Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

Като направих анализ на горе написаното, установих за себе си защо е това притеглане към Айфон. Много ясно. Произвежда се в Китай, което от своя страна е държава близка на Русия🤣

Редактирано от skpavlov
Публикувано
преди 2 часа, robot написа:

Съжалявам че мислиш така, което значи че ти си по-объркан и от мен. Пиша последно по тая тема, защото не виждам смисъл - фактите са на моя страна. Те са лесно проверими и отдавна доказани. Вие сте тези, които живеете в някаква илюзия, потънали в старото време, без дори за секунда да приемете че може да грешите. Видях как разсъждаваш, като спорихме за езика - доказва думите ми напълно.

А най-ми е интересно, защо си купувате айфони и карате коли от ЕС, като толкова обичате Русия 😄 Купете си москвичи и руски телефони, ама не искате ;) 

А тъжното от цялата история е че хората като вас, които вместо да гледат напред, искат да върнат страната назад, когато е имало безплатни зъболекари, нищо че сме си платили стократно за тях. 

Хора като нас са живели и при двата режима и можем да сравним някои неща за разлика от твоето поколение,което е тоталния провал на този свят.

Публикувано

Само ще помоля да се държите прилично и да не нарушавате добрият тон. Форумът е за айфон все още. 

Публикувано

Специално към роботъ. Всеки режим вероятно има позитивни и отрицателни черти. Като говори за комунизъм и диктатура като едно цяло не би било лошо да почете и получи малко повече информация за видовете режими и начини на управление! Източника ти на информация - баба и дядо вероятно при преразказите си са ти повлияли или не си вникнал в съществото. Не съм на мнение и не проповядвам комунизъм. Към днешна дата този режим работи добре в една от най силните икономики. Не визирам Русия. Относно разказите им за зверства и насилие са пезпорни, но не мога да намеря видео обръщението на шефката на Цере у, когато целия свят я обвини за изпозвани не хуманни методи при разпити. Отговора беше "Когато са засегнати интересите на държавата, ще се изпозват всички налични методи". и тн.....

Но тук приключвам. Защото не виждам смисъл.

Публикувано

Понеже така или иначе темата е яко избягала…

на 31.03.2026 г. в 19:40, Alxx® написа:

Предполагам гласуваш за хора като Ивайло Мирчев и Христо Иванов?

Посочи ми кои за теб са адекватни и последователни в думите и действията си в политическия спектър на България. 

Публикувано

Няма такива.

Публикувано

Тогава против кои най-много обича да плюе статуквото? Понеже вече на това базирам избора си при гласуване. Определено няма безгрешни, но чак пък да няма и адекватни, не мога да се съглася. 

Публикувано

Статуквото плюе срещу всяка заплаха за тяхното битуване. Проблемът е, че заплаха за статуквото днес май няма, Възраждане, Бсп си имат своите издънки и засега няма никаква алтернатива. Обаче, поне аз виждам последователност в политиката в две партии: Възраждане и ДБ. Едните следват стриктна формула на национализъм в умерени граници, другите следват формулата на внучета на някогашния режим със всичките приоми на съответния, финансирани от Сорос, Америка за България и т.н..  Чакам новата партия на Радев дали ще им клекне за съдебните реформи. Ако да, мачът свърши, всичко става притежание на Сорос и нпо-тата около него.

Публикувано

Наистина нямам енергията да споря, така че просто ще напиша, че не съм съгласен - вижданията ни за партиите се разминават значително, но благодаря, че сподели. :) 

Публикувано

Тук няма за какво да спорим ;) Всичко е ала-бала на алангро през президента.

Публикувано

Начи според некои потребители качеството на строителството по онова време се определя от здравината на гробницата на гошо тарабата. Евала! Страхотно аналитично мислене ви е дал  комунизма. Други пък милеят за “безплатните” зъболекари в училище. Странно повечето дето са ги ползвали тогава са с ченета сега. Как па никой не спомена това, че имахме изходна виза, че бяхме обградени с ограда, за да не можем да избягаме, че дори в пограничните райони се ходеше след издаване на открит лист, че не можеше просто ей така да решиш и да дойдеш да живееш и работиш в София, а повечето искаха( това си пролича след 90-та)

Възраждане били умерени националисти? Да ама руски, както и клетия ни проз и “прогресивен” нов политик. 🙂

