Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Незнам дали е споменавано, но най после CarPlay има опция за бързо превъртане назад и напред!

Sent from my iPhone 14 Pro using Tapatalk

Публикувано

Излезе и бета версия на новата iOS

Информация

fe01691a353f4976280b45cf1d8bd6a3.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

iOS 26.1 beta 1 носи няколко интересни промени. Apple Intelligence получава допълнителни езици като датски, норвежки, холандски, португалски (Португалия), шведски, турски, традиционен китайски и виетнамски //ехх…, кога ще видим и български…//, което разширява достъпа на потребителите до новите AI функции. AirPods Live Translation също е обогатен и вече работи с японски, корейски, италиански, както и с традиционен и опростен китайски.

Има и доста визуални промени в интерфейса – клавиатурата за набиране в приложението Phone вече е с ефект „Liquid Glass“, в Apple Music можеш да сменяш песните със суайп върху миниплеъра, а в Photos видеата имат нов, по-компактен scrub-bar. В Calendar събитията в списъчен изглед вече се виждат с цветен фон, което прави разпознаването им по-лесно. В Safari долната таб лента е леко уголемена и изглежда по-чисто.

Друга промяна е свързана със сигурността „Rapid Security Updates“ вече се казва „Background Security Improvement“. Новото име отразява факта, че системата ще доставя нужни файлове за сигурност и оптимизация във фонов режим, без да чака основен ъпдейт. В кода на системата също така се появяват препратки към протокола MCP (Model Context Protocol), което подсказва бъдеща интеграция, макар че засега няма подробности как ще се използва.

Иначе, това е само първата бета, така че може да очакваме още новини и доработки в следващите седмици.

Публикувано

преди 2 часа, ML16 написа:

//ехх…, кога ще видим и български…//

off-topic: Ако имам 5-6 трилиона щатски долара ще купя компанията Apple Inc.  и след 48 часа ще има ъпдейт, който ще предостави български език. Също така Siri ще се казва Пенка и за да я активирате, ще трябва да кажете "Опа Пенке".

Публикувано

Ти пък, нямаш си друга работа да прахосваш пари, за да угодиш на хора дето нямат угодия. :D 

Публикувано
преди 4 часа, mirror написа:

off-topic: Ако имам 5-6 трилиона щатски долара ще купя компанията Apple Inc.  и след 48 часа ще има ъпдейт, който ще предостави български език. Също така Siri ще се казва Пенка и за да я активирате, ще трябва да кажете "Опа Пенке".

За съжаление, дори да стане, за да се достигне до нивото на което се говори и разбира английския език, ще трябват години трениране и ИИ.

И сега може да накараш Сири да говори на Български, езиковия модел е Дария, но звучи като робот от евтин филм, дори и при по-добрите модели - примерно в GPT ударенията и големите числа са проблем.

Явно годините нещо са много трудни на български 

А най ми е тъпо, като ми отговори или пише на руски някой от ИИ агентите, въпреки че съм дал специални инструкции да не ми отговаря на този омразен език.

Публикувано

Знанието на език е богатство. С какво ти е омразен? Говоря и пиша на всички балкански езици без гръцки, плюс руски, английски и малко японски, не харесвам някои нации, но знанието приемам за предимство.

преди 11 часа, mirror написа:

ще трябва да кажете "Опа Пенке".

Дрийми роботът ми се казва "Пена метачката" :tooth:

Публикувано

И частично по темата - във всички ИИ асистенти и агенти, които поддържат къстъм инструкции може да слагате ваши собствени правила, инструкции и алгоритми, вкл. в новите On device/Cloud LLM на Apple Intelligence в iOS 26

Ето пример. При интерес ще пускам от време на време в специалната тема

image.thumb.png.ae2969089dc0e30947761ffb67e07bd8.png

Публикувано (редактирано)

Направо ми премахнете акаунта. Нищо че с офтопик-а робота нарушава т. 1.12 от правилата на форума.

Редакция - @robot

Моля да спазвате правилата на форума и да отбелязвате офтопика. Няма нужда от премахване на акаунти, ако се спазват правилата и разумния тон.

Редактирано от robot
Моля да спазвате правилата на форума и да отбелязвате офтопика
Публикувано

Още нещо, което може да видим в предстоящия ъпдет на IOS 26.1, специално за ЕС е по-добра съвместимост с часовници, различни от епълските - с достъп до повече функции и подобрени нотификации, но все още няма да има пълна интеграция както при собствените им часовници.

