niksan76 Публикувано Септември 19 Публикувано Септември 19 Аз получих от iStyle 256 GB Pro max оранжев, за сина ми, както и от А1 512 Pro max, пак оранжев, за мен. 6 Цитирай
penmark Публикувано Септември 20 Публикувано Септември 20 Пресен топъл от Технополис го взех преди 2 часа. След като вчера не ми го доставиха от Техномаркет. Определено е скок от 4-ката. Дисплея се усеща много по-голям и е доста ярък, а е на 1 брайтнес. Хайпнах се 😁 11 46мм силвър 7 Цитирай
niksan76 Публикувано Септември 20 Публикувано Септември 20 Много се чудих, дали си заслужава смяната на Ultra 2 с Ultra 3 и единствено факта, че сменям сив с черен ме "стимулира", разбирайте оправдаваше донякъде пред мен самия. Обаче когато развъртях с допълнителната зелена каишка, която едвам намерих, тогава рязко спрях да се чудя. 4 Цитирай
Милен Орцев Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 Аз снощи ги разцъках в Технополис и четирите 17-ки. Бяха изложени до 16 серия. Ами, ами премиум усещането при про макс с този алуминии си е заминало, оранжевия направо си изглежда и се усеща в ръката среден клас телефон. При нормалното про се усеща масивност в ръката, синият цвят е приятен. Но като цяло поставени до 16-ките, направо са като от тему. Май най- големия скок е при нормалната 17-ка. В камерите честно казано разлика не намерих, сиг щото не зуумвах, кропвах и т.н. , което и по принцип не правя . При рандъм юз, разлика не намерих. Честно казано нз защо хората с 15 про, 16про биха ъпдейтнали, освен от елате ме вижте с 17-ка съм. 1 Цитирай
ne4o Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 преди 12 часа, niksan76 написа: Много се чудих, дали си заслужава смяната на Ultra 2 с Ultra 3 и единствено факта, че сменям сив с черен ме "стимулира", разбирайте оправдаваше донякъде пред мен самия. Обаче когато развъртях с допълнителната зелена каишка, която едвам намерих, тогава рязко спрях да се чудя. Часовника със зелената каишка ли го взе и от къде ? 1 Цитирай
niksan76 Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 Не, със зелена не се продава. Взех го с черната, а зелената взех допълнително. 1 Цитирай
penmark Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 Любимата ми Nike каишка пасна. Предоволен съм. 😊 Няма да купувам нови 10+ каишки 😁 Между другото на стария се прецака механизма за захващане на каишките, което е основната причина да го сменя. Преди малко пак ходих до Технополис да разгледам телефоните. Амиии само Air се усеща премиум. Доста ми хареса. Толкова, че се замислям дали да не сменя 15 прото. 😆 Другите не ми допаднаха, ама грам. А оранжевия цвят на живо не е същия. Общо взето или Air, или чакам 18 😁 3 Цитирай
miro1972 Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 Не, със зелена не се продава. Взех го с черната, а зелената взех допълнително.От къде го взе , че търся?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
niksan76 Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 От iStyle, Парадайс Мол взех часовника. Иначе за зелената каишка, трябва да разгледаш наличностите в другите магазини на iStyle. 2 Цитирай
robot Публикувано Септември 21 Публикувано Септември 21 преди 12 часа, Милен Орцев написа: Аз снощи ги разцъках в Технополис и четирите 17-ки. Бяха изложени до 16 серия. Ами, ами премиум усещането при про макс с този алуминии си е заминало, оранжевия направо си изглежда и се усеща в ръката среден клас телефон. При нормалното про се усеща масивност в ръката, синият цвят е приятен. Но като цяло поставени до 16-ките, направо са като от тему. Май най- големия скок е при нормалната 17-ка. .... 1 - Относно визията - Определено стъклото има по-премиум вид, титанът също, но пък 99% от хората ползват някакъв вид кейс, така че малко или много това няма толкова значение. Наистина съм се чудил защо се влагат толкова усилия телефоните да имат красив и фин външен вид, като повечето ги ползват облечени. Нямам отговор на този въпрос и до днес. Ето един пример - сегашният ми айфон 15 ПМ събира повече отпечатъци отколкото алуминивия айпад под него. Алуминият има леко по-грапаво покритие което дори повече ми допада, но въпрос на вкус. преди 12 часа, Милен Орцев написа: .... В камерите честно казано разлика не намерих, сиг щото не зуумвах, кропвах и т.