Toni- Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 Здравейте, след като ъпдейтнах на 3.0, реших да си кача снимките на които предварително им бях направил backup, даже и на тези от Camera Roll. Сложих си ги чрез iFunBox(както го правя винаги след рестор) и всичко си беше нормално, излизаха както трябва, с малки thumbnail на всяка снимка. Наложи ми се да направя рестор за съжаление поради ред причини и сега пак си ги качвам снимките, но този път ето какво се получава Някой има ли решение?? Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 24, 2009 Публикувано Юни 24, 2009 Пробвайте със старото Fix User Dir Permision. Цитирай
Toni- Публикувано Юни 24, 2009 Автор Публикувано Юни 24, 2009 Тъкмо пробвах, но не стана. Жалко...май трябва друго решение Цитирай
Grievous Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 Това няма оправия, единствeнно което ви остава е да ги синхронизирате iTunes. Аз опитах какво ли не. Цитирай
!Press Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 Хм.. при мен проблема е същия.. Гадното е, че дори и да правя нови снимки не се запомнят... Пробвах да ги изтрия от папката в самия телефон, но ми изписва някаква грешка за permissions.. Цитирай
peerless Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 няма да стане тъй като старите тъмбнейли които бяха вече ги няма и се намират на друго място, това го открих след минаването на 3.0 и опита да си върна снимките, че не исках да слагам бекъпа... Цитирай
!Press Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 А добре, някаква идея как да мога поне да правя снимки, които да се запазват? Цитирай
Grievous Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 Рестартирай телефона, използвай BossPrefs за Fix User Dir Permision. Отвори камерата, дай ок ако поиска и щракай на воля. Поне при мен това помогна. Цитирай
The Shaman Публикувано Юни 25, 2009 Публикувано Юни 25, 2009 SBSettings сьщо има Fix User Dir... Цитирай
Adamov Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 Никой не спомена за Reset All Settings, което също върши работа в отделни случаи. Цитирай
jororaev Публикувано Юни 26, 2009 Публикувано Юни 26, 2009 В коя директория да кача снимки от РС чрез winscp? С 3.0 съм. Цитирай
Toni- Публикувано Юни 26, 2009 Автор Публикувано Юни 26, 2009 Абе не знам, но аз многократно съм си връщал снимките в Camera roll....сега защо не става, явно и никой не знае.... Лошото ако си ги синхронизирам с iTunes е, че всичките остават обърнати...нито една няма да си дойде във Full screen...даже и да ги направя на компютъра..да ги ротейтна всичките пак няма да се получи така, както са си в Camera Roll Цитирай
baza2005 Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 Аз имам същия проблем (снимам , но снимките не се записват). Пробвах всичко описано до тук , но проблема си остана. Явно нямаме камера за снимки с 3.0 лошо. П.П. Забелязах и друго приетите снимки с iBluetooth също липсват в CameraRoll на телефона, но в папката като вляза с iFunBox снимките са там. Цитирай
Toni- Публикувано Юли 6, 2009 Автор Публикувано Юли 6, 2009 E те снимките с iBluetooth, не би трябвало да се записват в Camera Roll, предполагам де...не съм 100% сигурен, само веднъж съм я ползвал тази програма... Цитирай
mupo Публикувано Юли 6, 2009 Публикувано Юли 6, 2009 Аз имам същия проблем (снимам , но снимките не се записват). Пробвах всичко описано до тук , но проблема си остана. Явно нямаме камера за снимки с 3.0 лошо.П.П. Забелязах и друго приетите снимки с iBluetooth също липсват в CameraRoll на телефона, но в папката като вляза с iFunBox снимките са там. Връщал ли си BackUp от iTunes или ръчно? Цитирай
Toni- Публикувано Юли 27, 2009 Автор Публикувано Юли 27, 2009 Преди няколко дни си правих рестор на телефона и естествено пак стигнах до проблема с тези снимки, описъл съм го в първия пост на темата. Съвсем случайно открих решение. Днес се наложи да ресторвам едно 2G от 2.2.1 до 3.0 и след като отново приложих метода си, реших да го споделя с вас. При фирмуер до 2.2.1, когато снимаме с камерата, телефона си правеше файловете JPG, придружени от THM, който фактически се явяват умалените иконки на самото изображение JPG, в една и съща папка...