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Редактирано Декември 12 от dessyteneva 1 Цитирай
zlia Публикувано Декември 12 Публикувано Декември 12 Любопитно ми е как си представяте, че работят тези тагове, та имате очаквания за точност? Особено в бързодвижещ се автомобил. И еъртаг не е много по-различен с точността. 2 Цитирай
dessyteneva Публикувано Декември 12 Публикувано Декември 12 Ето е ясно, че ще има забавяне, особено в кола, но все пак го отбелязвам, специално защото говорихме по-горе, че се тества за приложимост при куче. За статични предмети ще стане със сигурност, в смисъл не е блутуут, локализира се далеч от свързаното устройство без проблем. За няма и 2 лв толкова. Интересно ми е някой, ако е тествал AirTag с куче, виждала съм го на котка на улицата, но нямам идея как е скоростта и точността на локализиране. Мен за това ми трябва най-вече, вещите и да се изгубят са заменими. 1 Цитирай
Veselin Panov Публикувано Декември 12 Автор Публикувано Декември 12 със сигурност е същото! тия тагове нямат GPS, всички разчитат на устройства наблизо, та дли са тия по 5лв или епълския за 70, е все тая... 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Декември 12 Публикувано Декември 12 Щом им слагаш знак за равенство или поне ~ съм склонен да ти вярвам Ще ме накараш да си поръчам, баси. Цитирай
penmark Публикувано Декември 13 Публикувано Декември 13 (редактирано) Зависи колко им държи батерията. Там ми е съмнението. И дали известяват като им намалее заряда като епълския. Редактирано Декември 13 от penmark Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.