skpavlov Публикувано вчера в 10:53 Публикувано вчера в 10:53 Не ми се влиза за пореден път с Робота в безкрайни пледоариИ! В моя случай съм виждал и ползвал продукти както от технически та до козметика на един и същи бранд с различен състав и качество за БГ пазара. Включително и до ден днешен купувам определн продукт предвиден за продажба в Испания и Франция с драстични разлики в състава и качеството. Предполагам и други са се сблъсквали с подобни продукти от различен характер. За това имам абсолютно основание по твърдя подобна теза! Може би някоИ с по малко житейски опит и различини критерии не би бил на същотото мнение. Нищо лично! Извинявам се за офтопика! За подсветката не бях се сетил между другото, Благодаря. Цитирай
robot Публикувано вчера в 13:36 Публикувано вчера в 13:36 И аз Офтопик - Във форума се опитваме да бъдем максимално полезни, дори и за хората като теб, които не го оценят, и се опитваме да го опазим от дезинформация. Сори, но времето на съветския съюз е свършило и няма да се върне, където сме били осмо качество пазар. Сега сме в ЕС, и е пълна лъжа, заблуда, мит и измислица, че качеството на дадени продукти е по-ниско/високо от едно място на друго, поне в ЕС. Няма пазарна логика и няма икономическа изгода да се прави. А всеки да вярва на каквото си иска. Точка по въпроса. По темата - в официалният сайт на Apple за конкретния продукт е описано как е тествана батерията, и защо издържа повече или по-малко. Дал съм горе цитата. Разликата идва от начина на ползване. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано вчера в 14:52 Публикувано вчера в 14:52 преди 1 час, robot написа: Сега сме в ЕС, и е пълна лъжа, заблуда, мит и измислица, че качеството на дадени продукти е по-ниско/високо от едно място на друго, поне в ЕС. Не отваряй тая тема, че... При Епъл такова нещо няма, факт. Няма и при Леново, но при храните, козметиката и доста други неща го има, даже можеш да си изровиш съдебни решения на ЕС по темата. Давам ти жокер: подправките Котани за източна Европа и препаратите за миене Фейри. За тях се сещам на първо четене, иначе случаите са стотици(визирам с присъждания от ЕС, иначе цифрите са с повече нули). Дам, офтопик е мнението и после ще ги заметеш, но след такова категорично твърдение от твоя страна... 1 1 Цитирай
robot Публикувано преди 9 часа Публикувано преди 9 часа Последен офтопик по тази тема от мен - не виждам смисъл да се спори с хора, които не биха си сменили мнението, даже и да им дадеш най-солидните доказателства. Не само съм категоричен, но и пари мога да заложа Темата не е за това, не ми се спори като цяло, но продължавам да твърдя че не сте прави, явно имате предразсъдъци или други причини, тип ЕЖК. Сравнявате ябълки и портокали, някаква леля купила шоколад или прах за пране от не знам си къде, и купила уж същите от тук, и били различни. Тя защото лелята е ходеща лаборатория. Последно казвам - личният опит няма тук никакво значение, когато има факти и документи. Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Имаме си спам тема в говорилнята, повдигнатият въпрос е интересен, ако искаш премести офтопика там. Лично мнение де.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Alxx® Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа преди 4 часа, robot написа: не виждам смисъл да се спори с хора... Спор се води с аргументи, не с развяване на флагове. Второ, не вникваш в поста, четеш само каквото ти отключва реакцията. "Пенчо бре, чети!" https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2017/607265/EPRS_BRI(2017)607265_EN.pdf Колко заложи, викаш? 1 Цитирай
robot Публикувано преди 4 часа Публикувано преди 4 часа Напротив, все още стоя зад думите си, и мога да заложа колкото кажеш Първо документът е над 10 години и не е актуален. Второ - проблем е ако абсолютно едни и също стоки с една марка, опаковка и състав се различават. Т. е. ако в състава пише примерно че съдържа мляко, а компанията съзнателно е сложила друг продукт вместо мляко. Но ако състава на продукта съответства на описанието, всичко е 6, крайният клиент преценява дали да го купи или не. Може и да има единици компании, които умишлено да пускат различни продукти в една и съща опаковка и състав, но пазарът ще ги избута надолу, това е хубавото на пазарната икономика. Цитирай
Alxx® Публикувано преди 4 часа Публикувано преди 4 часа преди 3 минути, robot написа: Първо документът е над 10 години и не е актуален.... Може и да има единици компании... Цитирай
robot Публикувано преди 4 часа Публикувано преди 4 часа Обясни, ако имаш нещо за обяснение, или доказателство. Хилещи човечета не е сериозно. До тук видях един стар документ. Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 3 часа Публикувано преди 3 часа Не знам за документи и изследвания, но от потребителска гледна точка мога да кажа, че каквото ми донесе мъжа ми от Лидл Германия, няма нищо общо на вкус с това в Лидл България. Знам, че не е силен аргумент, но е реален. Отделно мога да посоча битова химия от Турция и Гърция, която няма нищо общо с идентични продукти тук, затова и от там ми ги носят, не само заради цената. Та в общи линии, за мен поне, усещането че ни имат за кошче за боклук в Европа е реално, дори и да не е подплатено с проби от лаборатории. Интересно ми е дали за техниката има подобно нещо, от където тръгна темата, затова и исках да видя кой какво ще напише, съжалявам, ако съм предизвикала негативни реакции. 1 Цитирай
