Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Apple обяви, че годишната конференция Worldwide Developers Conference (WWDC 2025) ще се проведе онлайн от 9 до 13 юни 2025 г. Освен това, на 9 юни ще има специално събитие в Apple Park за разработчици и студенти.

По време на WWDC25 компанията ще представи основни софтуерни актуализации, включително iOS 19, iPadOS 19 и macOS 16. Конференцията ще бъде безплатна за всички разработчици и ще осигури достъп до експерти от Apple, както и информация за нови инструменти, технологии и функции.

Основните събития, включително откриващата реч (Keynote), ще могат да се гледат в Apple Developer приложението, уебсайта и YouTube канала на Apple. Ще има и видео сесии, онлайн лаборатории и възможности за взаимодействие с инженери и дизайнери на Apple.

Apple ще организира специално присъствено събитие на 9 юни в Apple Park, където участниците ще могат да гледат Keynote, да се срещнат с експерти и да участват в различни активности. Броят на местата ще бъде ограничен, а информация за кандидатстване е налична на сайта на WWDC25.

На 27 март ще бъдат обявени резултатите от Swift Student Challenge. Отличените 50 най-добри участници ще бъдат поканени за тридневно събитие в Купертино, Калифорния.

IMG_2116.jpeg

• 2 месеца по-късно...
Публикувано

Apple ще обяви iOS 26 на WWDC, заедно с macOS 26, iPadOS 26, watchOS 26, tvOS 26 и visionOS 26. Тази промяна има за цел да внесе последователност в брандирането на Apple и да се отдалечи от объркващите номера на версиите.

9to5mac

IMG_2428.webp

Публикувано

Ще чакаме и iPhone 26 и подобните.

• 2 седмици по-късно...
Публикувано
Публикувано (редактирано)

И едно кратко обобщение на всичките лийкове, които са потвърдени за момента - от Mark Gurman:

Всичко, което Apple планира да представи на WWDC в понеделник – големият акцент ще е върху новия софтуерен дизайн и производителността, но  с минимален брой нови функции по отношение на изкуствения интелект - там се очаква Siri да бъде допълнена с още няколко външни разширения - към ChatGPT ще се добави Perplexity и евентуално Gemini по-късно тази година (тук се водят дела с Google, така че може и да не стане).

Освен големия редизайн, Apple планира за iOS 26 следните подобрения в приложенията:

• основни промени в приложенията Phone, Safari, Camera
  • обновено приложение Shortcuts;
  • добавяне на отделно приложение Preview на iPhone/iPad (например за PDFи и други файлове)
  • многозадачност като на Mac в iPadOS 26 (когато е свързан с клавиатура/тракпад);
  • и Също така нови подробности за приложението Games.

Основните нови AI функции на Apple ще са:

• преводи на живо при телефонни разговори
  • текстови съобщения и с AirPods;
  • възможността за комбиниране на две емотикони в ново Genmoji.
  • подобрения в App Intents - връзката между отделните приложения - как комуникират помежду си, как излизат в Spotlight, уиджети, динамичния остров, активностите на живо и т.н.
  • Xcode също ще получи поддръжка за LLM от трети страни за генериране на код.

Редактирано от robot
Публикувано

Нещо ново?

Да, за превода на живо за БГ след десетина години. Иначе новата визия е красиво поне за мен. За програмистите ще е доста по лесно с ейпъл интелект. 

Редактирано от skpavlov
Публикувано

Нямам търпение да сложа ликуид глас темата. Това е нещо на което се кефя от windows vista още. 😁

Да, аз съм доста доволен от видяното. Мисля че iPad OS получи най-много фийчъри, и още повече може да се ползва почти като компютър. 

А ето и "малките" неща, за които не казаха много подробности

image.thumb.png.742b474385ce23988b5895c9d0d52912.png

Бая хора чакаха тези фийчъри за батерията и черен списък

image.png.d3467bc807ddce5e4248437a809621d5.png image.png.b43485bda0f9cdabeb280dd77bb1cdba.png

За първи път виждам толкова голям размер на iOS ъпдейт - 15.3 GB 😮

image.thumb.png.67b83c6ec465e048aa54ea77d4b97a77.png

Редактирано от robot
Публикувано

Това с батерията мисля, че трябваше още в 18 да го сложат, и го чакам още от тогава.
А иначе размера на 26 ще е двоен от сегашните.

IMG_0492.thumb.png.ad2280914319fac5084c45c946312146.png

Публикувано

Обновявам......iOS-a

Публикувано

Изключително се надявах на значителни подобрения за iPadOS. Макар че все още има много какво да се желае, е обнадеждаващо, че най-накрая тръгнаха в правилната посока.

Публикувано

Аз съм най-доволен от клавиатурата, при която символите вече имат разстояние и няма да коригирам по пет пъти една дума докато я напиша правилно...

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   1 потребител

• dessyteneva
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...