н. , което и по принцип не правя . При рандъм юз, разлика не намерих..... 2 - Относно камерата - има смисъл за хората, които наистина обичат да зуумват, и ползват най-много теле обектива, от ревютата до тук и 4х и 8х са видим ъпгрейд, но също е ъпгрейднат и алгоритъма на запис на всички камери, но това ще се види само от хората които кропват и зуумват снимките си - това е кроп 100% от UW камерите между 16 ПМ и 17 ПМ - при 17 го няма това допълнително прешарпване, и снимките изглеждат по-меки и естествени. Вероятно ще има хора, които ще предпочетат снимката от 16ката пред тази от 17ката Но ако снимате в RAW или ProRAW няма да видите разлика, там вие имате пълен контрол, така или иначе. преди 12 часа, Милен Орцев написа: .... Честно казано нз защо хората с 15 про, 16про биха ъпдейтнали, освен от елате ме вижте с 17-ка съм. 3 - Да ъпгрейдна или не - мисля че вече мина периода някой да се впечатлява от това какъв телефон има някой, каква кола, или каквото и да е друго. Има андроид телефони, които са много по-скъпи и луксозни на вид. Разбира се винаги ще има някой дето да се фука или нещо от сорта, но едва ли е масово. Аз бих ъпгрейднал основно заради повечето РАМ, защото ползвам 2 аппа, които изяждат цялата рам при сегашния ми ПМ, и буквално убиват останалите апове, а имам такива, които са ми важни да стоят постоянно във фонов режим. Но все пак не е чак толкова голям проблем, надявам се с iOS 26 да е по-добър апп бекраунд режима, където трябва да могат да работят повече апове във фонов режим без да заспиват. 3 Цитирай
skpavlov Публикувано Септември 23 Публикувано Септември 23 (редактирано) В събота получих Air модела. Споделям на бързо малко впечатления. На първо място дизайн уникален в моя случай бял мат с хром лайсна. Лично за мен камерата е компромис, но до сега съм само с про макс модели. Аудио както се очаква само един високоговорител отчитам като минус. В джоб или чанта на по шумно място почти не се чува при звънене, като волумето е на макс. За USB-то знаете дисплей порт НЕ. Батерията към която бях настроен скиптично определено ме изненада. След първия пълен заряд 9,30 часа използване, гледане на видео през 5G. За целия ден ми беше трудно да изчерпя батерията. Новия чип си казва думата определено. Разгледах и другите модели в рибаком, както колегата по горе е описал премиум усещането тотално е загубено. Малко офтопик: До сега не знаех, че има възможност за създаване на eSim от физическата карта от устройството. Редактирано Септември 23 от skpavlov 2 Цитирай
kal1ch Публикувано Септември 23 Публикувано Септември 23 Озон вместо да ми пратят айфон ми пуснаха това: Цитат Здравейте! Благодарим Ви, че избрахте Ozone.bg за Вашата поръчка на Смартфон Apple - iPhone 17! Поради изключително висок интерес и ограничени наличности от страна на производителите, доставката на Вашата поръчка ще се забави. Работим усърдно, за да изпълним всички преордери по реда на постъпването им. Очакваме да успеем да изпълним Вашата поръчката в рамките на следващите две-три седмици. Молим да ни извините за неудобството и Ви уверяваме, че ще Ви информираме при всяка актуализация по Вашата доставка. Може да проверявате статуса на поръчката през профила Ви. Ако имате въпроси или нужда от допълнителна информация, свържете се с нашия екип на мейл, телефон или чат. Благодарим Ви за разбирането и търпението! Поздрави, екипа на Ozone.bg Честно, тая преекспонирана вече история с огромния интерес и недостатъчните доставки вече не ми действа. Тъп маркетингов трик, който работеше преди 10-15 години. Apple имат капацитета да произведат достатъчно бройки, но всеки път умишлено правят тия глупости, за да създават илюзия за по-голям интерес, отколкото има всъщност. Мерака ми за нов телефон отминава с всеки изминал ден, и ако не получа доставка до края на месеца, мисля просто да си откажа поръчката и нито Озон, нито Apple ще видят цент от мен за тоя телефон. P.S. Поръчките стартираха в 15:00, а моята е пусната в 15:02. Хайде да не съм от първите, че да ме карат да чакам "още 2-3 седмици". 5 Цитирай