а именно 100APPLE. При новият фирмуер 3.0 обаче, когато снимаме с камерата, телефона запаметява JPG файловете в папката 100APPLE, докато файловете THM и BTH вече ги запаметява в отделна папка с наименование .MISC, която се намира в 100APPLE. Това което направих, е да преместя файловете, съответно на новото разпределение от FW 3.0. Проблеми срещнах единствено при създаването на папка .MISC, защото Windows не разрешава да се слагат някои символи като .(точка) в папките, които създаваме и затова просто направих копие на вече съществуваща папка .MISC, която се намираше в var/mobile/Media/DCIM. Единственото, което не се получи както трябва е подредбата на снимките, стана едно разместване или реално погледнато наместване по пореден номер на всяка снимка... Това се получава, защото когато снимаме всяка следваща снимка е с поредният си номер. Дори и да изтрием снимката например IMG_0026, следващата снимка ще бъде с IMG_0027 и т.н. От тук се получи разместването. Това може да се реши с преименуване на снимките в пореден ред, ако толкова много дразни, както дразни мен, предпочитам снимките да са ми подредени в хронологичен ред, а не по номер. Затова си ги преименувах в хронологичен ред и сега всичко е точно. Един респринг и воала, имаме снимчици в Camera Roll с thumbnail на всяка снимка П.П: Цялата процедура я правих на компютъра, със стари Back up, които си ги пазих случайно. Казвам го някой да не си помисли, че правя всичко това на телефона директно. Цитирай
ralkabalka Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 Аз също имам проблем с камерата след рестор. Наложи ми се да направя рестор (3.1.3), и понеже не си бях направила ръчен бекъп на контактите, върнах от iTunes. След това джейлбрейкнах със Spirit. Сега забелязах, че снимките не се запазват. Пробвах с Fix user dir от SBSettings, също Reset all settings, но нищо не помогна. Някой има ли някаква идея как може да се оправи, или директно чист рестор да правя? Благодаря предварително! Цитирай
ralkabalka Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 Мерси за ясните инструкции! Направих всичко, но уви, не стана пак. Явно доста се е омазало. Направих един чист рестор и сега всичко е наред. Цитирай
SpLiT Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 Аз имах същия проблем след рестор си върнах снимките от стария на новия телефон и се получи същото. Оправих го без да искам, като "цъкайки" по черното се отвори снимка, една по една ги изтрих всичките. После през iFun box си върнах снимките в друга папка на телефона. После с iFile им давах една по една "Add to camera roll". В края резултата е, че снимките ми са с една и съща дата на създаване, последователни номера, НО проблема с черния екран изчезна. Цитирай
Alxx® Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 ... и понеже не си бях направила ръчен бекъп на контактите, върнах от iTunes. След това джейлбрейкнах със Spirit. Ралке, Неол-чо хубаво те съветва,ама сега си извади ръчно контактите и бацни един чист рестор. Връщане на бекъп, направен от джейлнат с друг инструмент телефон, гарантира кило проблеми. Цитирай
ralkabalka Публикувано Юни 9, 2010 Публикувано Юни 9, 2010 Така и направих, но да ми е за урок, да си знам следващият път да не връщам никакви бекъпи! Мерси за помощта Цитирай
Toni- Публикувано Юни 23, 2010 Автор Публикувано Юни 23, 2010 Аз нямах проблем нито с смс, нито с контакти, нито с бележки, но със снимките от Camera Roll не става. Някой пробвал ли е да направи рестор до iOS4 и да си върне снимките от ръчен бекъп?? Цитирай
mupo Публикувано Юни 24, 2010 Публикувано Юни 24, 2010 Ръчно запазените снимки от Camera Roll и тези качени през iTunes никога не са могли да се връщат (това сочи моя опит). Просто си ги запази в компютъра и това е, не виждам защо трябва да връщаш снимка която си направил обратно в телефона. Ако толкова искаш да я имаш си я качи през iTunes. Цитирай
Toni- Публикувано Юни 24, 2010 Автор Публикувано Юни 24, 2010 Напротив, винаги е можело да се върнат снимките от Camera Roll и тези качени през iTunes, съдя по моя си опит http://bgiphone.com/showthread.php/805-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-Camera-Roll А защо са ми да си ги връщам, просто са ми нужни, свръзани са с работата ми и често се налага да снимам и да изтривам. Като си ги кача през iTunes не ми върши работа, защото не мога да си ги изтривам директно от телефона, а трябва от компютъра...в краен случай и до там ще прибегна, но би трябвало да има някакъв друг начин. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.