Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано
преди 6 часа, Dimitrov71 написа:

Ползвате ли tinted опцията за ликуид глас-а?

Tinted опцията работи реално само в аповете и локскрийна, за съжаление без хоума и апп библиотеката. 

На локскрийна поне на мен ми харесва повече Tinted варианта, отделно че и тапета е по-светъл

image.thumb.png.685ee20fd9e8dc79ada0c0b55115454c.png

преди 1 час, venelin1111gmail написа:

Защо по обяд???? Никога до сега не било.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако говориш за ъпдейта - снощи излезе по график към 8 вечерта

Публикувано

Ми да за 26.1 питах, търсих го към 20:30 снощи и нищо, към Виваком са всички устройства у дома. Благодаря за отговора.

Публикувано

Ъпдейта закъсня. Пуснаха го малко след 23:00.

Публикувано (редактирано)

Apple Watch ще загуби Wi-Fi синхронизацията с iPhone в Европа.

Apple ще деактивира автоматичната синхронизация на Wi-Fi мрежи между iPhone и Apple Watch в Европа, започвайки с актуализацията iOS 26.2 (декември).

Причината: Европейската комисия изисква Apple да отвори тази връзка за синхронизация към аксесоари на трети страни. Apple отказа поради опасения за сигурността и защитата на личните данни.

Затова, за да се съобрази с DMA, Apple ще деактивира функцията за всички в Европа.
image.thumb.png.9f2243d7af36025ee9fcfc9e0d44bed0.png

Редактирано от ML16
Публикувано

Чудех се дали реално загубата на Wi-Fi синхронизация ще попречи ли на нормалната работа на часовника? Моят неепълски часовник има само блутут свързване

Доколкото четох 99.9999% от хората ползват часовника винаги с телефона, така че едва ли някой ще забележи тази липса.

Публикувано
преди 1 час, ML16 написа:

автоматичната синхронизация на Wi-Fi мрежи

В часовника ще си ги пишеш на ръка :) Не е голяма загуба, но е наглост и дебелоочие от страна на Епъл.

Публикувано

Тук по-скоро причината е натиска на ЕС, Apple да отвори част от протоколите и функциите си за трети страни, което уж е в полза на потребителя, но колкото и да съм фен на ЕС, тук не съм много съгласен. Apple e частна компания, защо трябва да се подарява технологии на андроидите, които и без това само копират?

Публикувано

@Alxx®Само едни пример, на мен ми супер удобно, отивам в хотел в Гърция, връзвам се с телефона в WiFi забравям телефона в стаята и на басейна си имам нотификации и понякога обаждания. Като я няма тази синхронизация, просото няма начин да седна да вкарвам паролата ръчно.

Лошото, е че пак потребителя страда докато двете страни си ги мерят. Хората в Турция, Сърбия, Македония, имат iPhone Mirroring ние не. Спора е доста обширен и двете страни имат правилни доводи едните си пазят IP и бизнеса другите искат свободен достъп и по-малко бариери, но накрая потребителя страда.

Публикувано
преди 2 часа, robot написа:

. Apple e частна компания, защо трябва да се подарява технологии

Какво точно "подарява" в случая? :) 

@ML16 знам, удобство си е, ама...затова и писах, че е чисто дебелоочие от тяхна страна. За личните данни се били загрижили, ти да видиш.

Публикувано

Според Apple, споделянето на Wi-Fi историята би застрашило сигурността и поверителността на потребителите.

Компанията дава пример с Meta, която би могла да използва връзката между iPhone и очилата Ray-Ban за проследяване на местоположението и показване на таргетирани реклами.

преди 1 час, Alxx® написа:

Какво точно "подарява" в случая? :) 

Отварянето на API към конкурентите си - Apple твърди, че DMA затруднява внедряването на нови функции, защото изисква отваряне на API за конкуренти още при пускането им. Говори се и за спиране на Airdrop функцията за Европа по същата причина. И аз да бях, и аз нямаше да си отварям и подарявам технологиите. Искам сигурност, не айфон да се свързва към всичко дето мърда като андроид.

