Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Накратко даваш готови отговори от търсачка и никакъв тет-а-тет опит в сферата? Иначе си прочети текста по-внимателно в първата снимка, без да прескачаш.

• Отговори 63
  • Created
  • Последен отговор

Топ автори в тази тема

• robot

24

• dessyteneva

10

• mirror

6

• Alxx®

5

Публикувано
на 2.12.2025 г. в 4:37, dessyteneva написа:

Тези дни забелязах нещо странно при зареждане на телефона - вече трета сутрин си продължава до 100%, въпреки настройката да е между 20 и 80%, нищо по-специално не се е случвало, не съм падала под 20%, освен през нощта на стендбай да е стигал 20, не знам защо така се промени, явно нещо се самообучава, но ми е интересно, затова реших да пиша, някой ако има инфо.

Предлагам ти да зареждаш с ограничения. Естествено, аз никога не ползвам и няма да ползвам такива. И какъв ще е резултата след време? Месец, година, две.. Ще ти пише в “health” на батерията 1-2 % повече? Едва ли! 

Публикувано

Просто пробвах новата функция, иначе предния телефон го продадох на 91% здраве на почти 2 години, така че ако си е добра батерията, ще си издържи. Стана ми странно защото до сега си работеше коректно - на около месец зареждаше до 100% да калибрира, иначе до 80 както съм задала. Вчера качих до 100% плъзгача и го върнах, днес си зареди до 80%, явно нещо е било забило. Живот и здраве, ще видим след време как се отразява, иначе като начин на употреба си ми стига батерията като е до 80%.

Публикувано

Случва се да забият някакви процеси от време на време, дори и при най-оптимизираните ОС. Като цяло не е лоша идея да се рестартира айфона от време на време. Някои експерти препоръчват да се прави дори веднъж седмично с цел подобряване на производителността и сигурността, пише че е и полезно за батерията. 

Ето линк, за който му е интересно - Why The NSA Says Reboot Your iPhone Or Android Every Week

Публикувано

С години се ревеше за по-големи и издръжливи батерии. И когато нещата долу-горе заприличаха, сложиха слайдер да си ограничаващ батерията, че и се ползва 😄.

Нищо лично към никого.

Публикувано

И аз нямам обяснение! Да не говорим и за много по-бързото зареждане. Да мислиш за батерия при тези възможности?! 

Публикувано

Реално всичко е по желание, аз не сменям телефона всяка година и затова опитвам да си запазя батерията, въпрос на избор, слайдерът затова се мести кой както му харесва.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Публикувано

И запазили се тая пуста батерия?! За няма една година откакто съм взел 15 макс,зареждан само до 80%, сега батерията е на 92% живот. Имам чувството,че тия проценти падат като круши. Преди години за същото време,при същото ползване,със зареждане до 100% батерията на XR беше паднала с 3%. Та не знам дали въобще има смисъл от тоя шалтер дето са го сложили за красота. 

Публикувано

Никакъв :) Ползвам 12Pro в момента, бича го 0 - 100 и е на 89% за пет години.

Untitled.png

Публикувано (редактирано)
преди 1 час, miroslavm написа:

И запазили се тая пуста батерия?! За няма една година откакто съм взел 15 макс,зареждан само до 80%, сега батерията е на 92% живот. Имам чувството,че тия проценти падат като круши. Преди години за същото време,при същото ползване,със зареждане до 100% батерията на XR беше паднала с 3%. Та не знам дали въобще има смисъл от тоя шалтер дето са го сложили за красота. 

Мисля, че още е рано да се прецени, от май месец, от както съм го взела, още си е на 100%. Иначе както писах и преди, 14 про продадох на 2 години без месец и на 91% батерия (него съм си зареждала до 100%). Не знам защо при теб така рязко. паднала, но то си зависи и от потреблението, аз освен че говоря много, друго почти не правя, проверявам социалките вечер и някоя снимка от време на време, нали работя цял ден на лаптопа, повечето неща ги гледам там.

Редактирано от dessyteneva
Публикувано (редактирано)

Ами ползвам го като всичките тел. до сега. Разговори,малко чатове през деня,нещо да видя в нета… Абе не го натоварвам кой знае колко. Ама ми беше странно,че в един момент 4/5% паднаха за една две седмици. През дни. Не знам какво стана. А XR-a ми на 7 години си стои на 76%. Тоя сигурно на втората ще е на толкова. 

Редактирано от miroslavm
Публикувано

Няма спор, че по-новите батерии издържат по-малко, или може би от както сложиха функцията да им гледаме живота, такова е чувството. Иначе аз още си пазя 12 мини-то, което се експлоатира зверски с една игра и виси на зарядно целодневно и е на 74% батерията. Карай да върви, докато ги уморим текущите, вероятно ще пуснат сгъваем, който определено ще ми е интересен и ще поискам.

Публикувано

Не бих разчитал на достоверността на процентите.Имам един 11 ПМ,който се ползваше до преди 6 месеца и хелта му е 100%,което няма как да е вярно

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано

Определено не може да им се вярва, пък и какво значение има. Телефон на 4-5 години, зареден сутринта, ако те изкара цял ден-супер. Нямат значение процентите.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   1 потребител

• forka2k
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...