sapiora Публикувано Септември 3, 2010 Публикувано Септември 3, 2010 Колеги, потърсих във Форума за подобен проблем или тема, но не открих. Проблемът е следния: Вчера инсталирах iTunes 10, но забелязах, че при опит да синхронизирам приложенията с телефона - iTunes-а не ги инсталира, а тези, които са инсталирани на телефона - ги трие. Имате ли идеи как мога да оправя този проблем, освен с махането на iTunes 10 и инсталирането на iTunes 9.x.x? Ако някой е имал този проблем или е чел за него, нека даде линк или обясни как е оправил проблема. Благодаря. Цитирай
sapiora Публикувано Септември 3, 2010 Автор Публикувано Септември 3, 2010 Изтеглих го от официалния сайт и го инсталирах, но не съм махал стария iTunes. Директно върху него го инсталираха, тъй като 9.2.1, при опит да update-на ми казваше, че няма нова версия. Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 3, 2010 Публикувано Септември 3, 2010 Трябваше просто да почакаш! Цитирай
sapiora Публикувано Септември 3, 2010 Автор Публикувано Септември 3, 2010 Сметнах, че проблема е при мен. Не прецених, че е трябвало да изчакам. Засега смятам през iFunBox да прехвърлям файловете за инсталация в папката на Install0us и от там да ги инсталирам. За друг вариант не се сещам. ... А мислите ли, че ако изтрия цялата папка iTunes в С: и я заменя с backup-ната от старата версия, може да се оправи проблема? Цитирай
stamatov Публикувано Септември 3, 2010 Публикувано Септември 3, 2010 След двудневно тестване на новия iTunes все още съм със смесени чуства. С две от "новостите" обаче така и не успях да свикна: вертикалните "x - +" (не хоризнотални като на всички останали програми на macos) и черно-белите иконки в самия itunes. Ако някой случайно го мъчи същия проблем, ето как може да го реши: - затваряте iTunes; - отваряте терминал, и в него се пишете "defaults write com.apple.iTunes full-window -boolean YES" - след като отворите itunes отново, "x + -" ще бъдат хоризонтално разположени (разбире са в собствен ред най-отгоре, както ще се вижда името на приложението iTunes в средата на приложението, както си беше в предната версия). Ако искате да върнете новия вид (с вертикалното разпожение) заменяте YES с NO, тоест "defaults write com.apple.iTunes full-window -boolean NO" По въпроса с черно-белите иконки: - затваряте iTunes; - изтегляте от http://uneasy.me/bxT itunes10colors.zip и го разархивирате; - отваряте терминал и в него пишете "sudo /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/MacOS/Finder" - command+N или New Finder Window от File менюто (двете неща просто отварят Finder като root) - десен бутон на иконата на iTunes (в Applications), "Show Package Contents" и заменете файла /Applications/iTunes.app/Contents/Resources/iTunes.rsrc с iTunes.rsrc от горния архив. Може да си направите едно копие преди това за всеки случей (може да си върнете чернобелите икони някой ден, кой знае). Интересно ми е вие какво мислите за iTunes 10 и неговите "новости"? За мен лично всички са глупави, а някой направо не мога да ги понасям. Смяната на 10 годишно лого също е доста спорна, Ping (който не работи с BG account), черно бели иконки?!? все пак е 21 век. Да не говорим че както повечето сайтове писаха, това противоречи с apple human interface guidelines, който те сами са писали и спазвали досега, че цветовете помагат потребителите по-лесно да откриват и запомнят елементи от интерфейса (много по лесно отколкото формите). Но стига от мен, очаквам да споделите впечетления Цитирай
The Shaman Публикувано Септември 4, 2010 Публикувано Септември 4, 2010 Супер семпло и красиво. Новата икона също Цитирай
mi4openev Публикувано Септември 4, 2010 Публикувано Септември 4, 2010 (редактирано) Понеже имам същия проблем и аз направих същото, за коя папка става дума, тази в С:program files или тази my documents/ itunes? Изтрих тази от С, после itunes си направи нова и беше същото, беше си запазило всичко както преди и пак не искаше да синхронизира приложенията. Oказа се тази в libraries/music, тя пази всичко, в крайна сметка стигнах до там, че изтрих всичко и го качих на ново, но нищо не се промени, пак не мога да качвам след това нови приложения, които свалям и не ми синхронизира тези от installous, не знам дали той прави някакви проблеми. Пробвай да я махнеш (папката iTunes), след това пусни пак програмата - Тунса ще си направи нова папка, после свържи телефона и дай десен бутон на него - -> Transfer purchased from iPhone - ако ти прехвърли всичко, се радваш - ако не, или изтрие всичко от телефона, убий Тунса, след това замести новата папка iTunes дето се е създала с бекъпнатата (хубаво че си направил бекъп, поне програмите ще ти се запазят, пак го стартирай (iTunes) и пак синхронизирай - понякога помага, като не иска да синхронизира, поне на мен! Ако пак не стане - пак изтрий папката, пусни програмата и синронизирай, предполагам ще ти изтрие всичко в инсталирано в телефона, а след това от бекъпа можеш да си инсталираш всичко пак наново! ... ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО И ДЕЙСТВАЙ СТЪПКА ПО СТЪПКА! п.п. Изчакай някой по-умен да се произнесе в защита на това, което ти написах, да не умажеш нещо... Аз лично съм трил папката, както каза ти, след което си направи нова и си работеше всичко! Редактирано Септември 4, 2010 от mi4openev Цитирай
mi4openev Публикувано Септември 6, 2010 Публикувано Септември 6, 2010 Някой може ли да помогне? Цитирай
v!kToR Публикувано Септември 6, 2010 Публикувано Септември 6, 2010 И сега какво,да сваляме ли смело новият iTunes или да си стоим на стария? Мисълтами е ако го сваля и инсталирам ще получали същия проблем като на колегите или не ? Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.