simba4 Публикувано Септември 22 Публикувано Септември 22 Незнам дали е споменавано, но най после CarPlay има опция за бързо превъртане назад и напред!Sent from my iPhone 14 Pro using Tapatalk Цитирай
venelin1111gmail Публикувано Септември 23 Публикувано Септември 23 Излезе и бета версия на новата iOS ИнформацияSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
ML16 Публикувано Септември 24 Автор Публикувано Септември 24 iOS 26.1 beta 1 носи няколко интересни промени. Apple Intelligence получава допълнителни езици като датски, норвежки, холандски, португалски (Португалия), шведски, турски, традиционен китайски и виетнамски //ехх…, кога ще видим и български…//, което разширява достъпа на потребителите до новите AI функции. AirPods Live Translation също е обогатен и вече работи с японски, корейски, италиански, както и с традиционен и опростен китайски. Има и доста визуални промени в интерфейса – клавиатурата за набиране в приложението Phone вече е с ефект „Liquid Glass“, в Apple Music можеш да сменяш песните със суайп върху миниплеъра, а в Photos видеата имат нов, по-компактен scrub-bar. В Calendar събитията в списъчен изглед вече се виждат с цветен фон, което прави разпознаването им по-лесно. В Safari долната таб лента е леко уголемена и изглежда по-чисто. Друга промяна е свързана със сигурността „Rapid Security Updates“ вече се казва „Background Security Improvement“. Новото име отразява факта, че системата ще доставя нужни файлове за сигурност и оптимизация във фонов режим, без да чака основен ъпдейт. В кода на системата също така се появяват препратки към протокола MCP (Model Context Protocol), което подсказва бъдеща интеграция, макар че засега няма подробности как ще се използва. Иначе, това е само първата бета, така че може да очакваме още новини и доработки в следващите седмици. 3 Цитирай
mirror Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 преди 2 часа, ML16 написа: //ехх…, кога ще видим и български…//, off-topic: Ако имам 5-6 трилиона щатски долара ще купя компанията Apple Inc. и след 48 часа ще има ъпдейт, който ще предостави български език. Също така Siri ще се казва Пенка и за да я активирате, ще трябва да кажете "Опа Пенке". 4 Цитирай
kal1ch Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Ти пък, нямаш си друга работа да прахосваш пари, за да угодиш на хора дето нямат угодия. 3 Цитирай
robot Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 преди 4 часа, mirror написа: off-topic: Ако имам 5-6 трилиона щатски долара ще купя компанията Apple Inc. и след 48 часа ще има ъпдейт, който ще предостави български език. Също така Siri ще се казва Пенка и за да я активирате, ще трябва да кажете "Опа Пенке". За съжаление, дори да стане, за да се достигне до нивото на което се говори и разбира английския език, ще трябват години трениране и ИИ. И сега може да накараш Сири да говори на Български, езиковия модел е Дария, но звучи като робот от евтин филм, дори и при по-добрите модели - примерно в GPT ударенията и големите числа са проблем. ScreenRecording_09-24-2025 12-23-02_1 (online-video-cutter.com).mp4 ScreenRecording_09-24-2025 14-48-38_1 (online-video-cutter.com).mp4 Явно годините нещо са много трудни на български А най ми е тъпо, като ми отговори или пише на руски някой от ИИ агентите, въпреки че съм дал специални инструкции да не ми отговаря на този омразен език. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Знанието на език е богатство. С какво ти е омразен? Говоря и пиша на всички балкански езици без гръцки, плюс руски, английски и малко японски, не харесвам някои нации, но знанието приемам за предимство. преди 11 часа, mirror написа: ще трябва да кажете "Опа Пенке". Дрийми роботът ми се казва "Пена метачката" 4 1 Цитирай
robot Публикувано Сряда в 19:31 Публикувано Сряда в 19:31 И частично по темата - във всички ИИ асистенти и агенти, които поддържат къстъм инструкции може да слагате ваши собствени правила, инструкции и алгоритми, вкл. в новите On device/Cloud LLM на Apple Intelligence в iOS 26 Ето пример. При интерес ще пускам от време на време в специалната тема 3 Цитирай
skpavlov Публикувано Четвъртък в 14:47 Публикувано Четвъртък в 14:47 (редактирано) Направо ми премахнете акаунта. Нищо че с офтопик-а робота нарушава т. 1.12 от правилата на форума. Редакция - @robot Моля да спазвате правилата на форума и да отбелязвате офтопика. Няма нужда от премахване на акаунти, ако се спазват правилата и разумния тон. Редактирано Четвъртък в 14:51 от robot Моля да спазвате правилата на форума и да отбелязвате офтопика Цитирай
robot Публикувано Четвъртък в 14:48 Публикувано Четвъртък в 14:48 Още нещо, което може да видим в предстоящия ъпдет на IOS 26.1, специално за ЕС е по-добра съвместимост с часовници, различни от епълските - с достъп до повече функции и подобрени нотификации, но все още няма да има пълна интеграция както при собствените им часовници. Цитирай
