joroiliev Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 (редактирано) Здравейте, днес приятелката ми съвсем случайно е намерила следния бъг, заради който за малко да я скъсат на изпита. Трябвало е да сметне 26254 + 26452 : 2 като резултата е 26353, а айфона е сметнал че е 39480. Пробвайте и вие като когато смятате никъде не слагайте =. Добре че даскала е взел случката с насмешка. Редактирано Октомври 7, 2010 от joroiliev Цитирай
0 cvalio Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 Резултата наистина е 39480. Първо се изпълняват действията делене и умножение и след това събирането и изваждането (ако не знаеш). Ако беше написано (26254 + 26452) : 2 тогава щеше да е 26353, т.е скобите променят поредността на изпълнение и първо се изпълняват нещата в скобите. Така че това не е никакъв бъг с калкулатора. Цитирай
0 Александър Бигожин Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 (редактирано) А това какво е? http://img337.imageshack.us/i/imagekxk.jpg/ А това защо ми се отваря? You are not allowed to use that image extension on this board. Редактирано Октомври 7, 2010 от alexbigojin Цитирай
0 Александър Бигожин Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 Имам малко проблем с дисплея на айфона ми, като се опитам да натисна нещо в горната част на дисплея то се включва нещо от долната част, след малко ще ви кача снимката която исках да видите... Цитирай
0 adept Публикувано Октомври 7, 2010 Публикувано Октомври 7, 2010 А това пък е съобщение за грешна операция в калкулатора Опитай да разделиш нещо на нула и ще му се насладиш отново Цитирай
0 joroiliev Публикувано Октомври 7, 2010 Автор Публикувано Октомври 7, 2010 Понеже постоянно смятаме с Windows-кият калкулатор там такова нещо не може да се получи и затова и приятелката така е смятала и е останала приятно изненадана. Цитирай
0 tchav Публикувано Октомври 8, 2010 Публикувано Октомври 8, 2010 Уиндолския калкулатор "натиска" = сам, когато е в стандартен режим. Когато се премине в научен режим всичко е както трябва. И в смятането си има правила, ама вече кой обръща внимание на такива неща. Пък после калкулаторите ни били бъгави. Цитирай
Въпрос
joroiliev
Здравейте,
днес приятелката ми съвсем случайно е намерила следния бъг, заради който за малко да я скъсат на изпита.
Трябвало е да сметне 26254 + 26452 : 2 като резултата е 26353, а айфона е сметнал че е 39480.
Пробвайте и вие като когато смятате никъде не слагайте =.
Добре че даскала е взел случката с насмешка.
Редактирано от joroiliev6 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.