skpavlov Публикувано вчера в 10:53 Публикувано вчера в 10:53 Не ми се влиза за пореден път с Робота в безкрайни пледоариИ! В моя случай съм виждал и ползвал продукти както от технически та до козметика на един и същи бранд с различен състав и качество за БГ пазара. Включително и до ден днешен купувам определн продукт предвиден за продажба в Испания и Франция с драстични разлики в състава и качеството. Предполагам и други са се сблъсквали с подобни продукти от различен характер. За това имам абсолютно основание по твърдя подобна теза! Може би някоИ с по малко житейски опит и различини критерии не би бил на същотото мнение. Нищо лично! Извинявам се за офтопика! За подсветката не бях се сетил между другото, Благодаря. Цитирай
robot Публикувано вчера в 13:36 Публикувано вчера в 13:36 И аз Офтопик - Във форума се опитваме да бъдем максимално полезни, дори и за хората като теб, които не го оценят, и се опитваме да го опазим от дезинформация. Сори, но времето на съветския съюз е свършило и няма да се върне, където сме били осмо качество пазар. Сега сме в ЕС, и е пълна лъжа, заблуда, мит и измислица, че качеството на дадени продукти е по-ниско/високо от едно място на друго, поне в ЕС. Няма пазарна логика и няма икономическа изгода да се прави. А всеки да вярва на каквото си иска. Точка по въпроса. По темата - в официалният сайт на Apple за конкретния продукт е описано как е тествана батерията, и защо издържа повече или по-малко. Дал съм горе цитата. Разликата идва от начина на ползване. 1 Цитирай
Alxx® Публикувано вчера в 14:52 Публикувано вчера в 14:52 преди 1 час, robot написа: Сега сме в ЕС, и е пълна лъжа, заблуда, мит и измислица, че качеството на дадени продукти е по-ниско/високо от едно място на друго, поне в ЕС. Не отваряй тая тема, че... При Епъл такова нещо няма, факт. Няма и при Леново, но при храните, козметиката и доста други неща го има, даже можеш да си изровиш съдебни решения на ЕС по темата. Давам ти жокер: подправките Котани за източна Европа и препаратите за миене Фейри. За тях се сещам на първо четене, иначе случаите са стотици(визирам с присъждания от ЕС, иначе цифрите са с повече нули). Дам, офтопик е мнението и после ще ги заметеш, но след такова категорично твърдение от твоя страна... 1 1 Цитирай
robot Публикувано преди 13 часа Публикувано преди 13 часа Последен офтопик по тази тема от мен - не виждам смисъл да се спори с хора, които не биха си сменили мнението, даже и да им дадеш най-солидните доказателства. Не само съм категоричен, но и пари мога да заложа Темата не е за това, не ми се спори като цяло, но продължавам да твърдя че не сте прави, явно имате предразсъдъци или други причини, тип ЕЖК. Сравнявате ябълки и портокали, някаква леля купила шоколад или прах за пране от не знам си къде, и купила уж същите от тук, и били различни. Тя защото лелята е ходеща лаборатория. Последно казвам - личният опит няма тук никакво значение, когато има факти и документи. Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 9 часа Публикувано преди 9 часа Имаме си спам тема в говорилнята, повдигнатият въпрос е интересен, ако искаш премести офтопика там. Лично мнение де.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Alxx® Публикувано преди 8 часа Публикувано преди 8 часа преди 4 часа, robot написа: не виждам смисъл да се спори с хора... Спор се води с аргументи, не с развяване на флагове. Второ, не вникваш в поста, четеш само каквото ти отключва реакцията. "Пенчо бре, чети!" https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2017/607265/EPRS_BRI(2017)607265_EN.pdf Колко заложи, викаш? 1 Цитирай
robot Публикувано преди 7 часа Публикувано преди 7 часа Напротив, все още стоя зад думите си, и мога да заложа колкото кажеш Първо документът е над 10 години и не е актуален. Второ - проблем е ако абсолютно едни и също стоки с една марка, опаковка и състав се различават. Т. е. ако в състава пише примерно че съдържа мляко, а компанията съзнателно е сложила друг продукт вместо мляко. Но ако състава на продукта съответства на описанието, всичко е 6, крайният клиент преценява дали да го купи или не. Може и да има единици компании, които умишлено да пускат различни продукти в една и съща опаковка и състав, но пазарът ще ги избута надолу, това е хубавото на пазарната икономика. Цитирай
Alxx® Публикувано преди 7 часа Публикувано преди 7 часа преди 3 минути, robot написа: Първо документът е над 10 години и не е актуален.... Може и да има единици компании... Цитирай