robot Публикувано Септември 23 Публикувано Септември 23 Според това което чета като анализи и новини, тези закъснения в доставките са си напълно нормални, а не маркетингови трикове или подобни. При Apple си има винаги реален недостиг в началото на продажбите, особено при про-моделите поради огромния глобален интерес, който надвишава първоначалното производство. Разбира се, това създава усещане за ексклузивност, но няма солидни доказателства за умишлено задържане на количества, за да се симулира допълнителен интерес. Мисля че епъл нямат нужда от допълнителен интерес, въпреки че не са най-продаваните телефони, са най-разпознаваемите, и това че генерално имат един модел на година, а не по 45 като при останалите. Това е реален скрийн на настройките на батерията на 17ПМ, където показва че е произведен още през юли, демек производството е започнало поне 2 месеца преди премиерата - а вероятно и по-рано, което е напълно нормално, няма как да произведат милиони апарати физически, и явно пак не успяват с доставките Цитирай
ML16 Публикувано Септември 24 Автор Публикувано Септември 24 От трите телефона, поръчани в първите 30 минути на предварителната продажба в Yettel, бяха доставени iPhone 17 и 17 Pro в петък. Специално при Yettel, наличните бройки от модела Pro Max бяха изключително ограничени. Pro Max ще го почакаме. 1 Цитирай
Mauiland Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Странно....все пак до края на ден понеделник (22.09.) влизайки периодично в сайта им изписваше, че Pro Max 256GB Silver (само) е наличен. Едва от вчера изписва "няма наличност" за нито един от цветовете. Та, ако до 22.09. са приемали поръчки, основаващи се на наличността им, е меко казано странно все още да не са доставени бройките направени в периода на pre-order. Хем на сайта пише, че е наличен, реално взимаш парите на хората след като го поръчат, хем бавят доставката. Имали ли са наличности до 22.09. или не. И ако да, защо не доставят поръчките направени в седмицата на pre-order. И защо на сайта пишеш "наличен онлайн", ако всъщност не разполагаш с наличности. Абе п***ра**ка работа! 1 Цитирай
skpavlov Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Миналата 2024 купих 15 про макс на следващия ден след премиерата на 16-та серия. Батерията е произведена Юли 2024 г. На 19-ти миналата седмица поръчах Air модела от видеомагазина без пре - ордер и беше доставен на следващия ден. Търговеца сподели, че имали 7 броя от цитирания модел! Цитирай
kal1ch Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 (редактирано) преди 15 часа, robot написа: При Apple си има винаги реален недостиг в началото на продажбите, особено при про-моделите поради огромния глобален интерес, който надвишава първоначалното производство. Аз твърдя, че имат капацитета да осигурят достатъчно бройки за първоначалния наплив. В случая само те си знаят дали е така. преди 15 часа, robot написа: Разбира се, това създава усещане за ексклузивност, но няма солидни доказателства за умишлено задържане на количества, за да се симулира допълнителен интерес. Мисля че епъл нямат нужда от допълнителен интерес, въпреки че не са най-продаваните телефони, са най-разпознаваемите, и това че генерално имат един модел на година, а не по 45 като при останалите. Съмнява ме маркетинг отдела да не потрива мазно ръчички всеки път, когато това се случи и получат допълнително медийно внимание, заради огромния интерес. Разбирам напълно, че от маркетинг гледна точка това е "печелившо", но мен ме губят с тези трикове. Не сме в комунизма, че да се налага да чакаме по 10 години за автомобил. Отделно, датата на производство на батерията не означава, че телефона е сглобен на същата дата. Редактирано Септември 24 от kal1ch 1 Цитирай
