Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Здравейте,

имам проблем с мобилния интернет на 2 3GS-a в чужбина. Един на Мтел и един на Глобул. По никакъв начин немогат да се свържат. Не става със смяна на операторите, дейта роуминг копчето не играе също. Единия телефон е на 4.0, другия на 3.1.3. В други телефони с тези карти ИМА връзка. Пробвано е в Сърбия, Гърция и Германия.

Някой от вас ползвал ли е наскоро мобилен интернет в роуминг? Преди с първото поколение iPhone съм имал в цял свят...

Recommended Posts

• 0
Публикувано (редактирано)

Аз също имам този проблем. В насттройките 3G, Cellular data и data roaming са ми включени, а internet tethering-a седи на зареждане. В статус бара нямам 3G надпис както съм виждал на повечето скрийнове. Направих рестарт на мрежата, както и на целия телефон. Вадих и слагах картата няколко пъти - без резултат. За съжаление нямам друга карта с която да сменя да пробвам нея.

Може ли да ме посъветвате какво да правя. Ако се обадя на 123 те ще могат ли да направят нещо или да ходя в магазина, от който го купих, за да се разправям с тях?

Редактирано от kartichko
  • 0

И аз имам подобен проблем. http://bgiphone.com/index.php?/topic/6651-eeinaao-ianodhieeeoaa-ca-eioaadhiaao-e-mms3g-n-41-caeethaai-eui-aeiaoe-iaa-jail-iao/

Извинявам се че съм пуснал отделна тема, не я видях тази.

Пробвах всякакви ресети рестарт нищо не става... Сега ще опитам с друга глобулска карта...

Редактирано от Mr.Enrich
  • 0
Публикувано

Направи си carrier update, ресни и тогава.

• 0

Как? в Тази папка C:\users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Carrier Support

има ipcc файл но по никакъв начин не успявам да го засиля на телефона ръчно... А и си мисля че не е правилният... TMobile_bg.ipcc

Под ресни рестор ли имаш предвид или рестарт, щото опитах всичко без рестор - оставям го като последен вариант.

Редактирано от Mr.Enrich
  • 0
Публикувано

Рестарт. Ъпдейта качваш с шифт&ъпдейт и е точният! Глобул от година близо е част от Т-мобайл :Wink:

• 0
Публикувано

Аз го нямам TMobile_bg.ipcc този файл :S ... някой ще го прати ли ?

направи следното http://www.ihackintosh.com/2009/06/how-to-enable-carrier-bundle-support-in-itunes-82-in-mac-windows/

и ще ти даде да го избереш ...

• 0

Направих го, качих ъпдейта, рестартирах, ресетнах network settings никаква промяна Да не би да е грешна версия тоя carrier bundle?!

f815436b687a106b.PNG4e393e20a4ea8a6d.PNG

Редактирано от Mr.Enrich
  • 0
Публикувано

Последният ъпдейт е Globul 8.2, я им надуй главите на 123. Извиват ръце с простотии, за да звъннеш - вече се плаща.

• 0

Аз вече звънях ...Правиха некви неща уш и ми казаха рестартирайте си телефона след 10 минути и би трябвало да се оправи ... минаха няколко часа вече и нищо :X

Редактирано от gorgior
Не се цитира предходен пост!!!
  • 0
Публикувано

Офф пак два пъти :@ ... Иначе аз звънях пак ... накараха ме да си reset-на network-a ...питах и за carrier казаха че последната версия е 8.1 ...

• 0
Публикувано

Намерих някакъв стар бъндъл (3.2) , сложих него, рестартирах телефона и ми каза че има ъпдейт. Инсталирах го, рестарт 8.1 е и пак не бачка.... :Wink:

• 0

На мене ми го оправиха тея от Глобул.... Звънкай им там и им досаждай ... всичко стана от третото звънене :Wink:

gorgior:Писна ми да ходя и да чистя след теб. Какъв е този зор да цитираш всеки пост?

