coruga Публикувано Септември 13, 2010 Публикувано Септември 13, 2010 Здравейте, имам следният проблем - Исках да си BACK UP-на системата на MAC-a с USB флашката ми и за да го направя това MAC-a ми промени некви настройки на USB флашката за да чете MAC файлове и от MAC системата. Всичко добре, записвам после някакви снимки на флашката за да ги прехвърля на компа ми и не ми я показва в експлоръра на компа (иначе я намира че е вкарана в компа и работи нормално). Флашката ми е - SanDisk Ultra BackUP 16GB. Моля ви ако някой може да помогне да пише тук. Много ще съм ви благодарен. Цитирай
hafte Публикувано Септември 13, 2010 Публикувано Септември 13, 2010 (редактирано) Няма да ти я прочете, ако си я форматирал с файловата ситема на макинтош под windows. За целта си инсталирай (има го из нета) MacDrive 8, и ще можеш да си я ползваш без проблем и на двете системи. Ако не я форматирай на FAT32 с който без проблем работят и двете операциони системи но има ограничение с големината на файловете. Редактирано Септември 13, 2010 от gorgior Още веднъж цитирай преходно мнение и ще те накажа! Цитирай
coruga Публикувано Септември 13, 2010 Автор Публикувано Септември 13, 2010 Добре ама как да я форматирам във FAT32 като не ми я показва флашката в експлоръра. pe6o666: При още един цитат, аз ще те форматирам! Цитирай
coruga Публикувано Септември 13, 2010 Автор Публикувано Септември 13, 2010 (редактирано) Няма да ти я прочете, ако си я форматирал с файловата ситема на макинтош под windows. За целта си инсталирай (има го из нета) MacDrive 8, и ще можеш да си я ползваш без проблем и на двете системи. Ако не я форматирай на FAT32 с който без проблем работят и двете операциони системи но има ограничение с големината на файловете. Добре ама как да я форматирам във FAT32 като не ми я показва флашката в експлоръра. Благодаря за отговора hafte , много ми помогна. Инсталирах си и MacDrive и си я форматирах флашката от MAC-a защото само той ми я разпознаваше. Ако на някой му се случи същото и не знае какво да направи от долния линк ще разбере как да си я форматира (с единствената разлика, че при точка 9 трябва да си промени за каква система иска флашката да му се форматира): http://macs.about.com/od/diyguidesprojects/ss/usbflash_3.htm Редактирано Септември 13, 2010 от coruga Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.