Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички,

Пробвал съм страшно много приложения за бюджет, но повечето от тях или струват твърде много на месец, или искат да си създам акаунт и да си дам данните. Някои бяха просто твърде сложни и объркващи за използване, така че в един момент просто се отказах и за дълго време се върнах към Excel и Google Sheets.

Проблемът беше, че въвеждането на данни от телефона в електронна таблица е истинска мъка. Затова реших да си направя собствено приложение, което да има точно това, което искам.

Няма регистрации, няма абонаменти – плаща се само веднъж (обикновено струва $0.99). Току-що пуснах нова версия (v1.1) и реших да го направя безплатно за следващите 7 дни, за да могат хората да го разгледат и пробват.

Казва се CoreSpend. Постарах се да бъде възможно най-опростено и бързо.

Линк към App Store: https://apps.apple.com/bg/app/corespend-budget-tracker/id6759247450

Ще се радвам да споделите какво мислите и съм насреща, ако имате някакви въпроси!

Budget_AppStore_1.jpg

Budget_AppStore_2.jpg

Публикувано

Да, не е лошо като идея, вече има доста такива апове.

Според мен прочети за App Intents, ако не си - това е може би най-яката част от ъпдейта на iOS 26, и включи в твоя апп колкото се може повече такива функции. 

В случая е особено важно, за да може да се направи автоматизация от шоркът приложението, с което разходите, платени с карта, да влизат автоматично в твоя апп, че ръчното въвеждане си е тегаво.

Публикувано

Мерси много за коментара и за страхотната идея!

Наистина пазарът е пълен с такива приложения, но точно липсата на нещо максимално просто и без месечни такси ме мотивира да направя свое.

Относно App Intents и Shortcuts – абсолютно си прав! Това е брутална функция и възможността за автоматично въвеждане на плащанията с карта би решила най-големия проблем на този тип апове: досадното ръчно въвеждане. Със сигурност ще се разровя в документацията и ще си го сложа като приоритет за някой от следващите ъпдейти. Това наистина би било 'game changer'.

Още веднъж благодаря за полезния фийдбек! Ако се сетиш за нещо друго, ще се радвам да го споделиш.

Публикувано

Ехаа браво
Откога чаках нещо такова, опростено и продуктивно!
Страхотно е приложението!
Желая успех и с удоволствие ще го купя.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Публикувано
преди 9 часа, germana написа:

Мерси много за коментара и за страхотната идея!

Наистина пазарът е пълен с такива приложения, но точно липсата на нещо максимално просто и без месечни такси ме мотивира да направя свое.

Относно App Intents и Shortcuts – абсолютно си прав! Това е брутална функция и възможността за автоматично въвеждане на плащанията с карта би решила най-големия проблем на този тип апове: досадното ръчно въвеждане. Със сигурност ще се разровя в документацията и ще си го сложа като приоритет за някой от следващите ъпдейти. Това наистина би било 'game changer'.

Още веднъж благодаря за полезния фийдбек! Ако се сетиш за нещо друго, ще се радвам да го споделиш.

Ще добавя още един коментар, чисто за информация и малко разсъждения и към първия пост.

По принцип модела за плащане на абонамент не е нещо лошо, просто много компании и разработчици го направиха да изглежда такъв. Ако искаш абонамент и не предлагаш нищо съществено насреща, трудно ще се намери пазар, а не може да пълниш даден апп с безкрай функции - безсмислените ъпдейти дразнят също толкова колкото и липсата им. И така - просто малко размисли в тази посока.

Иначе конкретно за твоя апп, още няколко идеи, от които ти си прецени кои си заслужават или не:

• сложи логин с епъл акаунт или мейл - никой не обича да се регистрира и логва, но ако си взема нов тел, ще искам да си имам въведените данни от преди
  • вариант вместо акаунт е ръчен експорт и импорт на данни, вид бекъп, или дори прост експорт/импорт като json/csv или друго
  • сложи снимане на касови бележки за бърз импорт, когато не се плаща с телефона, да се разпознава разхода като вид и сума, и да отива в съответната категория
  • сложи въвеждане с глас, който да разпознава български, и да разпознава разходи и приходи, като кажеш примерно "днес купих ютия за 25 евро, ядох пица за 1.99 евро, и Пешо ми върна 4 евро, където му ги бях дал вчера" - и аппа да създаде 2 разхода - един за техника, един за храна, и да сложи един приход.
  • направи версии за ipad/Mac

и успех :)

Публикувано
Цитат

сложи логин с епъл акаунт или мейл - никой не обича да се регистрира и логва, но ако си взема нов тел, ще искам да си имам въведените данни от преди

Относно това, използвам Core Data. Aко си смениш телефона и си прехвърлиш всичко от стария, всички данни ще си останат, те автоматично ти се бекъпват в айкалуд.
За момента няма синхронизация между устройства или (iCloud Sync), но така или иначе в момента е разработено само и единствено за iPhone, евентуално ако направя в бъдеще версии и за другите устройства това ще трябва да го включа.

Останалите предложения за функционалности ще ги разгледам определено.

Относно абонаментите, да, знам, че няма нищо лошо в това, така е, просто за конкретния app реших, че ще е по-добре да бъде по този начин, не смятам, че си заслужава абонамента, но може и да греша тук. 

Благодаря!

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   1 потребител

• miroslavm
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...