Публикувано

Забелязах, че може да се споделят Accessibility settings към друго устройство

IMG_8769.jpeg

В Събота сутринта излизайки от нас, ми изписа на часовника (Ultra 3) - update 26.0.1. available. Проверих на телефона, наистина имаше такъв чакащ ъпдейт. Погледнах за ъпдейт и на телефона, но уви - седеше си 26. Обадих се на жената да види за такъв ъпдейт на нейния часовник 11, но нищо нямаше. Понеже не бях в София и сега се прибирам(нямах зарядно за часовника в мен), закачих часовника на зарядното и пуснах въпросния ъпдейт 26.0.1. (все още не бях сложил на телефона, излезлия днес 26.0.1. за него), даде ми няколко пъти в процеса на сваляне и инсталация грешка и ми изписа, че е налична вече 26.0.2. за часовника. Щях да падна, но продължих с опитите. Почнаха и грешките в инсталацията - от невъзможност да се инсталира, до загуба на връзка с часовника и т.н. Ъпдейтнах телефона с 26.0.1. И след няколко десетки опита, часовника се ъпдейтна с 26.0.2. и сега си е УЖ ок. От няколко дни чета в нета, няма никакви ъпдейти за часовниците, камо ли излези 3 дни преди този за телефоните. Някой знае ли какво се случва?

Редактирано от niksan76
Публикувано

Не знам дали е търсен ефект, но при отворено съобщени в message когато е зададен фон има червен отенък и рекурс.47b5607c0c6a1b0157cf0aaad4ab1333.jpg

Публикувано
Някой знае ли какво се случва?

При мен излезе преди малко,след като ъпдейтнах телефона

Публикувано
преди 1 час, venelin1111gmail написа:

Не знам дали е търсен ефект, но при отворено съобщени в message когато е зададен фон има червен отенък и рекурс.47b5607c0c6a1b0157cf0aaad4ab1333.jpg

Полето е с "liquid glass" и се влияе от всичко, което се случва зад него. По същия начин като папките на хоум екрана, контрол центъра и т.н. всички прозрачни елементи.

Публикувано
преди 41 минути, pepo1919 написа:

При мен излезе преди малко,след като ъпдейтнах телефона

Току що излезе и на жената на часовника, направо 26.0.2., отново без да е ъпдейтвала телефона. Много шантава работа. Какъв беше този висящ ъпдейт при мен, от Събота, грам идея.

@niksan76 няма нищо необичайно или странно. watchOS 26.0.1 е бил само за Ultra 3. 

https://9to5mac.com/2025/09/19/apple-releases-watchos-26-0-1-but-very-few-users-will-get-it/

Не ти е дало да го инсталираш, защото най-вероятно с пускането на 26.0.2 са спрели подписването на старата версия, която ти е стояла изтеглена. 

Редактирано от kal1ch

Много ти благодаря! В един момент реших, че нещо бъгаво има в часовника и си измисля несъществуващи ъпдейти. Без друго доста калпаво работи, лагва, забива и не отчита понякога тъча. Странно, че до вчера вечерта не намирах нищо в нета за ъпдейти, а сега вече си има доста.

Даже AI ми твърдеше, че последната версия за часовника е 26. 😁

Редактирано от niksan76
Публикувано

За тези от вас с по-стари iPhone-и – как ви се струва iOS 26 почти две седмици по-късно? Бързодействие, батерия... Моля, напишете и с какво устройство сте.

Публикувано

На iPhone 14 Pro батерията (с 91% здраве) е тотал щета. Зареждам по 2 пъти на ден за 5-6 часа screen time. Бързодействието е добре, с малкото изключение, че от време на време забива за по 2-3 секунди в някои приложения. 

Публикувано

Аз съм с 16 Pro, не е много стар, но не е от най-новите модели, не виждам особена промяна в живота на батерията, след първите няколко дни на "наместване" и индексиране, още свиквам с новите ефекти, струват ми се леко лагави, но аз ресетнах само мрежовите настройки, защото имам други текущи проблеми и не мога да отделя време за чиста инсталация или ресет на всичко. В общи линии съм доволна, но батерията ми все още си е на 100%, така че надали ще съм ти някакъв полезен ориентир. Зареждам от 20 - 80%, ако има значение и ми стига до другата сутрин, като често говоря по много.

Публикувано

16+ и батерията е супер, още се радвам на новатаiOS ,а батерията си държи30-35 часа…доволно

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...