Публикувано

Здравейте,

четейки в различни форуми относно IOS26, разбирам, че е голямо дърво все още! Имало голям проблем с батерията и т.н. Аз съм още на IOS18 и ползвам 14 Pro. Да обновявам или да изчакам? Благодаря

Публикувано

Изчакай поне до 26.3. 

Публикувано

По-добро от 4.1.2 няма,извинения за спам-а,ама всеки път едно и също

Публикувано
преди 10 часа, Иван Димов написа:

Здравейте,

четейки в различни форуми относно IOS26, разбирам, че е голямо дърво все още! Имало голям проблем с батерията и т.н. Аз съм още на IOS18 и ползвам 14 Pro. Да обновявам или да изчакам? Благодаря

Няма проблеми с батерията, всичко си работи перфектно. Никога не е имало iOS ъпдейт, който да има проблем с батерията.

Има хора, на които не им допада много новата визия при 26, прозрачността и ефектите, но се свиква. А така или иначе повечето апове тези неща ги има само в навигацията, а голяма част не са ъпдейтнати още.

Публикувано

След ъпдейт към 26.1 ми спря вибрирането при започване на разговор, часовника ми вече не иска да отключи компютъра като е близо до него и още няколко дребни неща които дразнят. Не, че е болка за умиране, ама бъговете стават все повече и повече и почва да прилича на една друго ОС за телефони. 

Публикувано

За часовника и отключването - и на мен ми се беше случвало преди, нямам спомен след кой ъпдейт, но има решение - изключваш опцията от настройките на лаптопа, рестартираш го и пак я включваш.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

Вибрирането за начало на разговор се оправя с рестарт на телефона. И при мен беше така.

Публикувано

Когато телефонът е на ухото, вече няма вибрация при начало на разговор, само в края. Вибрация има единствено ако устройството е в ръката и на разстояние. Преди вибрираше, без значение къде се намира.

Публикувано

Аз нямам проблеми за отключването с часовника.

Публикувано
преди 1 час, stangen написа:

След ъпдейт към 26.1 ми спря вибрирането при започване на разговор, часовника ми вече не иска да отключи компютъра като е близо до него и още няколко дребни неща които дразнят. Не, че е болка за умиране, ама бъговете стават все повече и повече и почва да прилича на една друго ОС за телефони. 

Специално за вибрирането, може да е от новата настройка след ъпдейта до 26.1 - в настройките на Phone аппа вече може да избереш да я пуснеш или спреш.

При мен е спряна по дефолт, но аз така или иначе държа цялата вибрация спряна, не обичам да ми ръмжи телефона.

image.thumb.png.8e9cd1efc5eef1f5b727faa9f2bd2615.png

Публикувано

Не, там си беше ок. Обаче след рестартиране се оправи. Неведоми са пътищата софтуерни :)

Публикувано

Здравейте,

От три дни мигрирах от ios 18 директно на ios 26.1. Утройството е iphone 13. Забелязвам обаче голям дрейн на батерията. Вярно че вече е на 84% живот и по принцип е за смяна, но при последната версия на ios 18 нямах подобни проблеми. Отделно поне мен ме побърква промяната в Сафари. Влодяващо е когато искаш да превключваш между няколко отворени таба.  Ще му дам шанс още ден два и започвам да търся начин за връщане отново на ios 18. Някой знае ли лесен начин предвид че не си направих бекъп?

Публикувано

За батерията - изчакай няколко дни да минат всички синхронизации, ъпдейти и т.н., Ъпдейтни си всички апове, и виж в историята на батерията кой апп/сървиз ти "изяжда" най-много от нея

В сафари - превключването със жестове не се е променило - ако имаш няколко отворени таба - с приплъзване на таб-бара наляво/надясно се сменят бързо, а с приплъзване нагоре виждаш всички отворени табове. Нов таб правиш с приплъзване наляво от последно отворения.

Не можеш да даунгрейдваш вече от 26 към 18, независимо дали имаш бекъп или не.

Публикувано

При IOS18 може ли да се изключи вибрацията при входящо повикване и ако да, от къде? Благодаря

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...