joroiliev Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 Здравейте. Опитах се да направя рестор на айфона но не се получава. Постоянно ми дава тази грешка. Преди това си беше джейлнат и си работеше добре. Опитах се с TinyUmbrella да си запазя файловете и от тогава се получи така. Цитирай
0 johnnybravo Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 Пробвай да махнеш от host файла всякакви препращания към gs.apple.com, ако си ги направил разбира се При мен имаше проблем на една Windows машина, но след като разкарах всичко от host файла и нещата заспаха Цитирай
0 Pe6o666 Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 Ако нямаш запазено в Сидия нищо, може да ресторваш само до 4.1. Провери си и хост файла да не е сменен! Изтегли наново FW 4.1, може да не е изтеглен както трябва. Ъпдейт на iTunes до последна версия. Рестарт на компа. DFU mod на телефона. Смени USB порта. Друго не се сещам пп: сега видях че сме се застъпали с колегата. Извинявам се! Цитирай
0 Alxx® Публикувано Октомври 15, 2010 Публикувано Октомври 15, 2010 (редактирано) Извади и сложи отново кабела (или пробвай с друг) Вчера имах такава грешка на 2G, от кофти вкаран кабел. В лог файла пише USB Error Опитах се с TinyUmbrella да си запазя файловете и от тогава се получи така. Случайно да ти е бил пуснат скайп в този момент? Спри порт 80 в скайпа или му вземи думата тотално, докато работиш с ъмбрела-та. Самата тя ползва порт 80. Редактирано Октомври 15, 2010 от alxx Цитирай
0 joroiliev Публикувано Октомври 16, 2010 Автор Публикувано Октомври 16, 2010 Не нищо нямах пуснато, защото бях и преинсталирал windows-a и единствено iTunes и java-та бях инсталирал. Някак си успях да продължа нататък с рестор-а и сега стига точно до края до фирмуера и ми дава грешка 1004, и единствено с "kick it out of recovery mode" на TinyUmbrella успях да довърша рестора и след това да се активира телефона. Друг начин освен по горния дали има за излизане от recovery mode, и евентуално при следващ iOS дали ще дава пак тази грешка или свободно ще си се ресторне? Цитирай
0 Alxx® Публикувано Октомври 16, 2010 Публикувано Октомври 16, 2010 1004 е нормално да се получава - това е следствие от ползване на ъмбрелата, не и обръщай внимание. По принцип, ъмбрелата не дава ъп на ББ при айфон 4. Проблемът идва от това, че епъл ползват някакъв отделен метод за подпис при 4 и 3гс с новия буутром, който позволява да се инсталира ББ, отговарящ за дадената версия, т.е. - ако примерно решат СЕГА да подписват 4.0.1, ББ би трябвало да се даунгрейдне заедно с фърмуера. Ъмбрелата и сидиа, подписват само основния фърм, не и този на модема и това позволява ъпдейт на фърма, без ъпдейт на ББ(при сменен хост), съответно обаче получаваш грешка, която не е проблем. Edit: Грешките са възможни при 4 и 3GS, но при втория, НЯМА начин да качите версията на фърмуера, БЕЗ да качите и модема. Ако сте потребители на ултрасноу с 3GS, не си правете ненужни експерименти! Цитирай
0 joroiliev Публикувано Октомври 16, 2010 Автор Публикувано Октомври 16, 2010 (редактирано) Така ли да го разбирам или съм в грешка. Ако в момента съм /примерно с ФЗ iPhone 4/ и настоящият ми фирмуер е 4.1 с ББ 02.10.04 и излезе iOS 4.2 и реша да ъпдейтна . Ще се ъпдейтне фирмуер-а , и там където трябва да упдейтне и ББ ще ми даде пак грешка 1004 и пак по начина с "kick it out of recovery mode" ще съм с най новата iOS но със старият ББ. Редактирано Октомври 16, 2010 от joroiliev Цитирай
0 Alxx® Публикувано Октомври 16, 2010 Публикувано Октомври 16, 2010 Според обясненията на сайта за ъмбрела - да. Правиш обаче РЕСТОР до 4.2 (по необясними причини с ъпдейт не бачка) с пусната ъмбрела и получаваш обикновенно 1004 или 1034(грешка при ъп на ББ). Източник: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-05%3A00&max-results=34 "Модерна ра'ота, Баце..." Цитирай
0 joroiliev Публикувано Октомври 16, 2010 Автор Публикувано Октомври 16, 2010 Хубаво е някой да направи ръководство за нея , защото ще бъде полезно на много хора за в бъдеще. Цитирай
0 mupo Публикувано Октомври 16, 2010 Публикувано Октомври 16, 2010 http://bgiphone.com/topic/796-eae-aea-ne-ineaodhei-downgrade-e-nuioaaaoii-jailbreak-dhaac-caiacaaiaa-ia-ecid-shsh/page__view__findpost__p__66525 http://bgiphone.com/topic/6003-dhaanoidh-ia-iphone-4-nun-caiacaaiaa-ia-noadhey-aaaenaaiae/ Цитирай
