Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

И още един тъп въпрос, непряко свързан с темата, но тъй като е в Говорилня и пак става въпрос за пътуването - входящите съобщения, които се получават при пътуване в роуминг, плащат ли се? Питам защото сега установихме неясна текуща сметка на малката, а оператор каза само, че е от съобщение и мегабайти, нямало как да види дати, фактурата не е излязла още, но е странно, защото тя не ползва въобще съобщенията, а интернет си има в пакета и не е изчерпан. Извинявам се за офтопика, но ми е важно, благодаря!

• Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• dessyteneva

15

• Veselin Panov

10

• Alxx®

7

• gogi6

7

Публикувано

В роуминг в ЕС не се плаща нищо, ако изрично не са ви предупредили, че сте повечето време в чужбина и ще ви таскуват. Но дори и така цените са смешни.

Публикувано

Гледам, че дъщеря ти е летяла за Стокхолм. Вероятно е летяла с прекачване, на летище извън ЕС. От там ти идва допълнителната сметка. 

Публикувано

В Полша беше прекачването, май са в ЕС. И аз си мислех, че не би трябвало да плаща, ама оная патка така каза, явно ще чакам да видя фактурата, не че нещо мога да направя, ама ме чопли. Иначе 8.53 е сметката, било таксувано два пъти - съобщения и мегабайти, друго не виждала. Освен съобщенията, че е в роуминг, друго няма, от пакета интернет е изхабено малко.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Ненапразно една функция в телефона се казва "самолетен режим". Горе високо можеш да пипнеш всякакви линии.

P.S.  Искай да ти предоставят информация с кой оператор е осъществен роумингът. Ако пуснеш жалба, не могат да те таксуват по тая фактура докато не излезе решението, а платиш ли - изразяваш съгласие с фактурата.

Публикувано

Мисля, че е използвала самолетния режим, но ще я разпитам пак. Фактурата излиза на пети, предполагам като я видя трябва да пусна жалба, защото на практика в момента нямам никакви конкретни данни, освен сумата?

Публикувано (редактирано)

вЕрно ли за цената на един хамбургер ще си го причиняваш?!?! Работил съм за половината европейски оператори, интегрирал съм стотици базови станции от 3 до 5G в цяла Европа! Надписване НЕ съществува, НЯМА как да стане, това са градски легенди! И аз съм патил, преди 4-5 години, една преди коледна вечер между Унгария и Сърбия ми начукаха за секунди 50лв трафик за един, два ъпдейта на прогнозата за времето... И то, точно се прибирах, след като пуснах първото 5G в Австрия! Нелепо, нали? Това е, кьорав карти не играе!

Редактирано от Veselin Panov
Публикувано

Верно ще си го причиня, ако смятам че има нещо съмнително и, ако за теб и цената на един Хамбургер, за мен е пари на вятъра, които бих могла да дам за болното си куче . Освен това трябва да знам какво става, защото тя ще пътува постоянно и опасността хамбургерите да станат много е реална.

Публикувано

Добра идея е, като се пътува в чужбина, да се пусне Low Data Mode на мобилния интернет, така всякакви бекграунд downloads/uploads процеси и синхронизации спират, и ще се ползва нет, само ако изрично се отвори сайт или апп, на които им трябва.

Публикувано

Това не го знаех, благодаря, ще го направя следващия път като пътува. Всъщност странни ми бяха съобщенията, за които каза оператора, тъй като тя не използва съобщения, затова питах дали не се плащат тези входящите при влизане в роуминг, само те са в телефона и са няколко. Иначе би трябвало да е била в самолетен режим, още не съм я питала, ще я видя днес. Въобще са ми странни тия подробности, защото не пътувам и не знам кое как се случва, изненадах се, че има сметка при налични пакети. Колкото до надписването, споменато по-горе - може да не съществува във вариант градски легенди, но си го има - примерно няколко пъти ми се налага да отказвам абонаменти, получили се просто при цъкане на реклама от страна на майка ми, без да е пратено съобщение - оказват се техни партньори, за които имали списък и се блокират само при изрично поискване от опарил се абонат, при преподписване на договор в момента набутват фънкол мелодия, безплатна за месец, после с абонамент, също не поискана и не упомената никъде, въобще операторите са си оператори, или по-точно служителите им са си същите "хитреци", като едно време, но в електронен вариант, за офисите не знам, не ходя, веднъж опитах преди 2 години и тъпакът се пробва да ми предложи да си вдигна сметката на 400 лв, за да взема телефон...Абе темата се измества, иначе имам какво да кажа по въпроса, както и с допълнителните непоискани екстри, които набутаха вместо индексацията за инфлация...

