Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Recommended Posts

Публикувано

Някой знае ли колко е максимума от децибели, който устройствата от "фамилията" могат да поемат без да изкрияват звука?Аз мисля, че е някъде между 90 и 91 db.

Преди, когато има iPod Nano 4th Generation ми кривеше звука на доста от песните.Разрових се из нета и открих, че болшинството от хората имат същия проблем.Препоръчваха програмата MP3Gain, която реже или добавя децибели от/към вашите mp3-ки.Не помня на колко бях ги направил тогава, но сега моя iPod Touch 3G отново "криви" (най-вече на ниските звукови честоти) на определени mp3-ки и се сетих за програмата да я използвам...на 90.5/91 db положението става нормално, някои от песните ми бяха на 94/95 db.

При вас как е положението?

Публикувано (редактирано)

Има нещо такова. Аз обаче, за редакция ползвам добрият стар айтюнс :)

Десен бутон, get info/options - има опция за увеличаване/намаляване на gain-a на песента :mrgreen:

Оригиналните слушалки много куцат - с akg-тата този проблем е забележително слабо осезаем( моите са с чувствителност SINAD=107db).

П.П. В settings/ipod има опция sound check, която също орязва кривенето.

Редактирано от alxx
Публикувано (редактирано)

За тези от вас, които са се почуствали объркани от естеството на темата, ще поясня.Характеристиката се нарича SNR или "signal-to-noise ratio".Това е лимита на устройството където при прескачане на тази граница звука почва да "криви" и да не се възпройзвежда правилно.Измерва се в децибели.Ако трябва да вярваме на Plesio, в характеристиката на iPod Touch 3G пише, че SNR е 90 db, което според моите изчисления е вярно.Това, което съм забелязал е, че при други плейъри (Samsung, Kingston и т.н.) прескачнето на тази граница не води до такова явно изкривяване, както при продуктите на Apple.

@alxx

При мене sound check е ON и не съм забелязал да е помогнало особено преди да преработя MP3-ките си.

А MP3Gain преполагам е 100 пъти по удобна за употреба от вградения инструмент на iTunes.

Колкото до слушалките, ако ще е и 200 db да са, когато плейъра ти подава вече изкривен звук...спасения мисля, че няма.

Редактирано от Sladichuk®
Публикувано

Мда, това последното е вярно. Но, пък има добри страни - възпроизвеждането на white/pink noise, също е по-слабо, също и thd, с което другите фирми(освен SONY може би) не могат да се похвалят.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...