robot Публикувано Декември 22, 2025 Автор Публикувано Декември 22, 2025 преди 19 часа, kal1ch написа: Баси, какъв мераклия бях като обявиха Vision Pro, а 2 години по-късно трудно някой ще ме накара да изсипя торба пари за това нещо, което Apple дори отказват да поддържат за нашия пазар. Честито да ти е, колега, самия хардуер е невероятен, но с всичките спънки и уловки, Apple не заслужават пари за него от нас. Иначе специално за Apple Vision Pro, е супер рано да се говори за масово разпространение. Не е като Apple да не иска да залее пазарите, просто физически не може да произведе много бройки, поне за момента. На който му е интересно - има два основни проблема, защо Apple Vision Pro не се пуска глобално все още - Първият - използва изключително иновативни Micro-OLED дисплеи, всеки с резолюция по-висока от 4K, но с размер на пощенска марка - проблемът е, че в момента основният доставчик е Sony, а технологията е толкова нова, че процентът на "брак" при производството е висок, и Sony просто не може да произведе достатъчно бройки бързо. Резултатът - Apple физически не разполага с достатъчно устройства, за да залее световния пазар. Вторият по-голям проблем - Apple Vision Pro не е като iPhone или MacBook, които да си купиш в кутия. Той изисква прецизно напасване към лицето на всеки потребител. Само уплътнението има десетки различни размери и форми, за да не влиза светлина. В магазините на Apple в поддържаните държави има специални машини и процес за сканиране на лицето, за да ти дадат точния размер, и отделно за лещите - тъй като не можеш да носиш очила под шлема, Apple работи с ZEISS за магнитни лещи. Това изисква интеграция с местни очни лекари и системи за рецепти, което е юридически и логистичен кошмар да се организира във всяка държава поотделно. Това за мен също е бъдещето, особено за по-младите хора, които нямат и не искат телевизори - вече остаряла и ненужна обемиста технология. След 3-5 години, масово ще е така Цитирай
kal1ch Публикувано Декември 22, 2025 Публикувано Декември 22, 2025 преди 2 часа, robot написа: В магазините на Apple в поддържаните държави има специални машини и процес за сканиране на лицето Сканират ти лицето с най-обикновен айфон. Отделно, имаше доста доклади, че продажбите са били по-ниски от очакваните. Тази пролет бях в Лондон и тествах Vision Pro за около 40 минути. Както вече написах, хардуера е страхотен, но си има и кусури. Дисплеите наистина са на ръба на технологията, но за сметка на това, камерите не са достатъчно качествени и дори в перфектно осветения магазин се чувствах като в аквариум и имаше доста шум в картината. В интерфейс елементите няма такива проблеми. Другото, което не ми хареса е колко е тежко устройството. След 30 минути общо взето нямах търпение да го сваля от лицето си. И третото, което намирам все още за кусур е липсата на добра поддръжка от страна на много разработчици и недостатъчно голяма библиотека от съдържание, създадено за такъв тип очила. В демото буквално имаше 3 видеа. Би било прекрасно и у нас да отворят официален Apple Store и да ни пуснат Vision Pro в продажба с официална поддръжка. За гледане на филми сам вкъщи ще е супер, но малко ми миришат краката да давам такива суми за това удоволствие. Цитирай
robot Публикувано Декември 23, 2025 Автор Публикувано Декември 23, 2025 Аз го броя за все още "експериментална" технология, и е нормално да няма много купувачи. Аз примерно бих го взел основно за да заместя мониторите към компютрите на които работя и играя - по-малко техника и по-малко кабели ще убедят доста хора. Бих го ползвал и за филми/сериали - от същите апове, от които гледаме и сега, не е нужно да е 3Д - достатъчно ще ми е Cinema Mode. Иначе да, и аз съм писал преди че ми се иска да имаме официален Apple Store и в България, но каквото и да си говорим сме твърде малки като пазар все още. 1 Цитирай
chayanne Публикувано Декември 23, 2025 Публикувано Декември 23, 2025 В края на краищата се преборих и стана. Трябваше да бодна немски пощенски код на дебитната карта в уолета, което ми беше странно, при положение, че плащането се осъществи с гифт карта. Основен недостатък за мен е цената, но пък качеството е брутално. Що се отнася до ползите — всеки си знае дали ще му е полезно. На мен ми върши идеална работа и никак не съжалявам за вложените средства. Липсва ми само интегрираното apple tv+, но го достъпвам през браузър, както и А1 tv go, но за него изисква приложение, което няма как да кача. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
robot Публикувано Декември 30, 2025 Автор Публикувано Декември 30, 2025 На който му е интересно, а и за всеки, който си има в къщи 3Д принтер, или CNC машина, може да разгледа документа, който Apple прави за производителите на аксесоари - Accessory Design Guidelines за почти всички техни устройва без Мac, със супер подробни указания, чертежи и размери. ЛИНК (PDF) от apple.com 2 Цитирай
robot Публикувано Понеделник в 15:02 Автор Публикувано Понеделник в 15:02 След месеци на спекулации, Apple най-после представи второто поколение AirTag с 50% разширен обхват на търсене, по-силен високоговорител и подобрени възможности за прецизно намиране и подобрена сигурност. Новият AirTag се захранва от чип Ultra Wideband от второ поколение на Apple и подобрен Bluetooth чип, което позволява на потребителите да намират вещите си от по-голямо разстояние. Като цяло въпреки че е доста скъп, си остава най-точния метод за следене на вещи, и всичките китайски аналози са най-малкото компромис със сигурността. Линк: https://www.apple.com/airtag/ 1 Цитирай
penmark Публикувано Понеделник в 18:54 Публикувано Понеделник в 18:54 Въпроса е кога ще се появи тага в магазинната мрежа. Цитирай
robot Публикувано преди 23 часа Автор Публикувано преди 23 часа От това което чета, за страни без Apple Store, новия AirTag ще бъде наличен за продажба около втората седмица на февруари. Цената би трябвало да е около ок 35 евро. Цитирай
Fakoni Публикувано преди 19 часа Публикувано преди 19 часа 35€ е бройката, 119€ четири броя.Тук в Мадрид излиза, че ако направя поръчката днес в петък мога да го взема от магазина. Цитирай
ne4o Публикувано преди 12 часа Публикувано преди 12 часа Ъпдейтнах часовника, обаче не ми излиза опция да добавя търсенето на AirTag, в Контрол центъра. Да не би и тази опция да са я резнали в ЕС ? Цитирай
robot Публикувано преди 11 часа Автор Публикувано преди 11 часа Новата функция за търсене на AirTag от контрол центъра на часовника пише че работи само ако имаш новия AirTag - за стария не излиза. Линк - Use your Apple Watch to find an item with an AirTag (2nd generation) attached - Apple Support (SA) 1 Цитирай
ne4o Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа Знам, че функцията за прецизно търсене работи само с AirTag 2 и не очаквах да работи със стария , но е странно, че въобще липсва в настройките на часовника. Цитирай
robot Публикувано преди 3 часа Автор Публикувано преди 3 часа Предполагам че работи подобно на контролите за Home аксесоарите в контрол центъра на телефона - появяват се, когато си добавил съответното устройство, иначе няма как Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.