Alxx® Публикувано Декември 29, 2022 Публикувано Декември 29, 2022 Помоли познат с мак да ти направи временно локален юзър в мака и оттам да се логнеш в клауда. После си качваш всичко, лог оф и триете акаунта. Цитирай
ayl Публикувано Декември 30, 2022 Публикувано Декември 30, 2022 Аз имам мак, но е пенсиониран и трябва да видя къде в шкафа съм го оставил Цитирай
ayl Публикувано Декември 30, 2022 Публикувано Декември 30, 2022 Извадих мака, изчистих паяжините, добре че пазя зарядното още. С мака стана фокуса. Цитирай
Chorbalan Публикувано Януари 6, 2023 Публикувано Януари 6, 2023 Здравейте, Ето сравнително лесен начин да инсталирате дадените по-горе календарни файлове: (моите у-ва са iPhone 13 mini с iOS 16.2; Windows 10, всички у-ва са вързани към една и съща wi-fi/lan мрежа) 1. Сваляте една програмка- Rebex - потърсете я. Малка, безплатна, включва няколко вида сървъри вкл. http и https и не се инсталира. Разархивирате и стартирате EXE-то. 2. При стартиране рограмката си създава папка wwwroot, в която копирате .ics-файла (желателно е да го преименувате, например: 1.ics), натискате Start-бутона на програмката. 3. Отваряте апликацията календар, add subscription calendar и в полето subscription url въвеждате: http://[computername]:1180/1.ics - потвърждавате и готово. малко пояснения: [computername] замествате с името на вашия компютър в мрежата; 1180 е автоматично настроен по подразбиране порт от програмата; 1.ics е името на файла, който искате да добавите в календара (в примера е преименуван за по-лесно въвеждане) Успех! Цитирай
robot Публикувано Януари 7, 2023 Публикувано Януари 7, 2023 (редактирано) Най-лесно бих казал че е синхронизацията с google календар. Просто добавяте или се абонирате за календарите които желаете в google календара, и просто се добавяте google акаунта в календара на apple в iphone. Това е, без нужда от компютър, или разни съмнителни програми Редактирано Януари 7, 2023 от robot 3 Цитирай
jh_ivanov Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Някой може ли да даде линк към Православния календар за 2024 г. Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
Русев Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Преди време съм сложил някакъв календар с Български празници и сега ме знам как да го махна, ако може малко помощ ще съм благодарен, не е вързан към никакъв акаунт като влезна в “календари” не го показва нито в gmail, нито в iCloud. При смяна на телефоните се появява отбива, явно е вързан някъде в някой облак, но вече нямам идеи къде да търся. Единственото което ми идва на акъл е да го махна да не го виждам, но ме дразни и бих искал да го няма. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
venelin111111 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Щом пише абониран значи е търсиш в настройки, календар , регистрации и от там се опитай да го махнеш.Sent from my iPad 9 using Tapatalk Цитирай
Русев Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Няма го там за съжаление Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
simba4 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Натисни удивителния и вътре най-долу в менюто изтрий календара.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
miroslavm Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Аз го имам същия календар. В менюто на удивителната няма “изтрий”. Никъде не може да се изтрие от телефона. През компа в айклуд не съм проверявал. Цитирай
gogi6 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Може да се опита от iCloud на телефона. iCloud Calendar да се смени мейл акаунта. Обикновено там са 3. И тогава може да излезе опция за изтриване на ненужния календар. Не съм опитвал, но е възможно. Цитирай
MacIlian Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Днес след работа ще пусна линк към Православния календар за 2024 г. в двете версии, както до сега съм го правил. 1 Цитирай
venelin111111 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 А за именните дни само можеш ли да сътвориш?Sent from my iPhone using Tapatalk Цитирай
simba4 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Така след кратко изследване, виждам че го имам и аз и според мен това е вграден календар ако си на регион България.Със сигурност не съм се абонирал за нищо, но след като си на регион USA и имаш техния календар, предполагам че е така както казвам по-горе.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