robot Публикувано преди 3 часа Публикувано преди 3 часа Всичко е субективно, просто защото хората имат такива нагласи, че на запад е по-качествено, заради дългите години разрушителна комунистическа диктатура в България, в която не е имало никакви стандарти, и тогава качеството на всичко наистина е било супер зле - не само храни, били сме буквално като африканска репубика по здравеопазване, образование и т.н., и много от тези нагласи явно си ги носим все още. Баба ми и дядо ми са разправяли как храната от магазина и по столове не е била годна за ядене, и постоянно е имало натравяния, и за това много хора са си гледали домашни неща. Цитирай
skpavlov Публикувано преди 3 часа Автор Публикувано преди 3 часа Робота може да не живее в България. Та затова гледната точка да се различава с нормалния потребител. Но с този потребител за пореден път заявявам, че не искам да имам никакви допирни точки!!! Иначе факти за разлика в качеството на продукти за БГ пазара виждаме всеки ден в ежедневието ни. Та и услуги, да не засегна любимата ми марка с ябълката. От IOS и не само колко финкции не са достъпни за EU и БГ като се твърди за липса на разлики в пазара. Има стотици примери, но с това ли е нужно да си запълваме и без това малкото време. Да доказваме на личност която обвинява други, че са предубедени. преди 1 час, robot написа: Всичко е субективно, просто защото хората имат такива нагласи, че на запад е по-качествено, заради дългите години разрушителна комунистическа диктатура в България, в която не е имало никакви стандарти, и тогава качеството на всичко наистина е било супер зле - не само храни, били сме буквално като африканска репубика по здравеопазване, образование и т.н., и много от тези нагласи явно си ги носим все още. Баба ми и дядо ми са разправяли как храната от магазина и по столове не е била годна за ядене, и постоянно е имало натравяния, и за това много хора са си гледали домашни неща. Ама точно обратното. Баба и дядо??? Аз изразявам мое мнение от моя живот! Специално за образованието моля да не изразявате неадекватни пре-разкази. Точно обратното, в момента образованието е на критичен минимум! По времето на соца в нашите университети беше пълно с чужденци, който се радваха да имат шанса да са част от тази образователна система. Имам познати който продължават образованието си в дойчланд или US и се оказва, че материал за висшу е преподаван до 12-ти клас в БГ. П.С. поста се отнася до един потребител! Цитирай
robot Публикувано преди 2 часа Публикувано преди 2 часа Човек, говориш пълни глупости, и даже не може да пишеш грамотно. Не само баба и дядо, но има неопровержими доказателства, че комунизмът е най-пагубното време за България, променени ценности, пълна разруха, занижено качество, работа по некачествени руски стандарти, образование - нула, здравеопазване - нула, качество на строителството, и на всичко произведено - нула. Не го казват само моите баба и дядо, а всеки с разума си, го е виждал че е така. Убийства, престъпления, корупция в огромни размери, управление на неуки и прости хора, които да довели България до няколко фалита. Всички, които реват за "доброто старо време" са били част от тези, които са били "по-равни" от другите. Прочети малко, излез малко в чужбина (не Сърбия, Русия или Беларус), прочети историята, и после разказвай колко е било хубаво. Цитирай
Alxx® Публикувано преди 1 час Публикувано преди 1 час Положението е "пази Боже сляпо да прогледа". В щатите хора, които никога не са владеели роби се извиняват на други хора, които никога не са били роби. У нас лекции по соц се държат публично от хора, родени след промените. Чудничко. Драго роботче, това, че баба ти и дядо ти явно не са се реализирали добре и са ти напълнили главата с глупости не е грешка на системата. И преди, и сега има добро, и лошо, но за образованието пишеш тежки глупости, за здравеопазването също. Ти виждал ли си дежурен училищен зъболекар(безплатен!)? Технологиите може да не са били баш-най, но пък медицински уреди се внасяха от Германия и Япония. Лечението - безплатно. Тежък ти е случаят и подозирам, че никой не може да ти помогне. преди 52 минути, robot написа: нула, качество на строителството Това не трябваше да го казваш. Една сграда, построена зимата в най-голямата мизерия с тежък труд за ЧЕТИРИ дни, един л@йнар четири дни я бори с взривове и едвам я бутнаха. Тошо го каза преди да умре навремето: "това, което сме построили вие не можете да го боядисате". P.S. Живея в 15 етажен блок строен 64-та. Дали е некачествен, как мислиш? НДК пък е еб@си скапаната сграда...тунелите на метрото и те... 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 1 час Публикувано преди 1 час Точно за образованието ми направи впечатление и на мен, не че сме били цвете за мирисане, ама бяхме в пъти по-грамотни и с далеч повече обща култура. Това, което сега расте и уж се обучава е дъното просто (има и изключения разбира се, но не благодарение на системата, а на възпитанието и характера на самите деца), просто излизат неграмотни, но с неподплатено самочувствие и за съжаление тези плодове на криворазбраната демокрация вече се виждат във всички сфери на живота - децата вече пораснаха и станаха лекари, учители, политици… За храната не знам какво са ти разказвали баба ти и дядо ти, ама такива боклуци и химии дето сега ядем, никога не е имало. Да, имаше малко неща, но истински. Май направих грешка като поисках темата да продължи, не вярвах че ще забие в такава посока.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.