Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано
преди 4 часа, mirror написа:

Цял живот ОТА ъпдейт съм правил и не съм имаш проблеми. След рестарт се оправи(андроидска работа) Сафари работи като първолак в китайски завод.

Не се разбрахме явно. След ъпдейт нулирай всички настройки. Препоръчително поне веднъж годишно. Върши чудеса.

Публикувано

И аз не съм правил никога, и ако разбирам правилно Reset All settings ще изтрие системни настройки - Wi-Fi мрежи, Bluetooth устройства, настройки за известия, дисплей, звук, тапети, клавиатури, локационни предпочитания и др., но няма да ме разлогне от Apple ID, iCloud акаунт, и нищо от останалите приложения, нито ще изтрива апове и съдържание, нали така?

Т.е. ще трябва да си въвеждам/настройвам наново:

•  Wi-Fi пароли – изчистват се всички запазени мрежи, ще трябва пак да въвеждаш пароли.

• Звукови настройки – тонове за обаждания, съобщения и известия се връщат на стандартните.

• Тапети – фонът на началния екран и заключения екран се връща към фабричния.

• Подредба на иконите – ако си местил приложения по папки или екрани, редът се занулява.

• Accessibility настройки – увеличен текст, voiceover, zoom, bold text и т.н. се изключват.

• Клавиатури – добавени езици, текстови замени (shortcuts), predictive текст и др. се връщат по подразбиране.

• Локация и поверителност – приложенията пак ще питат дали да им разрешиш достъп до GPS, камера, микрофон.

• Настройки за известия – кои приложения могат да пращат уведомления, как да изглеждат (банери, звуци и т.н.) – всичко се връща на default.

• Do Not Disturb / Focus режими – ще трябва да ги направиш наново.

• Display настройки – яркост, Night Shift, True Tone, auto-lock време се връщат стандартно.

От всичко най-ме притеснява настройката на фокус режимите, че съм ги натъпкал с филтри, хора, автоматизации и т.н.

Публикувано

Общо взето да. Без да променя подредба на икони и шорткъти. Отнема няколко минути.
Настройките във Фокус си стоят.

Публикувано (редактирано)
Цитат
Бекъпа ще  го правя на компа, а там не мога да да избирам какво да вкл в самия бекъп.

Все си мисля, че бекъпа е един и същ и се съхранява в облака, ако първо избереш какво да ти запази, после няма да ти смени настройката, но нека и някой друг да каже все пак.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Редактирано от dessyteneva
Публикувано
преди 2 часа, robot написа:

И аз не съм правил никога, и ако разбирам правилно Reset All settings ще изтрие системни настройки - Wi-Fi мрежи, Bluetooth устройства, настройки за известия, дисплей, звук, тапети, клавиатури, локационни предпочитания и др., но няма да ме разлогне от Apple ID, iCloud акаунт, и нищо от останалите приложения, нито ще изтрива апове и съдържание, нали така?

Т.е. ще трябва да си въвеждам/настройвам наново:

Занулява се също и уолета. Всички карти се вкарват наново.

преди 2 часа, dessyteneva написа:

Все си мисля, че бекъпа е един и същ и се съхранява в облака, ако първо избереш какво да ти запази, после няма да ти смени настройката, но нека и някой друг да каже все пак.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Нали затова тези настройки/тогъли в сетингс/бекъп. За да задаваш, кое и какво да ти пази.

Публикувано

Колеги помогнете , след ъп доiOS 26 на лок и хоум скрийна на iPod air m2(13 инча)се появи икона която мислех, че е live text и се опитах да я изключа от настройки клавиатури , но не. Търсачката ме прати в регион и езици , но греда. Къде да търся? Когато натисна бутона изписва името на приложението в което съм

61325d59ebec0a4f4ca28a532fa9ab6b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Като гледам иконата, това е Hover text - изключва се от Accessibility 

IMG_7772.thumb.jpeg.f049cac2ebcdea0bea3b4ef9c77d66ed.jpeg

Публикувано

И там търсих , но не намерих от къде

Публикувано

Изключи просто всички тогъли-трябва да са off, също може да го добавиш и спреш от Контрол центъра - потърси Hover text

Публикувано

Намерих го , мерси

Публикувано

След като ъпдейтнах вчера до IOS 26, телефонът стана много лагав и имаше проблеми с икони, тапет и т.н.
Преди малко направих hard reset без да връщам back up и телефонът работи отново бързо и перфектно( IPhone 16 Pro/256GB)
Дъщерята е с 13-ка чиста и не дава да и го ресестна и не работи добре!

Публикувано

Бъгава си е iOS26. След ресет на всички настройки още не мога да си оправя настройките. Не получавам нотификации от определени чат приложения и други, които съм ги настроил да имат нотификация. Не успявам да вкарам и определени карти в wallet на часовника.

Публикувано

Явно зависи наистина от устройството, или от други фактори. При мен като цяло се държи доста добре, наистина имаше период на индексиране, но мина за една нощ. 

До тук забелязах три "бъга"

1. При автоматична смяна на фокус не се помнят настройките за дълбочина на часовника на лок скрийна
  2. При изход от апп, рамката на иконата от течно стъкло се забавя да се покаже
  3. При Сафари до момента само с форума има един некритичен визуален бъг - на иконата за благодарност, и то само на iOS. Изчистих кеш и кукита, но си стои така, въпреки че не пречи реално

image.thumb.jpeg.21d1a4ca74c692896ea5b5ff2243b662.jpeg

Публикувано
преди 49 минути, robot написа:

1. При Сафари до момента само с форума има един некритичен визуален бъг - на иконата за благодарност, и то само на iOS. Изчистих кеш и кукита, но си стои така, въпреки че не пречи реално

И при мен е така.

Публикувано

Незнам споменато ли е, но всяка музика може да се сложи директно за рингтоне

IMG_8688.jpeg

Публикувано

Вероятно пак трябва да е 30 секунди обаче, някой беше писал преди, не съм пробвала.

Публикувано

Да, важи си все още да е мах 30сек

IMG_7775.thumb.jpeg.dc6c1e6775b27be1f82bcaf09ded6a48.jpeg

Публикувано

Само да споделя нещо, което ми направи впечатление - получих фишинг съобщение за задържана пратка от Спиди, видях го на часовника и го потърсих да го изтрия - беше преместено в спам. Много добра функция, нищо не съм настройвала, тъй като поради редица проблеми нямах време ни да разцъквам, ни да пипам нещо, само ъпдейтнах.

Публикувано

И рингтоновете може да е трият

IMG_8689.jpeg

Публикувано

преди 2 часа, dessyteneva написа:

Само да споделя нещо, което ми направи впечатление - получих фишинг съобщение за задържана пратка от Спиди, видях го на часовника и го потърсих да го изтрия - беше преместено в спам. Много добра функция, нищо не съм настройвала, тъй като поради редица проблеми нямах време ни да разцъквам, ни да пипам нещо, само ъпдейтнах.

Не е само в сафари. Може би е от форумната платформа

Публикувано

Давайки мнение за новата iOS за мен е супер, на четири устройства съм я качил и с малки разяснения от съфорумци съм супер доволен, мина време, аз още откривам благинки в новата iOS . Не съм забелязал лагове и бъгове за сега.

Публикувано

Здравейте. На някой спря ли да му работи иконата за мобилни данни в  контрол центъра(както при мен) ? Ако някой го е оправил , моля да сподели как?

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   1 потребител

• robot
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...