Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано (редактирано)

Като направих анализ на горе написаното, установих за себе си защо е това притеглане към Айфон. Много ясно. Произвежда се в Китай, което от своя страна е държава близка на Русия🤣

Редактирано от skpavlov
Публикувано
преди 2 часа, robot написа:

Съжалявам че мислиш така, което значи че ти си по-объркан и от мен. Пиша последно по тая тема, защото не виждам смисъл - фактите са на моя страна. Те са лесно проверими и отдавна доказани. Вие сте тези, които живеете в някаква илюзия, потънали в старото време, без дори за секунда да приемете че може да грешите. Видях как разсъждаваш, като спорихме за езика - доказва думите ми напълно.

А най-ми е интересно, защо си купувате айфони и карате коли от ЕС, като толкова обичате Русия 😄 Купете си москвичи и руски телефони, ама не искате ;) 

А тъжното от цялата история е че хората като вас, които вместо да гледат напред, искат да върнат страната назад, когато е имало безплатни зъболекари, нищо че сме си платили стократно за тях. 

Хора като нас са живели и при двата режима и можем да сравним някои неща за разлика от твоето поколение,което е тоталния провал на този свят.

Публикувано

Само ще помоля да се държите прилично и да не нарушавате добрият тон. Форумът е за айфон все още. 

Публикувано

Специално към роботъ. Всеки режим вероятно има позитивни и отрицателни черти. Като говори за комунизъм и диктатура като едно цяло не би било лошо да почете и получи малко повече информация за видовете режими и начини на управление! Източника ти на информация - баба и дядо вероятно при преразказите си са ти повлияли или не си вникнал в съществото. Не съм на мнение и не проповядвам комунизъм. Към днешна дата този режим работи добре в една от най силните икономики. Не визирам Русия. Относно разказите им за зверства и насилие са пезпорни, но не мога да намеря видео обръщението на шефката на Цере у, когато целия свят я обвини за изпозвани не хуманни методи при разпити. Отговора беше "Когато са засегнати интересите на държавата, ще се изпозват всички налични методи". и тн.....

Но тук приключвам. Защото не виждам смисъл.

Публикувано

Понеже така или иначе темата е яко избягала…

на 31.03.2026 г. в 19:40, Alxx® написа:

Предполагам гласуваш за хора като Ивайло Мирчев и Христо Иванов?

Посочи ми кои за теб са адекватни и последователни в думите и действията си в политическия спектър на България. 

Публикувано

Няма такива.

Публикувано

Тогава против кои най-много обича да плюе статуквото? Понеже вече на това базирам избора си при гласуване. Определено няма безгрешни, но чак пък да няма и адекватни, не мога да се съглася. 

Публикувано

Статуквото плюе срещу всяка заплаха за тяхното битуване. Проблемът е, че заплаха за статуквото днес май няма, Възраждане, Бсп си имат своите издънки и засега няма никаква алтернатива. Обаче, поне аз виждам последователност в политиката в две партии: Възраждане и ДБ. Едните следват стриктна формула на национализъм в умерени граници, другите следват формулата на внучета на някогашния режим със всичките приоми на съответния, финансирани от Сорос, Америка за България и т.н..  Чакам новата партия на Радев дали ще им клекне за съдебните реформи. Ако да, мачът свърши, всичко става притежание на Сорос и нпо-тата около него.

Публикувано

Наистина нямам енергията да споря, така че просто ще напиша, че не съм съгласен - вижданията ни за партиите се разминават значително, но благодаря, че сподели. :) 

Публикувано

Тук няма за какво да спорим ;) Всичко е ала-бала на алангро през президента.

Публикувано

Начи според некои потребители качеството на строителството по онова време се определя от здравината на гробницата на гошо тарабата. Евала! Страхотно аналитично мислене ви е дал  комунизма. Други пък милеят за “безплатните” зъболекари в училище. Странно повечето дето са ги ползвали тогава са с ченета сега. Как па никой не спомена това, че имахме изходна виза, че бяхме обградени с ограда, за да не можем да избягаме, че дори в пограничните райони се ходеше след издаване на открит лист, че не можеше просто ей така да решиш и да дойдеш да живееш и работиш в София, а повечето искаха( това си пролича след 90-та)

Възраждане били умерени националисти? Да ама руски, както и клетия ни проз и “прогресивен” нов политик. 🙂

А относно заглавието на темата, да има разлика за някои продукти и това е нормално. Просто се произвеждат в различни фабрики. 
Митът за прекрасните перилни препарати в Турция, Гърция, Германия… не го клюпам. Според вярващите някъде има фабрики, които произвеждат специално за България кофти качество. Добра логика! Пак сигурно плод на великата образователна система от преди 89-та 

🙂

Публикувано (редактирано)

Бях решила да не пиша повече, ама като прочетох за идването да живееш и работиш в София, не издържах - е това е една от най-големите грешки, съсипаха ни града, презастроен и пренаселен, въздух няма, за манталитета на пристигащите хич и няма да говоря, ама ми е мъчно за времето, когато нямаше как да се домъкнат. За пътуването - "голямата победа на демокрацията", децата избягаха зад граница, останаха над 2 милиона пенсионери с пенсии на заем, чудна придобивка и това. И да, мъчно ми е за безплатния зъболекар, лекар, дето сега не знам къде си хвърлям парите от осигуровките, ама като отида ме гледат като банкомат,  училището дето не ми се е налагало да взимам частни уроци и за много други неща. Не отричам, че е имало недостатъци, но и вие не отричайте преимуществата, ако не съдите само по разкази де.