Редактирано от gorgior
Не се цитира предходно мнение!!!
  • 0
Публикувано

Е, то това е! 20-30 стотинки за обаждането от теб, от мен, от комшията и ей ги милиончетата. :smile:

• 0
Публикувано

Някой на ментел закъсвал ли е с мобилния нет?!?

iPhone 4 с 4.0 на Carrier пише Not Available.

За пръв път виждам такова нещо :D

Рестарти, ресети и нищо!

Май ще пътува към 4.1

• 0
Публикувано

Пеца, недей, сега билдват нов, carrier bundle са със signature check. Нали се напъват да продават айфон и сменят бая по системата, затова не разпознава бъндъла. Тия дни ще има яко проблеми.

• 0
Публикувано

Здравейте не знам дали тук е мястото да попитам за моят проблем ако не е моля да ме извините и да ме насочите каде да пиша за това.Значи проблема ми е следният:Имам ифон 2G и съм на виваком но не мога да си активирам EDGE-то значи правя всичко каквото ми казаха от виваком а именно това е:влизам в настройки general,network въвеждам тяхните данни и пак не става мисля че трябва от някаква програма да се включи това EDGE но не знам никаква такава програма ще съм изкючително благодарвн ако можете да ми помогнете благодаря.

• 0
Публикувано

Прерови темата "Как да спрем call forwarding" - там има качени папки на виваком, с посочен път къде да се поставят. Това ще ти реши проблема.

Обаче!!! - Ако нямаш "Е"-то на статусбара, търси проблема в оператора, не ти е активиран нета.

П.П. След всяка пренастройка, трябва да рестартираш.

• 0
Публикувано

Привет, аз съм новобранец и имам проблем, който не мога да реша. Ползвам iPhone 4 (не знам какви други параметри мога да посоча), купен от Женева. Тук в Бг всичко е окей, но като изляза извън страната не мога да ползвам мобилния интернет. Имах няколко неуспешни разговора с мтел, не знаят какво да направят. В settings Enable 3G, Cellular data и Data roaming - всичко е ОN. В менюто Cellular data network от мтел са ми диктували какво да въведа. Но нищо не се променя. Когато съм в роуминг излиза едно съобщение от сорта, че не може да активира някаква cellular data. В отчаяние съм, защото съм технически доста некомпетентна и моля някой да ми обясни като на малко дете как да се справя със ситуацията.

• 0
Публикувано
В менюто Cellular data network от мтел са ми диктували какво да въведа.

Мтел са дефолт оператор и не би трябвало да имаш такова меню в сетингс, щом ползваш тяхна карта - всичко трябва да е автоматично. Дай малко повече детайли за телефона - версия на операционната и модем фърмуеър, фабрично отключен или заключен и пр.? Иначе при разминавка в съветите, може да стане беля.

• 0
Публикувано

Дословно ще ти препиша какво виждам, защото дори не знам какво е всъщност фърмуеър. :) Version 4.1 (8B117), Modem firmware 02.10.04.

Не съм го носила никъде да го отключват. Купих си микро сим картата от мтел, сложих я, свързах телефона с компютъра и той тръгна (чрез iTunes, както ми беше обяснено). Имам го това меню, вътре в него има Cellular data, MMS, Internet tethering. В това последното нямам username и password, но имам някакъв APN - wap-gprs.mtel.bg

• 0

Промени го на inet-gprs.mtel.bg и ще се оправи ;) Много са кухи тези "съветващи" от *88.

Рестартирай след пренастройката.

П.П. Видно е, че си с фабрично отключен телефон.

Редактирано от Alxx®
  • 0
Публикувано

Много благодаря. Направих го, ще се разбере като избягам пак на някъде. :)

Нали споменах, че съм технически много зле, не знам по кое е видно, че не е отключван. :)

• 0
Публикувано
Modem firmware 02.10.04.

Това ти е модемът, т.е. всички безжични връзки в телефона. Понеже казваш че е купен от Женева, т.е. не е ментелски, а бачка и с тяхна карта - значи е ФО(фабрично отключен). След 01.59 - софтуерно отключване НЯМА ;)

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...