robot Публикувано преди 7 часа Публикувано преди 7 часа Обясни, ако имаш нещо за обяснение, или доказателство. Хилещи човечета не е сериозно. До тук видях един стар документ. Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа Не знам за документи и изследвания, но от потребителска гледна точка мога да кажа, че каквото ми донесе мъжа ми от Лидл Германия, няма нищо общо на вкус с това в Лидл България. Знам, че не е силен аргумент, но е реален. Отделно мога да посоча битова химия от Турция и Гърция, която няма нищо общо с идентични продукти тук, затова и от там ми ги носят, не само заради цената. Та в общи линии, за мен поне, усещането че ни имат за кошче за боклук в Европа е реално, дори и да не е подплатено с проби от лаборатории. Интересно ми е дали за техниката има подобно нещо, от където тръгна темата, затова и исках да видя кой какво ще напише, съжалявам, ако съм предизвикала негативни реакции. 1 Цитирай
robot Публикувано преди 6 часа Публикувано преди 6 часа Всичко е субективно, просто защото хората имат такива нагласи, че на запад е по-качествено, заради дългите години разрушителна комунистическа диктатура в България, в която не е имало никакви стандарти, и тогава качеството на всичко наистина е било супер зле - не само храни, били сме буквално като африканска репубика по здравеопазване, образование и т.н., и много от тези нагласи явно си ги носим все още. Баба ми и дядо ми са разправяли как храната от магазина и по столове не е била годна за ядене, и постоянно е имало натравяния, и за това много хора са си гледали домашни неща. Цитирай
skpavlov Публикувано преди 6 часа Автор Публикувано преди 6 часа Робота може да не живее в България. Та затова гледната точка да се различава с нормалния потребител. Но с този потребител за пореден път заявявам, че не искам да имам никакви допирни точки!!! Иначе факти за разлика в качеството на продукти за БГ пазара виждаме всеки ден в ежедневието ни. Та и услуги, да не засегна любимата ми марка с ябълката. От IOS и не само колко финкции не са достъпни за EU и БГ като се твърди за липса на разлики в пазара. Има стотици примери, но с това ли е нужно да си запълваме и без това малкото време. Да доказваме на личност която обвинява други, че са предубедени. преди 1 час, robot написа: Всичко е субективно, просто защото хората имат такива нагласи, че на запад е по-качествено, заради дългите години разрушителна комунистическа диктатура в България, в която не е имало никакви стандарти, и тогава качеството на всичко наистина е било супер зле - не само храни, били сме буквално като африканска репубика по здравеопазване, образование и т.н., и много от тези нагласи явно си ги носим все още. Баба ми и дядо ми са разправяли как храната от магазина и по столове не е била годна за ядене, и постоянно е имало натравяния, и за това много хора са си гледали домашни неща. Ама точно обратното. Баба и дядо??? Аз изразявам мое мнение от моя живот! Специално за образованието моля да не изразявате неадекватни пре-разкази. Точно обратното, в момента образованието е на критичен минимум! По времето на соца в нашите университети беше пълно с чужденци, който се радваха да имат шанса да са част от тази образователна система. Имам познати който продължават образованието си в дойчланд или US и се оказва, че материал за висшу е преподаван до 12-ти клас в БГ. П.С. поста се отнася до един потребител! Цитирай
robot Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Човек, говориш пълни глупости, и даже не може да пишеш грамотно. Не само баба и дядо, но има неопровержими доказателства, че комунизмът е най-пагубното време за България, променени ценности, пълна разруха, занижено качество, работа по некачествени руски стандарти, образование - нула, здравеопазване - нула, качество на строителството, и на всичко произведено - нула. Не го казват само моите баба и дядо, а всеки с разума си, го е виждал че е така. Убийства, престъпления, корупция в огромни размери, управление на неуки и прости хора, които да довели България до няколко фалита. Всички, които реват за "доброто старо време" са били част от тези, които са били "по-равни" от другите. Прочети малко, излез малко в чужбина (не Сърбия, Русия или Беларус), прочети историята, и после разказвай колко е било хубаво. Цитирай
Alxx® Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Положението е "пази Боже сляпо да прогледа". В щатите хора, които никога не са владеели роби се извиняват на други хора, които никога не са били роби. У нас лекции по соц се държат публично от хора, родени след промените. Чудничко. Драго роботче, това, че баба ти и дядо ти явно не са се реализирали добре и са ти напълнили главата с глупости не е грешка на системата. И преди, и сега има добро, и лошо, но за образованието пишеш тежки глупости, за здравеопазването също. Ти виждал ли си дежурен училищен зъболекар(безплатен!)? Технологиите може да не са били баш-най, но пък медицински уреди се внасяха от Германия и Япония. Лечението - безплатно. Тежък ти е случаят и подозирам, че никой не може да ти помогне. преди 52 минути, robot написа: нула, качество на строителството Това не трябваше да го казваш. Една сграда, построена зимата в най-голямата мизерия с тежък труд за ЧЕТИРИ дни, един л@йнар четири дни я бори с взривове и едвам я бутнаха. Тошо го каза преди да умре навремето: "това, което сме построили вие не можете да го боядисате". P.S. Живея в 15 етажен блок строен 64-та. Дали е некачествен, как мислиш? НДК пък е еб@си скапаната сграда...тунелите на метрото и те... 1 Цитирай