А относно заглавието на темата, да има разлика за някои продукти и това е нормално. Просто се произвеждат в различни фабрики. 
Митът за прекрасните перилни препарати в Турция, Гърция, Германия… не го клюпам. Според вярващите някъде има фабрики, които произвеждат специално за България кофти качество. Добра логика! Пак сигурно плод на великата образователна система от преди 89-та 

🙂

Публикувано (редактирано)

Бях решила да не пиша повече, ама като прочетох за идването да живееш и работиш в София, не издържах - е това е една от най-големите грешки, съсипаха ни града, презастроен и пренаселен, въздух няма, за манталитета на пристигащите хич и няма да говоря, ама ми е мъчно за времето, когато нямаше как да се домъкнат. За пътуването - "голямата победа на демокрацията", децата избягаха зад граница, останаха над 2 милиона пенсионери с пенсии на заем, чудна придобивка и това. И да, мъчно ми е за безплатния зъболекар, лекар, дето сега не знам къде си хвърлям парите от осигуровките, ама като отида ме гледат като банкомат,  училището дето не ми се е налагало да взимам частни уроци и за много други неща. Не отричам, че е имало недостатъци, но и вие не отричайте преимуществата, ако не съдите само по разкази де.

Редактирано от dessyteneva
Публикувано
преди 10 минути, dessyteneva написа:

съсипаха ни града….

Вашият град с металургичния комбинат Кремиковци и с панелките(качествени) построени за работещите там и не само взимащи софийско гражданство. Същото  е и с емиграцията- всеки иска да живее по-добре. Не става с огради и жителство, а с развитие. 
За “безплатния” лекар или образование нямам какво да добавя, освен, че все някой го плаща и идва фалит като свършат парите. Иначе не отричам преимуществата, но те не са изброените от вас. 

Публикувано

И аз досега само четях.

Европата е по-добрия вариант, просто не случваме на политици, затова сме на това дередже.
Да питам:
Колко от коментиращите тук, бяха на палатковите лагери през 90-те или най-малкото за викали СДС, с надежда за промяна на така "желания" режим?
Бъдете откровени.

Публикувано
преди 8 часа, Alxx® написа:

Тук няма за какво да спорим ;) Всичко е ала-бала на алангро през президента.

По същата логика всичко е див националистически популизъм и всяване на страх, с цел имотни облаги и контрол върху партийната касичка. 

Публикувано
преди 26 минути, Grievous написа:

И аз досега само четях.

Европата е по-добрия вариант, просто не случваме на политици, затова сме на това дередже.
Да питам:
Колко от коментиращите тук, бяха на палатковите лагери през 90-те или най-малкото за викали СДС, с надежда за промяна на така "желания" режим?
Бъдете откровени. emoji6.png

Аз съм била там, беше хубаво, беше мотивиращо, а сега се чудя имаше ли смисъл и дали, ако можех да видя това днес, пак щях да отида. Пропуснах палежа на Партийния дом, ама ми донесоха сувенирче...ех, спомени...

Публикувано
преди 40 минути, zlia написа:

Вашият град с металургичния комбинат Кремиковци и с панелките(качествени) построени за работещите там и не само взимащи софийско гражданство. Същото  е и с емиграцията- всеки иска да живее по-добре. Не става с огради и жителство, а с развитие. 
За “безплатния” лекар или образование нямам какво да добавя, освен, че все някой го плаща и идва фалит като свършат парите. Иначе не отричам преимуществата, но те не са изброените от вас. 

Не, нашият град с големи зелени пространства, тихи зелени квартали, чиста незастроена Витоша, такъв го помня, въпреки Кремиковци, а сега е кочина, пълна със селски прасета с огромно самочувствие. За здравната система съм съгласна, според мен и тя и пенсионната трябва да станат на принципа на застраховките с лична партида, а не тия каци без дъно дето са в момента, но това са непопулярни мерки и  няма кой да се нагърби да го направи, колкото по-скоро фалират, толкова по-добре.

Публикувано

@dessyteneva Варна се превръща стремглаво в същото. Зелените площи изчезват, а огромните строежи се множат като гъби. Проблема е, че ние като общество го толерираме и продължаваме да гласуваме за още от същото. Или да не гласуваме, мислейки си, че така наказваме някой друг, освен себе си.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...