drinchev Публикувано Август 3, 2010 Публикувано Август 3, 2010 Интересуват ме 2 въпроса : Колко по-бавен е телефонът с 3.1 или 4.0 и има ли гаранция, че unlock-а ще тръгне По форумите четох за 4.0 - и проблеми със скоростта ... но за 3.1 на 3G няма, затова някой ако има опит да каже и при положение, че искам да кача iOS 3.1, а не последната ... това ли са правилните стъпки 1. дърпам 3.1 ( .ipa файл ) .. 2. после цъкам на ъпдейт, обаче с SHIFT в iTunes-a ( така, че да ми излезе прозорец от който да си избера iOS-а ... ) 3. джейлбрейквам със Spirit 4. слагам ultrasn0w от репото на dev-team... за 4.0 същото, но чакам за ънлок ... Благодаря Цитирай
Sladichuk® Публикувано Август 3, 2010 Публикувано Август 3, 2010 1. дърпам 3.1 ( .ipa файл ) .. Научи кое разширение какво е. ipa са приложенията, ОС е ipsw. Цитирай
Grievous Публикувано Август 3, 2010 Публикувано Август 3, 2010 Ама и го посъветвайте да си свали 3.1.2, че току виж redsn0w го поискал. Цитирай
drinchev Публикувано Август 3, 2010 Автор Публикувано Август 3, 2010 10х момчета ... ще взема един телефон на заем от приятел ( just in case ) и почваммм :p Цитирай
drinchev Публикувано Август 4, 2010 Автор Публикувано Август 4, 2010 (редактирано) За съжаление това не бяха стъпките ... Ето какво трябва да направите ако имате iPhone 3G 2.2.1 и искате да сложите 3.1.3 : 1. Сваляте следните firmware-и от тук : http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ - iPhone 3G 3.1.3 - iPhone 3G 3.1.2 ( ще ни трябва после за redsn0w-а ); 2. Сваляте redsn0w 0.9.4 ( не 0.9.5 или 0.9.3 ) от тук : http://rs414tg.rapidshare.com/files/345395793/3423719/redsn0w-win_0.9.4.zip ; 3. Връзвате телефона с компютъра и отваряте iTunes; 4. Избирате телефона и натискате Shift и бутона Restore от iTunes; 5. От там избирате за firmware iPhone 3G 3.1.3 ; 6. След като restore-а свърши вече имате качен 3.1.3, който обаче НЕ Е АКТИВИРАН и няма как да го направите ( ако ви е фабрично заключен телефона ) без карта на AT&T ; 7. Пускате redsn0w и избирате за firmware 3.1.2 ( redsn0w не познава firmware 3.1.3, но от форумите прочетох, че може да го jailbreak-нете успешно, като му подадете 3.1.2 ) ; 8. След като redsn0w свърши пускате телефона и вече имате Cydia ; 9. За unlock ... отваряте Cydia отивате на Manage -> Sources и избирате repo-то на ultrasn0w ... ( зададено е по default ) ; 10. Инсталирате го, рестартирате телефона и готово. Ако нещо се обърка, пускате телефона в DFU-mode и цъкате Restore в iTunes до 3.1.3 и пак отначало ... ------------------------------- за любознателните : Какво не трябва да правите ( съответно какво направих аз ) 1. Не качвайте blackra1n за jailbreak - не работи ; 2. Не ползвайте sn0wbreeze за jailbreak - след като си направите custom firmware iTunes има вероятност да ви покаже, че не може да го качи ( error 16xx ) 2.1. Ако това стане Ви трябва iREB - който при мен не сработи ... 2.2. Ако пък ви иска да инсталирате libusb и сте на Windows 7 - недейте ... по едно време нямах клавиатура и мишка .. едвам се оправих ( слагах PS2 ) ; 3. Не ползвайте Spirit за jailbreak - не работи на неактивиран телефон ; 4. ОПАСНО : Не качвайте за unlock blacksn0w ако имате baseband 05.12.1 - защото телефонът забива и не тръгва повече .. ( пак DFU-mode Restore с оригиналния 3.1.3 и от начало ) Редактирано Август 4, 2010 от drinchev 1 1 Цитирай
