Vancuver Публикувано Септември 2, 2010 Публикувано Септември 2, 2010 Имам следния проблем с Макбука: Изпуснах го и падна точно на сгъвката. В следствие на удара дисплеят не работи (т.е. става това: http://www.youtube.com/watch?v=WcanOOQN8U0 ). Бях го носил в Криейтив Център, но от там ми отказаха гаранция (заради друга причина, но не това е важното) и ми искат 900 лв. за смяна на дисплей... (Като се закачи към външен монитор си работи). А според мен има поблем някъде по лентовия кабел, но нали Епъл имат политика "колкото и да е малък проблемът - сменяме частта". Така и така нямам гаранция вече - искам да го дам на някой сервиз за компютри, в който евентуално биха поправили лентовия кабел (ако е от него де) или там каквото е. Но все пак би било добре въпросният сервиз да има някакъв опит с ябълките, та за това се обръщам към вас - ако някой знае такъв сервиз ще съм много щастлив да го сподели! Цитирай
Alxx® Публикувано Септември 3, 2010 Публикувано Септември 3, 2010 Ул. Милин камък N 9, сервиза на http://laptop.bg - доставят части за всичко, отвсякъде и не е на мародерски цени. Моят е правен там веднъж, на Anthony също. Нов 13.3" оригинален дисплей+лентов кабел+труд с доставка 48h(и поправка за има-няма час), за Vaio (дисплеят е същият като на MBP ) ми излезе 270лв, смятай сам. Цитирай
Vancuver Публикувано Септември 3, 2010 Автор Публикувано Септември 3, 2010 Сигурен ли си, че още са там? Защото на сайта не видях нищо за Милин Камък 9. Уж им писах на скайпа, ама в момента са офлайн... Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 17, 2013 Публикувано Ноември 17, 2013 Здравейте, имам следния проблем: при мене от няколко дни има един Macbook Air 13'' А1237, не му знам истовият, но без зарядно не работи въпреки, че индикатора показва заредена батерия и в същото време 98% (това е малко странно, не би трябвало да показва заредена батерия на тези проценти), а и не може повече да зарежда т.е. не стига до 100%. В допълнение, понякога индикатора на зарядното свети оранжево друг път зелено. Когато откача зарядното Макчето просто изгасва моментално. Друго странно нещо е, че понякога го подкарвам на батерия - включва се, започва да зарежда, понякога дори зарежда OS X и до там, не издържа повече и отново моментално гасне. Също се е случвало и да откача зарядното докато лаптопа работи и да не огасне, но това са доста редки случай. Аз му свалих долния капак и видях, че батерията си е чисто китайска т.е. със сигурност е сменяна, но не зная кога. Този проблем възможно ли е да се дължи само на батерията или може и някой чип да не работи коректно? Цитирай
uomoto Публикувано Ноември 17, 2013 Публикувано Ноември 17, 2013 Да.Тъкмо щях да те питам, дали батерията е менташка, но ти си го написал. Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 17, 2013 Публикувано Ноември 17, 2013 Да, батерията е чист ментак … еми ще се сменя. Цитирай
G.Zidarov Публикувано Ноември 30, 2013 Публикувано Ноември 30, 2013 (редактирано) Впрочем, останових, че батерията е на 51 цикъла (от както е прим този MBA така и не е мръднал от тези 51 цикъла, може би защото е постоянно на зарядно. Нямам представа как ги брои циклите тази машинка.) - ето и снимка ТУК, а както се вижда на снимката, има индикация, че е заредена батерията, а %-те са 99. Толкова бързо ли се е скапала батерията!? А иначе пък когато го оставя на sleep режим мога без проблем да премахна зарядното и така да си стой на батерия. Мисля да си купя нова батерия, но в мен има едно скрито съмнение, че може би проблема не е тя, а нещо по електрониката на Мак-а (надявам се това да си останат просто съмнения, разбира се). Редактирано Ноември 30, 2013 от G.Zidarov Цитирай
ozone Публикувано Април 28, 2014 Публикувано Април 28, 2014 (редактирано) Колеги да не отварям нова тема: имам макбук про 13 '09 който не се зарежда с 80W зарядно. Може ли да е от това ,че е 80W ,а в сайта на епъл пише , че трябва да е 60W? П.П. Оправи се някак си. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Април 28, 2014 от ozone Цитирай
KurtiMakarov Публикувано Април 28, 2014 Публикувано Април 28, 2014 Проблема ти е в батерията !!!! Цитирай
ozone Публикувано Април 29, 2014 Публикувано Април 29, 2014 (редактирано) В смисъл? Като го поразмърдам и започва да зарежда, а батерията издържа около 2часа и 30 мин. п.п Т'ва май не беше за мен, сори че омазах темата на човека. Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано Април 29, 2014 от ozone Цитирай
koksibg Публикувано Април 29, 2014 Публикувано Април 29, 2014 ozone Мне не е батерия. Имах същия проблем след размърдване на конектора почваше да зарежда. При мен се случи след година и половина употреба на зарядно понеже бат. беше тотално dead и тези конектори след продължителната употреба бяха като с нагар и не допираха до основата на комп. Аз даже си помислих че комп е за хвърляне понеже както си стоеше вкл. и в следващия момент изгасяше после го вкл. и пак изгася. След посещение до Апъл и съответно нова бат+зарядно вече две години никакъв проблем. Моя съвет е ново зарядно и да отговаря на спецификацията и немаш грижи.ОК. Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.