dessyteneva Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 5 часа Точно за образованието ми направи впечатление и на мен, не че сме били цвете за мирисане, ама бяхме в пъти по-грамотни и с далеч повече обща култура. Това, което сега расте и уж се обучава е дъното просто (има и изключения разбира се, но не благодарение на системата, а на възпитанието и характера на самите деца), просто излизат неграмотни, но с неподплатено самочувствие и за съжаление тези плодове на криворазбраната демокрация вече се виждат във всички сфери на живота - децата вече пораснаха и станаха лекари, учители, политици… За храната не знам какво са ти разказвали баба ти и дядо ти, ама такива боклуци и химии дето сега ядем, никога не е имало. Да, имаше малко неща, но истински. Май направих грешка като поисках темата да продължи, не вярвах че ще забие в такава посока.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
robot Публикувано преди 3 часа Публикувано преди 3 часа @Alxx® съжалявам, но и ти говориш глупости, лъжи и манипулации. А какво ще кажете за убийствата, лагерите, насилственото отнемане на имущество, изгарянето на живи хора с киселина и вряла вода, всекидневните побоища, това че хората са нямали какво да ядат, и че ако си бил против, изчезваш безследно? С две думи, тези които защитавате този режим - казвате - е да, имаше убийства, но за сметка на това зъболекаря беше безплатен и хората бяха по-културни. Евала Знаете ли какво значи "безплатен", и че заради това безплатно, държавата е фалирала няколко пъти? Казвам ви, прочетете, и разширете кръгозора си, а не да повтаряте малоумните пропаганди от едно време на един болен диктатор. Цитирай
Alxx® Публикувано преди 3 часа Публикувано преди 3 часа Къде видя защитаване на режим, аз да те питам? Поне веднъж ще демонстрираш ли, че си прочел цял мой пост или ще продължиш да кълвеш на кукичка? Ще ти го кажа директно така: ако беше учил по времето на "комунизЪма"(такъв никога не е имало, имаше развит социализъм), щеше да имаш и аналитично мислене, съответно щеше да разбереш какво пишем. P.S. Писахме за качеството на храни, козметика и т.н.Като типично отроче на новото време извъртя темата на комунизъм, застаряло мислене и т.н. Предполагам гласуваш за хора като Ивайло Мирчев и Христо Иванов? Не ми отговаряй, спирам до тук. Цитирай
robot Публикувано преди 2 часа Публикувано преди 2 часа Всичко чета, и всичко анализирам, но има някои неща които не може да се приемат половинчато, или си за, или си против. Нямаш право да харесваш и защитаваш комунизма (не конкретно ти, а всеки). Няма едно положително нещо от него. Започнахме от това, че според някои от вас, тук качеството на някои стоки е по-лошо от това в западна Европа. Една от причините, която посочих като вероятна за това че мислите по този начин, е наследството от комунизма, когато стоките наистина са били в пъти по-некачествени от другаде, и пак ще посоча строителството, храните, всичко. Това е с две думи. Слава богу съм учил с добри учители, които са ни казвали истината и с мъдри роднини, които са разказвали истината за терора и жалкото съществувание на обикновените хора по време на комунизма. Историк: На днешната дата се навършват 80 години от Третата национална катастрофа Щом говорим за гласуване, вие сигурно сте фенове на Радев и Копейчо, за да върнат любимия строй, когато всичко беше безплатно, и никой нямаше нищо. Просто чудесно Цитирай
pepo1919 Публикувано преди 1 час Публикувано преди 1 час Нямам думи.Младежи,по-кротко бреSent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Veselin Panov Публикувано преди 1 час Публикувано преди 1 час преди 44 минути, robot написа: тук качеството на някои стоки е по-лошо от това в западна Европа. Естествено, че е по-лошо! И то не е пренебрежимо по-лошо, а фрапантно! Живял съм в Англия, Холандия, Австрия, Полша, Германия, Франция, - къде повече, къде по-малко, но за мен по-лошото качество е неоспорим е ФАКТ! Тук се продават боклуците, които няма как да пробутат на запад! 1 Цитирай
Alxx® Публикувано преди 43 минути Публикувано преди 43 минути Момчето е силно объркано, Веско. Прости му. Продължава да не загрява какво се пише и защо. Сигурно "комунизЪма" го гони в съня му и не може да спи тия дни. Подозирам, че Путин има таен профил в нашия форум и въздейства на простолюдието, 1 Цитирай
Veselin Panov Публикувано преди 31 минути Публикувано преди 31 минути (редактирано) Аз съм забелязал, че тия дечурлия, които не са били родени по времето на развития социализъм, най-много "ги разбират нещата"! 😂 Редактирано преди 31 минути от Veselin Panov 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.