imanev Публикувано Юли 30, 2010 Публикувано Юли 30, 2010 Привет приятели, отново съм с малко по - странно питане, но съм сигурен, че всичко произведено от Стив и компания е с класи над всичко останало на пазара, следователно и за моето питане ще има решение. Проблема ми е следният: На почивка съм и единственият интернет който ми се предлага е Hot Spot връзка, при която като закача едно устройство и не мога да закача друго, за паралелно ползване на интернет. Варианта който ми предлагат е да закупя още една карта, който вече е супер неизгоден. Настройвам интернета на айфона, след което с кабел с PDANet го пускам и на МАС-а, обаче искам да шерна интернета и на другия си лаптоп, който е под Уиндоус. Създавам wifi мрежа от МАС-а компютър между компютър, т.е. изполвам МАС-а като рутер. Закачам се с другия лаптоп към вече създадената мрежа, но на него няма нет :-( Под Уиндоус съм виждал при закачане към частни мрежи да има опция за шерване на интернет, но такова не видях в настройките на МАС-а, което ме води на мисълта, че вероятно търся на неправилното място. На кратко питането ми е следното: мога ли да използвам МАС-а като рутер? Благодаря предварително Приятен уикенд Цитирай
johnnybravo Публикувано Юли 30, 2010 Публикувано Юли 30, 2010 [ATTACH=CONFIG]4135[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4134[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]4133[/ATTACH] 1 Цитирай
Fakoni Публикувано Юли 14, 2011 Публикувано Юли 14, 2011 (редактирано) Здравейте. Значи да не отварям друга тема проблема ми е следния. От айфон шервам интернет към един imac със usb кабел .. До тук няма проблем на imac-а имам нет и всичко е шес. Но със airport-а на imac искам да шерна този нет към един macbook pro, лаптопът засича и се конектва към мрежата но без достъп до интернет! Във настройките всичко е направено както го пише по книгите... Пробвах същия метод но айфона вързан към лаптопа за да шерва той но пак същия х*й. Някакви идеи? Редактирано Юли 14, 2011 от Fakoni Цитирай
Sladichuk® Публикувано Юли 15, 2011 Публикувано Юли 15, 2011 всичко е шес. Ми може и да родим някоя, ако споделиш секрета какво е това "шес"... Цитирай
Fakoni Публикувано Юли 15, 2011 Публикувано Юли 15, 2011 Аре, да не цитираш последното мнение? Значи... От айфона давам нет на макбук про със усб кабел! След това на макбука създавам wifi-мрежа със airporta! Всичко до тук е ок, но когато се конектна от друго устройство към тази мрежа ми изписва "no conection to internet. Надявам се този път да си ме разбрал! Цитирай
killer4o Публикувано Юли 15, 2011 Публикувано Юли 15, 2011 Ъпдейтни си айфона до 4.3 и ще имаш Hotspot функционалност или си изтегли MyWi от cydia. Цитирай
Fakoni Публикувано Юли 15, 2011 Публикувано Юли 15, 2011 Със телефона нямам проблеми. Просто искам от лаптопа чрез airporta да споделя интернет на другите компютри. Цитирай
Geonat Публикувано Октомври 10, 2011 Публикувано Октомври 10, 2011 Относно споделянето на wifi от мака, става много лесно. Отиваш в system preferences\sharing\ internet sharing - цъкваш на отметката, задаваш му от какво да шерва към какво и си готов. Слагаш само една парола да не ти крадат интернета и всичко е наред. Мака ти е рутер Цитирай
Alxx® Публикувано Октомври 11, 2011 Публикувано Октомври 11, 2011 Е, супер. А, мислиш ли че от 15 юли досега, не е "открил топлата вода"? Гледайте ги тия дати бре Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.