Русев Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Не е вграден, тук от форума съм свалял файла и съм го добавял ръчно на телефона. В удивителната няма опция за изтриване както и други колеги отбелязаха. Не знам ако го вържа към комп дали няма да излезе някъде опция за изтриване, на телефона съм го изръчкал всичко и няма. П. С. Най ме дразни че Стефанов ден е на 26.12, вместо на 27-и. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro Цитирай
venelin111111 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 Вече и аз мисля , че е по дефолт. Също го имам и ако е абонамент или от форума ще може да се изтрие. Лично мнение.Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Цитирай
simba4 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 По дефолт е, смени на USA и ще ти излезе техния календар и този ще изчезне!Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
MacIlian Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 (редактирано) 2024 (L) Православен календар - съкратена версия 2024 Православен календар - пълна версия За да можете да премахнете календара (календарите) ако решите да не го (ги) ползвате, го (ги) добавяйте като "New Calendar / Нов Календар". Съкратената версия включва само дните, православните църковни празници и имената на православните светци които се споменават в съотвения ден. Пълната версия е както изглежда самото синодално църковно календарче. NB. добавяне директно в приложението "Calendar" на iPhone (тествано на 13 pro max, iOS 17.2.1) свалете файла и си го пратете като прикрепен файл на емейл адрес който отваряте с приложението "Mail" в телефона си, отворете прикрепения файл в приложението "Mail" от изгледа с всички събития изберете в десния горен ъгъл (прибави всички - Add All), изберете в кой календар да се добавят събитията или направете нов календар от долния ляв ъгъл (за предпочитане, ако искате след това да го изтриете) натиснете "Done" в горния десен ъгъл, отворете си приложението "Calendar" и проверете дали всичко е ОК може новият календар да се създаде предварително, че при мен в един от тестовете, не го направи с бутона долу в ляво и ги вкара в личния календар. Редактирано Януари 4, 2024 от MacIlian Цитирай
MacIlian Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 @venelin111111, мога да сътворя всякакъв календар, стига да имам необходимата информация сортирана на по дни или поне в някакъв приличен табличен вид от рода ден-информация, ако някой я подбере, ще го спретна, но за жалост не ми стига свободното време, за да я събирам по сайтове и да я проверявам колко е достоверна. Цитирай
simba4 Публикувано Януари 4, 2024 Публикувано Януари 4, 2024 За именните аз бях постнал един, пращам линк пак.webcal://p126-caldav.icloud.com/published/2/MTE5MDMzMDYyMzExOTAzM8ANArs8QUIKuZLV5Nt-Yk_TlunxBM_Kt5ZZMEn-fa9gdxga0mlE1emFCdPvEFTPRITiICAUsis3IwR8Hj0ze-0Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Цитирай
MacIlian Публикувано преди 9 часа Публикувано преди 9 часа 2025 (L) Православен календар - съкратена версия 2025 Православен календар - пълна версия За да можете да премахнете календара (календарите) ако решите да не го (ги) ползвате, го (ги) добавяйте като "New Calendar / Нов Календар". Съкратената версия включва само дните, православните църковни празници и имената на православните светци които се споменават в съотвения ден. Пълната версия е както изглежда самото синодално църковно календарче. Добавяне директно в приложението "Calendar" на iPhone (тествано на 13 pro max, iOS 18.2.1) Отворете линка в нов радел на Safari, натиснете Download от падащото меню, натиснете "Or continue with download only", от изгледа с всички събития изберете в десния горен ъгъл (добави всички - Add All), изберете в кой календар да се добавят събитията или направете нов календар от долния ляв ъгъл (за предпочитане, ако искате след това да го изтриете) натиснете "Готово" ("Done") в горния десен ъгъл, натиснете "Готово" ("Done") в горния ляв ъгъл. Отворете си приложението "Calendar" и проверете дали всичко е ОК 3 Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.