joroiliev Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 Здравейте, нещо тоя моят телефон е откачил и незнам къде може да е причината. Проблема е следният сверявам си часовника и както го свържа устройството с компютъра той ми се връща с 3 часа назад. Регионалните езици на компютъра са ми на български, часовата зона е София +2ч. На телефона в настройки/общи/час и дата /е зададено , софия. Щом го свържа с iTunes и в настройките става не софия а GMT. Какво ли не правих и не става. ако не закачам телефона към компютъра часовника си е както трябва, щом го закача автоматично отива с 3 часа назад. Ползвам Windows 7, и 3.1.2 с iPhonetic. Цитирай
0 chayanne Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 Дай му в настройките Set Automatically Цитирай
0 joroiliev Публикувано Юли 21, 2010 Автор Публикувано Юли 21, 2010 (редактирано) Дай му в настройките Set Automatically Прерових телефона , никъде не намирам Set Automatically. А иначе на компютъра си ми е дадена отметката на Set Automatically Clock. Редактирано Юли 21, 2010 от joroiliev Цитирай
0 chayanne Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 По принцип е в Settings/General/Date&Time, но сега видях, че си на 3.1.2, а там ги няма май. Цитирай
0 joroiliev Публикувано Юли 21, 2010 Автор Публикувано Юли 21, 2010 Какво ли не опитах и пак така. С 3 часа съм назад. Цитирай
0 adept Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 имаш ли друга операционна система (с Дуал Буут) на ПС-то? опитай така: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlTimeZoneInformation] "RealTimeIsUniversal"=dword:00000001 (просто RealTimeIsUniversal го сетни на 1) и провери в БИОС-а дали системния часовник ти е сетнат на UTC (GMT) Цитирай
0 chayanne Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 Погледни го откъм добрата страна - ще живееш с три часа по-дълго Цитирай
0 tonywoolf Публикувано Юли 21, 2010 Публикувано Юли 21, 2010 (редактирано) За активиране автоматичното сверяване: В папка /System/Library/Carrier Bundles/ намираш папката на оператора (за Глобул е ТMobile_bg.bundle). Във файла carrier.plist <key>SupportsNITZ</key> <false/> се променя на <true/> Опцията за автоматично сверяване се появява без да е необходим рестарт или респринг. Също така си провери настройките за локализация на компютъра. Редактирано Юли 21, 2010 от tonywoolf Цитирай
0 joroiliev Публикувано Юли 21, 2010 Автор Публикувано Юли 21, 2010 Всеки един метод пробвах и положението е същото. Щом го свържа с iTunes веднага часовника се променя. Мисля да пеинсталирам windows-a, защото се съмнявам да не е от един крак , който сложих за него./за първи път го използвам/ Иначе часът в биоса си е както трябва, на уин-а също, локализацията си е за българия както и Unicode. От itunes Edit > Preferences > Devices махнах и бекъпите и все съм си назад. Цитирай
0 joroiliev Публикувано Юли 22, 2010 Автор Публикувано Юли 22, 2010 (редактирано) Преинсталирах си windows-a инсталирах iTunes и като синхронизирах пак се пренесох в миналото с 3 часа. Нервирах се до такава степен че ми идваше да видя отблизо какви части има в айфона. Ресторнах и си сложих отново всички приложения както съм си ги ползвал досега и всичко се оправи /засега/. Този път всичко направих като предният без никаква разлика /теми , приложения, заместени мелодии, контакти , снимки , музика / Единствено смених само програмата iFunBox. Този път си ползвах старата версия , а предният път най-новата. Незнам дали е възможно това нещо от нея да е, но тя беше единствената разлика от предният път и сега. Windows-a си го активирах с новия крак и часа си е както трябва сега. Идея си нямам как се е случило това с часа. Незнам дали съм си втълпил , но за първи път ползвам новата версия на iFunBox и стана така. Друга причина просто не виждам коя може да е, защото почти 6 месеца си слагам едни и същи приложения и не бърничкам почти в телефона и никога проблем с часа не съм имал. Ще изчакам няколко дни да видя какво е положението. Ако пак стане с 3 часа назад слагам часова зона Ekaterininburg и това е. Те поне са с 3 часа пред нас. P.S. Благодаря на всички за помощта! Редактирано Юли 22, 2010 от joroiliev Цитирай
Въпрос
joroiliev
Здравейте,
нещо тоя моят телефон е откачил и незнам къде може да е причината.
Проблема е следният сверявам си часовника и както го свържа устройството с компютъра той ми се връща с 3 часа назад.
Регионалните езици на компютъра са ми на български, часовата зона е София +2ч.
На телефона в настройки/общи/час и дата /е зададено , софия.
Щом го свържа с iTunes и в настройките става не софия а GMT.
Какво ли не правих и не става. ако не закачам телефона към компютъра часовника си е както трябва, щом го закача автоматично отива с 3 часа назад.
Ползвам Windows 7, и 3.1.2 с iPhonetic.
9 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.