jh_ivanov Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Аз само да попитам . Дали си заслужава от 14 про макс да се мине на 17 про макс. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Veselin Panov Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 (редактирано) Само ако не ти е жал за + 2К кинти! На мен ми е жал и ще си остана с 14ПМ. Със спестените пари си купих топ грамофон + колони Bang & Olufsen, 30тина нови плочи, нещо, което ме радва доста повече от попретоплените манджи на Apple! Редактирано Септември 24 от Veselin Panov 4 Цитирай
jh_ivanov Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 Така е но предпочита СД та пред плочи и грамофонSent from my iPhone using Tapatalkа си имам доста СД и добра техниак Цитирай
robot Публикувано Септември 24 Публикувано Септември 24 преди 3 часа, kal1ch написа: Аз твърдя, че имат капацитета да осигурят достатъчно бройки за първоначалния наплив. В случая само те си знаят дали е така. Съмнява ме маркетинг отдела да не потрива мазно ръчички всеки път, когато това се случи и получат допълнително медийно внимание, заради огромния интерес. Разбирам напълно, че от маркетинг гледна точка това е "печелившо", но мен ме губят с тези трикове. Не сме в комунизма, че да се налага да чакаме по 10 години за автомобил. Отделно, датата на производство на батерията не означава, че телефона е сглобен на същата дата. И в двете мнения си напълно прав. Като цяло освен да спекулираме нямаме много възможности. Но едно нещо е сигурно - след като епъл нямат единно собствено производство, а всичко се произвежда от трети страни, те нямат 100% контрол върху производствения процес, и това го доказват все по-ранните лийкове на устройствата. В момента частите за айфон се правят от над 180 партньора в над 30 държави, преди накрая да се сглоби, това е огромен логистичен път, квоти, и т.н... Изобщо не ги оправдавам, и аз не обичам да чакам, просто със сигурност не е толкова просто. преди 2 часа, jh_ivanov написа: Аз само да попитам . Дали си заслужава от 14 про макс да се мине на 17 про макс. Зависи за какво си ползваш телефона, трябва ли ти повече РАМ, трябват ли ИИ моделите, имаш ли нужда от по-добри ултраширока и теле камери, и т.н. 14 ПМ е с 6ГБ рам, ако аповете ти се рефрешват след като си ги затворил, и това те дразни, определено си трябва ъпгрейд Ако искаш да ползваш Apple Intelligence и да си билдваш собствени сценарии, също ти трябва ъпгрейд Смятам че за под 15 си е голям ъпгрейд, но пак казвам зависи за какво си ползваш телефона. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано Сряда в 18:55 Публикувано Сряда в 18:55 Ползвам 12про и 13 про макс. За моята употреба 17 хич не ми трябва, ако изключим понятието комплекси. Иначе гладът на пазара е стара тема, обсъждали сме я много отдавна с Aveliky публично - как се изпробва и контролира пазар да продадеш всичко налично и да нямаш излишно свръхпроизводство. Схемата е от времето на чичко Стив(iPhone4) и винаги ще работи. Иначе конкретно по темата: Средния модел със скъп корпус и топ модела с евтин материал? Мерси. Хем сериозен ъпдейт в камери, процесор и памет, хем занижаване по отношение на вложените материали на това, което ти е в ръката. Благодаря за офертата, ще пропусна. 3 Цитирай
robot Публикувано Четвъртък в 05:33 Публикувано Четвъртък в 05:33 При всеки употребата е различна, на един му трябва, на друг не. Нормално е. За мен тази година дизайнът също е супер, не ми пречи алуминия, дори на допир ми допада повече. Наистина стъклото се усеща по-премиум, но ако го носиш без кейс, а комбинацията на новите про-та с определени кейсове изглежда повече от добре Засега не мисля да взимам, липсва ми черния цвят при про-моделите, въпреки че белия изобщо не е лош. Определено при белия про има някакъв ретро вайб Цитирай
Милен Орцев Публикувано Петък в 12:14 Публикувано Петък в 12:14 Аз пък имам дилема 16pro max или 17pro, на близки цени. 200 лева по- евтин 16 pro max. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.