Редактирано от dessyteneva
Публикувано
преди 10 минути, dessyteneva написа:

съсипаха ни града….

Вашият град с металургичния комбинат Кремиковци и с панелките(качествени) построени за работещите там и не само взимащи софийско гражданство. Същото  е и с емиграцията- всеки иска да живее по-добре. Не става с огради и жителство, а с развитие. 
За “безплатния” лекар или образование нямам какво да добавя, освен, че все някой го плаща и идва фалит като свършат парите. Иначе не отричам преимуществата, но те не са изброените от вас. 

Публикувано

И аз досега само четях.

Европата е по-добрия вариант, просто не случваме на политици, затова сме на това дередже.
Да питам:
Колко от коментиращите тук, бяха на палатковите лагери през 90-те или най-малкото за викали СДС, с надежда за промяна на така "желания" режим?
Бъдете откровени.

Публикувано
преди 8 часа, Alxx® написа:

Тук няма за какво да спорим ;) Всичко е ала-бала на алангро през президента.

По същата логика всичко е див националистически популизъм и всяване на страх, с цел имотни облаги и контрол върху партийната касичка. 

Публикувано
преди 26 минути, Grievous написа:

И аз досега само четях.

Европата е по-добрия вариант, просто не случваме на политици, затова сме на това дередже.
Да питам:
Колко от коментиращите тук, бяха на палатковите лагери през 90-те или най-малкото за викали СДС, с надежда за промяна на така "желания" режим?
Бъдете откровени. emoji6.png

Аз съм била там, беше хубаво, беше мотивиращо, а сега се чудя имаше ли смисъл и дали, ако можех да видя това днес, пак щях да отида. Пропуснах палежа на Партийния дом, ама ми донесоха сувенирче...ех, спомени...

Публикувано
преди 40 минути, zlia написа:

Вашият град с металургичния комбинат Кремиковци и с панелките(качествени) построени за работещите там и не само взимащи софийско гражданство. Същото  е и с емиграцията- всеки иска да живее по-добре. Не става с огради и жителство, а с развитие. 
За “безплатния” лекар или образование нямам какво да добавя, освен, че все някой го плаща и идва фалит като свършат парите. Иначе не отричам преимуществата, но те не са изброените от вас. 

Не, нашият град с големи зелени пространства, тихи зелени квартали, чиста незастроена Витоша, такъв го помня, въпреки Кремиковци, а сега е кочина, пълна със селски прасета с огромно самочувствие. За здравната система съм съгласна, според мен и тя и пенсионната трябва да станат на принципа на застраховките с лична партида, а не тия каци без дъно дето са в момента, но това са непопулярни мерки и  няма кой да се нагърби да го направи, колкото по-скоро фалират, толкова по-добре.

Публикувано

@dessyteneva Варна се превръща стремглаво в същото. Зелените площи изчезват, а огромните строежи се множат като гъби. Проблема е, че ние като общество го толерираме и продължаваме да гласуваме за още от същото. Или да не гласуваме, мислейки си, че така наказваме някой друг, освен себе си.

Публикувано

Големите градове са обречени, като няма гражданство, всеки може да се премести - селата умират, градовете се пукат по шевовете. Не е до гласуване, никой няма да върне гражданството, до загуба на ценности е, до възпитание, до съвест ако щеш, просто вече си мисля, че остарявам и не съм за този начин на живот, толкова неща ме дразнят, а се приемат за нормални. Тази криворазбрана демокрация не ми харесва.

Публикувано
преди 1 час, Grievous написа:

Коле, нещо ви убягна на всички в темата. Коментирахме стоки, извъртя се на комунизъм за и против, че и извъртането дойде от съвременен либерал. Аз, съм далече от "за", твърде лесно се извади контекст от думите ми защото на никой очевидно не му минава през ум, че споменавам нещата от миналото като база за сравнение, не, че искам да се връщам назад. В Татово време имаше нещо хубаво - макар и тежък, имаше ред. Държавата имаше политика, имаше армия и образование(доста наши инженери се пласираха яко навън с "некадърното" образование). Владееше петте стълба на държавността(ако помните какво е това). Сега всичко това липсва, а хубавите неща са за богати и/или близки до властта. Всичко е на промоция, с 20% повече и три средни пръста подарък(за първите 6 месеца).

