Цветана Юрукова Публикувано Февруари 11 Публикувано Февруари 11 Привет , нова съм . Изчетох една тема за подписване на дукументи в НАП с ел. подпис ................ . Нищо не разбрах . Технически съм неграмотна ,та ако може някой елементарно да ми обясни как става и става ли въобще . Предстои ми пътуване и не искам да нося лаптоп с мен . Имам айпад , имам и айфон , имам и ел подпис на Би тръст , свалих и мобилно приложение на Би тръст ,регистрирах и облачен Кеп ................ ,поръчах си едни адаптер от С към USB ........... . Адаптера утре ще дойде . Та , ако пъхна флашката с подписа в адаптера достатъчно ли ще е да отварям страниците на НАП , Нои , митници др. или трябва да направя и още нещо и какво евентуално ? Счетоводител съм и ми писна да ходя навсякъде с лаптоп . Ако мога малко да си облекча багажа . Благодаря в аванс на всички отзовали се ! Цитирай
mirror Публикувано Февруари 11 Публикувано Февруари 11 Аз си подписвам всичко с B-TRUST и Evrotrust. След като имаш B-TRUST, защо ти е флашка? Цитирай
Цветана Юрукова Публикувано Февруари 11 Автор Публикувано Февруари 11 Добре де , като отида на страницата на нап за вход с ел. подпис ............ ми дава ,че сафари не го подържа . Дори не мога да влезна . Аз пробвах документи също мога да подпиша през телефон с мобилното приложение . Но как се влиза с ел подпис и сафари в страницата на НАП например ? Цитирай
Цветана Юрукова Публикувано Февруари 11 Автор Публикувано Февруари 11 През приложението влизате на би търст влизата н НАП ? От къде точно ? Цитирай
Цветана Юрукова Публикувано Февруари 11 Автор Публикувано Февруари 11 Влизам с мобилен подпис , подписвам влизането , получавам че е успешно подписано и ми дава след това от нап , че сафари не може да го отвори защото връзката се е загубила Цитирай
mirror Публикувано Февруари 11 Публикувано Февруари 11 Изтеглете документа и го подпишете.... Цитирай
Цветана Юрукова Публикувано Февруари 11 Автор Публикувано Февруари 11 Сега говирих и с НАП мога само за себе си като физическо лице да го ползвам мобилния подпис , но фиримите които са ме упълномощили не мога да ги виждам през мобилниото приложение . Въпроса сега остава като ми дойде преходника ще мога да ли инсталирам приложение стамп на нап за подписване и да ползвам физически подписа този който е на флашка ? Цитирай
zlia Публикувано Февруари 12 Публикувано Февруари 12 За сафари е ясно, че не става за НАП и подписване. Пробвайте с Firefox или Google Chrome. Цитирай
judasa Публикувано Февруари 13 Публикувано Февруари 13 Edge работи прекрасно с НАП и Б-Тръст....но го ползвам на мак. Цитирай
ML16 Публикувано Февруари 14 Публикувано Февруари 14 Работя с B-trust и НАП със Сафари, Edge и Firefox без проблем. MacBook Pro M1, Mac 15.3. От B-trust съм вземел стик с USB-C. B-trust имат едно упътване на сайта си, как да се инсталират едни 7-8 сертификата. Цитирай
Цветана Юрукова Публикувано Февруари 14 Автор Публикувано Февруари 14 Не става да се инсталират тези сертификати за операционна система на телефон / таблет . Инсталирах си Аnydesk на таблета . Колегите ще ми дават достъп и с кепа на стационарния компютър в офиса ще си върша работа . То май и VPN не може на таблет да се инсталира , но и време нямам някой да ми го прави . Абе този път няма да мъкна лаптоп . Пък каквото стане 1 Цитирай
judasa Публикувано Петък в 20:45 Публикувано Петък в 20:45 VPN клиент - няма проблем. Преди 8 години имах iPad и си ползвах vpn-ите. Не може pptp клиент, защото го премахнаха заради проблеми със сигурността, но останалите си работят. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.