Публикувано

Значи детето е било в самолетен режим при полетите, прекачването беше във Варшава, градът, в който беше, не е гранична зона. В телефона са налични само съобщенията за роуминг, а пакетът данни в ЕС, не е изчерпан и на половина - това е всичко, което знам до сега, остава на 5ти да излезе фактурата и да видя какви са тия мистериозни съобщения и данни, които са таксувани, за да предприема следваща стъпка. Напълно й вярвам, че е така, както казва, няма защо да ме лъже, знае че срещу високия абонамент, не трябва да трупа странична сметка. А и нещо друго забравих - преди около година пак пътува до там, нямаше нищо отгоре в сметката. 

Публикувано

Разводнихме темата, но ще споделя скромния си опит 🙂. За да направиш 8 лева за месец от входящи СМС-и трябва да си голям "майстор"!!! Това нормално просто няма как да стане!!! Особено в Европа!!! Преди повече от 20 години гледах цените на Мтел по (почти) целия свят. Единствено в Кувейт се плащаха входящите СМС-и, но пък изходящите там бяха безплатни - странно, но факт :-). Скоро не съм се интересувал, но пътувам доста, и да, и в моите фактури се появяват понякога някакви странни входящи СМС-и, ама са за някакви стотинки и не ми се занимава (макар че би трябвало да ги тормозя до край тия нещастници!!!). Сега, за МВ е малко по-различно, но по мое мнение в Европа (към днешна дата), трябва бая да се потрудиш, за да "направиш" сметка за един хамбургер  🙂 Както и да е, на края на месеца (периода на таксуване) можеш да видиш всичко - къде, кога, какво и колко си ползвал.

Alxx(R), не се заяждам, но много пъти съм пробвал "да пипна нещо горе" - без успех, човече :-). То Wi-Fi-то, дето ти го предлагат в самолетите напоследък (срещу заплащане естествено) не става за нищо, та как да се "закачиш" за Мтел (примерно) на 8-10 хил. м над морското равнище? 🙂

Публикувано (редактирано)

Темата е в раздел за приказки, така че надали е проблем. Иначе операторката каза "съобщения и мегабайти", само това, нямало как да види от коя дата са и други подробности. Както вече казах, виждам само входящи съобщения за роуминга, пакетът данни за ЕС не е изчерпан и на 1/3. Виждам, че на много хора малката сума изглежда смешна, но въпросът е принципен - плащам каквото съм заявила, странични разходи не ми трябват, затова и плановете са подходящи и нещастниците ги увеличават всяка година по свое усмотрение, в разрез с договора, точно по тази причина ще послушам Алекс и ще подам жалба, ако видя нещо, което не отговаря на потреблението. Дори и лев отгоре да беше, пак щях да го направя, има много места, където мога да го дам, но по свое желание, а не насила.

А, за да има и по темата - тагът е перфектен, летя с нея до Швеция, никакъв проблем, отчита си и си работи, единственото, което не мога да направя е да го изключа, не мога да се преборя, държа копченцето, но не иска - като му падне батерийката, ще се изключи.

Сетих се и още нещо - мъжът ми обиколи цяла Европа преди години, месец и половина пътуваше по 1000 км на ден, не е имал сметка, освен допълнителните пакети, които му поръчвах - работата яко смърди, особено след като всички по-горе казват, че съобщенията не се плащат, ще видим след седмица какво пише в разпечатката.

Редактирано от dessyteneva
Публикувано
преди 19 часа, Veselin Panov написа:

Надписване НЕ съществува, НЯМА как да стане, това са градски легенди!

Веско, от сръбската граница на Калотина звънях по вайбър на приятел в Сърбия с телефона на жена ми, с ръчно избран йеттел за оператор и забранена дата в роуминг. За 25 секунди говорене спряха картата за превишен лимит на сметката. По разпечатка ни убеждаваха, че телефонът е навъртял мегабайти в роуминг. Поисках да ми дадат информация за кой сръбски оператор сме се вързали и...тишина в залата, уж нямало как да разберат(wtf!!!). При сърбите се проверява лесно - и във  VIP, и в Теленор и в MTS. Та, тия пари не ги видяха.

Онтопик: Шайоми пуснаха техен таг, някой има ли такъв?

Публикувано

В някои страни, при повечето оператори вече можеш дори да си следиш потреблението по отделно, ежедневно:
Мегабайти-колко, съобщения-до къде, кой и кога, същото при разговори.

Ако днес звънна или пиша на Николай, утре мога да проверя цената, която оператор ме е таксувал. Не се чака края на месеца.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...