Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано
Receive a notification when you've left a device behind
  1. Go to the Find Devices app on your Apple Watch.
  2. Tap the device you want notifications for.
  3. Below Notifications, tap Notify When Left Behind, then turn on Notify When Left Behind.
Публикувано
преди 2 часа, Павел Василев написа:

Привет колеги, някой може ли да ми каже при ios 26 как да настроя така че ако си забравя айфона в къщи, часовника ми да почне да вибрира като излезе от блутут обхвата при връзка с айфона ми,  ползвам 15 Pro Max и Watch Ultra 2, и двете устройства са актуализирани с най-новите ъпдейти?

Менюто на айфона ми е на бг език а на часовника на английски?

р.s. Забелязах където са иконките за харесвания, излиза някакъв бял полукръг и не се визуализират правилно иконките, ето как ми се показва:

IMG_5667.thumb.jpeg.dc7b1976591f37820e9bac63cb91d06b.jpeg

Нямам часовник, но при всички аксесоари и вещи, които си добавил във Find My имаш опция да те извести, ако се забрави, както и да сложиш локации, където това да се игнорва. Избираш часовника, скролваш и намираш тази опция. 

image.thumb.png.c2e2aacee811f1660a7abd4718296000.png

Публикувано

При мен това работи безумно. Тръгвам от нас, качвам се в колата, минавам няколко километра и получавам нотификация, че съм си забравил я телефон, я часовник. Едно време при Андроид работеше много читаво, излизаш от обхват на блутуут и веднага получаваш известие. 

Публикувано (редактирано)

И аз това се чудя, защо не се активира веднага при прекъсване на блутут връзката ами чак като минеш доста голямо разстояние се задейства, така се обезсмисля ако си го забравил телефона и да се върнеш веднага, има ли друго решение и да известява при прекъсване на блутута?

Редактирано от Павел Василев
Публикувано

Единствено слушалките в ушите😁

Публикувано
преди 1 час, Павел Василев написа:

И аз това се чудя, защо не се активира веднага при прекъсване на блутут връзката ами чак като минеш доста голямо разстояние се задейства, така се обезсмисля ако си го забравил телефона и да се върнеш веднага, има ли друго решение и да известява при пресъсване на блутута?

Тук има няколко момента - 

Специално за устройствата и айтъмите във Find my, за които е пусната функцията за уведомяване при напускане - тя не работи при прекъсване на блутут сигнала, а при напускане на локация без устройството - iPhone следи дали напускаш дадено място (например вкъщи, офиса и т.н.). Когато се отдалечиш и вече не си в „доверена локация“, тогава получаваш известие, че нещото е оставено

Идеята е че загубата на блутут сигнал не означава че си напуснал дома си, и ако нотификациите се базират на това, ще получаваш постоянно сигнали.

За това трябва да добавите доверени локации като домът ви, и айфон ще следи дали напускате тази локация в рамките на 500 м - километър (+/-), т.е. закъснението е умишлено, за да не получаваш фалшиви аларми всеки път, когато просто си излязъл за малко около къщата, отишъл си да хвърлиш боклука, да нахраниш конете, или си отишъл до кварталния магазин.

Също така не трябва да сте спирали опции от настройките на локацията. Има много ютуб "експерти", с видеа от типа - "Кои 465 функции да спрете от новия си айфон, за да едикакво-си" - това са простотии и реално осакатявате функциите на телефона си, без да спечелите нещо значително. При съвременните телефони блутут, GPS, и т.н. не е проблем да стоят постоянно включени, не влияят значително на батерията, така или иначе.

Публикувано (редактирано)

Благодаря за разяснението, локацията си е настроена на всичко при използване, а в случая за намирането на мои устройства няма опция - винаги включена, само при използване или при поискване.

Така и иначе рядко забравям телефона, но онзи ден забравих и ми беше тегаво та затова се сетих за тази опция.

Редактирано от Павел Василев

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...