drinchev Публикувано Август 4, 2010 Автор Публикувано Август 4, 2010 google линква предимно към англ. форуми ... нали знаеш българите ... като нещо се развали, тогава отваряш упътването 1 Цитирай
sako_dj Публикувано Август 4, 2010 Публикувано Август 4, 2010 Аз съм с 3G фабрично заключен. Бях сложил 4.0 после 4.01 но в крайна сметка се върнах на 3.1.3 и тук ще си стоя.... При новите IOS 4 версий на софтуера системата е значително по-бавна дори само при работа с менюта и това е доста дразнещо, няма смисъл а да не говорим че ако пуснеш и Multitasking тогава става плачевно..... според мен най-разумния вариант ти е 3.1.3 Цитирай
Sladichuk® Публикувано Август 4, 2010 Публикувано Август 4, 2010 Спам–ухание се разнася в здрача... Само внимавайте, че по здрач не се знае какво откъде ще ви изскочи.... :sarcasm: Цитирай
djoshko Публикувано Септември 11, 2010 Публикувано Септември 11, 2010 За съжаление това не бяха стъпките ... Ето какво трябва да направите ако имате iPhone 3G 2.2.1 и искате да сложите 3.1.3 : 1. Сваляте следните firmware-и от тук : http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ - iPhone 3G 3.1.3 - iPhone 3G 3.1.2 ( ще ни трябва после за redsn0w-а ); 2. Сваляте redsn0w 0.9.4 ( не 0.9.5 или 0.9.3 ) от тук : http://rs414tg.rapidshare.com/files/345395793/3423719/redsn0w-win_0.9.4.zip ; 3. Връзвате телефона с компютъра и отваряте iTunes; 4. Избирате телефона и натискате Shift и бутона Restore от iTunes; 5. От там избирате за firmware iPhone 3G 3.1.3 ; 6. След като restore-а свърши вече имате качен 3.1.3, който обаче НЕ Е АКТИВИРАН и няма как да го направите ( ако ви е фабрично заключен телефона ) без карта на AT&T ; 7. Пускате redsn0w и избирате за firmware 3.1.2 ( redsn0w не познава firmware 3.1.3, но от форумите прочетох, че може да го jailbreak-нете успешно, като му подадете 3.1.2 ) ; 8. След като redsn0w свърши пускате телефона и вече имате Cydia ; 9. За unlock ... отваряте Cydia отивате на Manage -> Sources и избирате repo-то на ultrasn0w ... ( зададено е по default ) ; 10. Инсталирате го, рестартирате телефона и готово. Ако нещо се обърка, пускате телефона в DFU-mode и цъкате Restore в iTunes до 3.1.3 и пак отначало ... ------------------------------- за любознателните : Какво не трябва да правите ( съответно какво направих аз ) 1. Не качвайте blackra1n за jailbreak - не работи ; 2. Не ползвайте sn0wbreeze за jailbreak - след като си направите custom firmware iTunes има вероятност да ви покаже, че не може да го качи ( error 16xx ) 2.1. Ако това стане Ви трябва iREB - който при мен не сработи ... 2.2. Ако пък ви иска да инсталирате libusb и сте на Windows 7 - недейте ... по едно време нямах клавиатура и мишка .. едвам се оправих ( слагах PS2 ) ; 3. Не ползвайте Spirit за jailbreak - не работи на неактивиран телефон ; 4. ОПАСНО : Не качвайте за unlock blacksn0w ако имате baseband 05.12.1 - защото телефонът забива и не тръгва повече .. ( пак DFU-mode Restore с оригиналния 3.1.3 и от начало ) Здравей, тези стъпки които си описал дали ще сработи при 3GS. Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 11, 2010 Публикувано Септември 11, 2010 Не. Марш да четеш в темите за 3гс и да научиш какво си купил. Цитирай
Aveliky Публикувано Септември 11, 2010 Публикувано Септември 11, 2010 Колкото и да си новобранец е трудно да си толкова не компетентен. @djoshko, не е трябвало изобщо да прибягваш до закупуването на различен телефон от нокиа. 1 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.