Публикувано

Това което аз се опитвам да кажа с ясни и прости думи, е че дори да е имало нещо видимо добро и хубаво, то е лежало върху тежко наследство, незаконно създадена държава чрез преврат и убийства. Това е едно от нещата, за които не трябва да имаш балансирано мнение, все едно да харесваш наполовина Хитлер. Няма как. За това съм толкова краен в моето мнение. 

И като засегнахте темата със заводите, ще ви кажа още нещо от моят опит с индустриални клиенти, като част от работата ми е да се срещам с много бизнеси, някои от които доста големи, и индустриални производства, някои наследници на заводи от комунистическата диктатура. Хората споделяха как повечето заводи са се правели масово по градовете в цялата страна, за да се осигури и работа и да се осигури самата лека и тежка индустрия. И за това без всякакъв план са се правели заводи на неподходящи места, без да се мисли за логистиката например. Точно за Кремиковци е ставало дума, че такива производства се строят на реки и морета, за да се намалят транспортните разходи, а не навътре в страната. Разказвали са ни как е имало длъжности просто за да имат хората работа, а не защото има нужда от тях. За това са работили години и години на загуба и неефективно по руски методи, които са писани още изначало с грешни основи, без научни и икономически ползи. И за това са се взимали огромни заеми от СССР, и за това държавата е фалирала. Т.е. цялото това уж леко и приятно време е било за сметка на бъдещето, и настоящето, където още плащаме сметката. 

За това казвам на всички, които го защитават че сте сложили розови очила, и не разглеждате нещата в дълбочина.

Публикувано
преди 2 часа, dessyteneva написа:

Не, нашият град с големи зелени пространства, тихи зелени квартали, чиста незастроена Витоша, такъв го помня, въпреки Кремиковци, а сега е кочина, пълна със селски прасета с огромно самочувствие. За здравната система съм съгласна, според мен и тя и пенсионната трябва да станат на принципа на застраховките с лична партида, а не тия каци без дъно дето са в момента, но това са непопулярни мерки и  няма кой да се нагърби да го направи, колкото по-скоро фалират, толкова по-добре.

Ма какво общо имат зелените улици и гражданството? Селските прасета ли ви презастроиха зелените площи( такива прасета са дошли и по соца в жилищните комплекси) или корумпирания политик и териката строител?

Ма мислете малко преди да пишете.

Публикувано
преди 1 час, robot написа:

За това казвам на всички, които го защитават че сте сложили розови очила, и не разглеждате нещата в дълбочина.

Мнението ти за Кремиковци е в десетката. Не е в десетката за фалита - България до 1979-та е единствената държава без цент дълг. Фалитът идва с една определена клика в политбюро(появила се със старта на 80-те), чийто калай ядем и днес. Тая същата клика, която изнасяше родната продукция за валута, а ние бяхме на купони и с режим на тока. Същата клика, която се пребоядиса от червено в синьо и станаха първи демократи. Синовете и внуците на същите днес са първа пушка евроатлантици. Едни двайсетина човека оттогава ни фалираха, не е системата.

Иначе за цитата: пробвай пак да прочетеш поста над твоя. Поне два пъти. АЗ, НЕ поддържам Живков или режима му. Сравнявам неща, постижими във всяка политическа система и които тогава се правеха прилично добре, сега - никак или само символично. Пак да намекна за петте стълба на държавата.

Публикувано
преди 2 часа, dessyteneva написа:

Големите градове са обречени, като няма гражданство, всеки може да се премести - селата умират, градовете се пукат по шевовете. Не е до гласуване, никой няма да върне гражданството, до загуба на ценности е, до възпитание, до съвест ако щеш, просто вече си мисля, че остарявам и не съм за този начин на живот, толкова неща ме дразнят, а се приемат за нормални. Тази криворазбрана демокрация не ми харесва.

Аз пък оценявам свободата да имам право да се преместя да живея, в който град искам, или в което село ми се живее. Проблемът не идва от тази свобода, а от манталитета на хората и нежеланието на средностатистическия човек да поеме отговорност първо за себе си, а камо ли за околните. Свикнали сме само да мрънкаме и да сочим проблемите, но почти никой не предлага решения, а камо ли да се ангажира. И благодарение на това, управлението на градовете и държавата е превзето от хора с големи материални интереси, които вече до такава степен се окопаха във власт, че имат осезаемо влияние дори в съдебната система, която трябва да е независима и да гарантира справедливост за гражданите.

Всички плащаме данъци, срещу които трябва да получаваме политическо представителство, услуги и т.н. Но фактически, на база на изборната активност от последните 7 изборни кампании, повече от половината имащи право на глас (които плащат данъци също!) дори не намират за необходимо да изразят позицията си как и от кого трябва да се управлява държавата. Същото е и на местните избори. Проблема ни като общество е, че не се държим като такова. Не мислим за нищо повече, освен за собствения си г*з и не виждаме по-далеч от носа си. 

Резултатите са налице. Това е моя прочит на текущата ситуация.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...