0 joroiliev Публикувано Октомври 16, 2010 Автор Публикувано Октомври 16, 2010 (редактирано) Незнам защо търсачката не търси както трябва . Пробвах по TinyUmbrella и само Umbrella и нищо не ми намира. Редактирано Октомври 16, 2010 от joroiliev Цитирай
0 BANNN Публикувано Октомври 16, 2010 Публикувано Октомври 16, 2010 http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/ Цитирай
0 cichlidi Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 На мен сега ми изписа същото, но грешка 3194 при рестор към 4.1 Пробвах да сменя USB-to и тн. но нищо. Сега телефонът стои на екран да свържа телефона къв iTunes Цитирай
0 The Shaman Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Я пробвай сега с номера на грешката в "неработещата" търсачка! Цитирай
0 cichlidi Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Намира само моето мнение... Цитирай
0 BANNN Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Ти да не пишеш в търсачката "не работеща" Цък Цитирай
0 cichlidi Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 ЛЕлеле ще полудея. Направих това "В старт менюто -> Run -> пишеш msconfig -> избираш Selective startup -> в таба Services даваш отметка на Hide all Microsoft services -> махаш отметките на всички останали с изключение на тези на apple -> OK и Restart." След това пробвах пак рестор, но без успех. Реших да кача последният iTunes и сега той ми изписва, че не съм свързан с нета. Направо полудявам. Моля ви се помогнете ми! Цитирай
0 mupo Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Не разбра ли, че няма как да направиш рестор до 4.1 ако не си запазил SHSH ако ще и извънземните да дойдат. Цитирай
0 cichlidi Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 (редактирано) Има запазени и телефона беше с 4.1.. Има запазени и за бредходният firm, пробвах и с него и с него същото. Редактирано Декември 12, 2010 от cichlidi Цитирай
0 mupo Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 А пускаш ли TSS Server на TinyUmbrella преди да правиш рестора? http://bgiphone.com/topic/1209-downgrade-ia-iphone-4-iphone-3gs-iphone-3g-eui-4o-itouch-2g-eui-4x-itouch-3g-itouch-4g/ Цитирай
0 cichlidi Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Оk сега ще пробвам, но в момента iTunes пише, че не съм свързан с нета!??? Цитирай
0 mupo Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 Еми сложи отметките които си махнал. Цитирай
0 Alxx® Публикувано Декември 12, 2010 Публикувано Декември 12, 2010 TSS сървъра няма нужда от нет. Той създава въртуална машина, свързана с компютъра ви по същия начин, както тюнсът се свързва с епъл и подписва фърмуера. За целта обаче, трябва да свалите предварително shsh за конкретния телефон и фърмуеър на компютъра ви и да посочите на ъмбрела пътя до тях. Цитирай
0 iNasko Публикувано Декември 15, 2010 Публикувано Декември 15, 2010 Пиша тук, защото и аз имам проблем, свързан с рестора на телефона - Iphone 4 4.1. Вчера след инсталацията на едно приложение от AppStore папките ми се изтриха, иконките излязоха направо на менюто, а като се опитвах да ги върна, иконките ставаха прозрачни. Накрая реших да направя рестор, и след известни проблеми, все пак направих рестор пак на 4.1. Появи се обаче втори проблем. След повторен джейлбрейк и инсталация на AppSync, приложения, които преди вървяха на телефона(джейлбрейкнати) сега не се появяват на началния екран. Пробвах да ги поредя през АйТюнс - пак нищо, но забелязох, че има някакъв празен екран, а приложенията на екраните след този, не се показват. Пробвах втори рестор - нищо. Изчистих всичко от телефона, не използвах бакъпа - нищо, подреждах папки, рестартирах - абсолютно нищо не се промени. Гугъл прерових - нищо не открих. Много ви моля помогнете ми, надявам се да не трябва на сервиз да го карам... Цитирай
0 Alxx® Публикувано Декември 15, 2010 Публикувано Декември 15, 2010 Рестор, но в дфу и set as new после. Ползвай тюнс 10.1 Цитирай
Въпрос
joroiliev
Здравейте.
Опитах се да направя рестор на айфона но не се получава.
Постоянно ми дава тази грешка.
Преди това си беше джейлнат и си работеше добре.
Опитах се с TinyUmbrella да си запазя файловете и от тогава се получи така.
28 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.