gogi6 Публикувано Четвъртък в 20:37 Публикувано Четвъртък в 20:37 Забелязах, че може да се споделят Accessibility settings към друго устройство 2 Цитирай
niksan76 Публикувано вчера в 18:15 Публикувано вчера в 18:15 (редактирано) В Събота сутринта излизайки от нас, ми изписа на часовника (Ultra 3) - update 26.0.1. available. Проверих на телефона, наистина имаше такъв чакащ ъпдейт. Погледнах за ъпдейт и на телефона, но уви - седеше си 26. Обадих се на жената да види за такъв ъпдейт на нейния часовник 11, но нищо нямаше. Понеже не бях в София и сега се прибирам(нямах зарядно за часовника в мен), закачих часовника на зарядното и пуснах въпросния ъпдейт 26.0.1. (все още не бях сложил на телефона, излезлия днес 26.0.1. за него), даде ми няколко пъти в процеса на сваляне и инсталация грешка и ми изписа, че е налична вече 26.0.2. за часовника. Щях да падна, но продължих с опитите. Почнаха и грешките в инсталацията - от невъзможност да се инсталира, до загуба на връзка с часовника и т.н. Ъпдейтнах телефона с 26.0.1. И след няколко десетки опита, часовника се ъпдейтна с 26.0.2. и сега си е УЖ ок. От няколко дни чета в нета, няма никакви ъпдейти за часовниците, камо ли излези 3 дни преди този за телефоните. Някой знае ли какво се случва? Редактирано вчера в 18:16 от niksan76 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано вчера в 18:17 Публикувано вчера в 18:17 Не знам дали е търсен ефект, но при отворено съобщени в message когато е зададен фон има червен отенък и рекурс.Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
pepo1919 Публикувано преди 23 часа Публикувано преди 23 часа Някой знае ли какво се случва?При мен излезе преди малко,след като ъпдейтнах телефонаSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
kal1ch Публикувано преди 23 часа Публикувано преди 23 часа преди 1 час, venelin1111gmail написа: Не знам дали е търсен ефект, но при отворено съобщени в message когато е зададен фон има червен отенък и рекурс. Sent from my iPhone using Tapatalk Полето е с "liquid glass" и се влияе от всичко, което се случва зад него. По същия начин като папките на хоум екрана, контрол центъра и т.н. всички прозрачни елементи. 1 Цитирай
niksan76 Публикувано преди 22 часа Публикувано преди 22 часа преди 41 минути, pepo1919 написа: При мен излезе преди малко,след като ъпдейтнах телефона Sent from my iPhone using Tapatalk Току що излезе и на жената на часовника, направо 26.0.2., отново без да е ъпдейтвала телефона. Много шантава работа. Какъв беше този висящ ъпдейт при мен, от Събота, грам идея. Цитирай
kal1ch Публикувано преди 19 часа Публикувано преди 19 часа (редактирано) @niksan76 няма нищо необичайно или странно. watchOS 26.0.1 е бил само за Ultra 3. https://9to5mac.com/2025/09/19/apple-releases-watchos-26-0-1-but-very-few-users-will-get-it/ Не ти е дало да го инсталираш, защото най-вероятно с пускането на 26.0.2 са спрели подписването на старата версия, която ти е стояла изтеглена. Редактирано преди 19 часа от kal1ch 1 Цитирай
niksan76 Публикувано преди 12 часа Публикувано преди 12 часа (редактирано) Много ти благодаря! В един момент реших, че нещо бъгаво има в часовника и си измисля несъществуващи ъпдейти. Без друго доста калпаво работи, лагва, забива и не отчита понякога тъча. Странно, че до вчера вечерта не намирах нищо в нета за ъпдейти, а сега вече си има доста. Даже AI ми твърдеше, че последната версия за часовника е 26. 😁 Редактирано преди 12 часа от niksan76 1 Цитирай
mirror Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа За тези от вас с по-стари iPhone-и – как ви се струва iOS 26 почти две седмици по-късно? Бързодействие, батерия... Моля, напишете и с какво устройство сте. Цитирай
kal1ch Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа На iPhone 14 Pro батерията (с 91% здраве) е тотал щета. Зареждам по 2 пъти на ден за 5-6 часа screen time. Бързодействието е добре, с малкото изключение, че от време на време забива за по 2-3 секунди в някои приложения. 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа Аз съм с 16 Pro, не е много стар, но не е от най-новите модели, не виждам особена промяна в живота на батерията, след първите няколко дни на "наместване" и индексиране, още свиквам с новите ефекти, струват ми се леко лагави, но аз ресетнах само мрежовите настройки, защото имам други текущи проблеми и не мога да отделя време за чиста инсталация или ресет на всичко. В общи линии съм доволна, но батерията ми все още си е на 100%, така че надали ще съм ти някакъв полезен ориентир. Зареждам от 20 - 80%, ако има значение и ми стига до другата сутрин, като често говоря по много. 1 Цитирай
venelin1111gmail Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа 16+ и батерията е супер, още се радвам на новатаiOS ,а батерията си държи30-35 часа…доволноSent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.