drinchev Публикувано Ноември 7, 2010 Публикувано Ноември 7, 2010 Първо, преди да напиша каквото и да било искам да се извиня ако някой от >М<одераторите сметне тази тема за спам! Точно заради това я пускам в раздел "Говорилня". Ето моята история и поуките от нея : Преинсталирах Windows 7 и след като го подкарах и преминах във фаза инсталиране на драйвери, установих че нямам Wireless драйвер за D-Link DWL-G510 ( PCI Wireless 2.4Ghz Network Adapter ). Което на практика ме оставяше без възможност да имам Интернет и да инсталирам iTunes, други драйвери и т.н. ( защото нямах и кабел на близо, трябваше да местя самия компютър до рутъра и да го свързам .. пък съм си мързел ). Нямах и друг компютър от който да сваля драйверите и да ги запиша на флашка. Имах един iPhone jailbreak-нат и един iPad. ето какво направих стъпка по стъпка : 1. iPhone-ът се свързва с Windows 7 без iTunes, като излиза папката със снимките от камерата (DCIM) ; 2. За щастие имам wget и инсталиран console на машинката. ( ако нямате трябва да инсталирате пакетите от Cydia ) ; 3. Свалих драйверите от Safari ( в браузъра взех линка, после го post-нах в console с wget : "drinchev's Iphone# wget http://www.dlink ..........." ) ; 4. След това преименувах файла от driver.zip в driver.jpg ; 5. Копирах го в папката /private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE ; 6. Свързах телефона с USB-кабела и го свалих като jpg файл на компютъра ( ако файлът е с разширение .zip не може да бъде видян от Windows в папката на iPhone ) ; 7. Преименувах го в Windows ( чрез cmd ... C:\> ren driver.jpg driver.zip ) и след това успешно инсталирах драйверите за wireless-a. Какви са поуките : Изглежда, че можете да ползвате iPhone-а като най-обикновена флашка, стига всичките ви файлове да са с разширение .jpg и да са в съответната папка ... и то без наличен iTunes на компютъра, а и освен това флашката ви е снабдена с Интернет от 3G/Wireless, което пък я прави уникално полезна. Ако някой прецени, че темата е интересна и може да представлява помощ на другите потребители, можете да я преместите където и е мястото или ако не - както си знаете : да я изтриете! Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 7, 2010 Публикувано Ноември 7, 2010 Логично, браво. Има само една малка подробност: от майкрософтските ОС, само 7-цата разпознава айфон-а, без да има качен iTunes - това под XP например, не става. Цитирай
ThUnDeR Публикувано Ноември 8, 2010 Публикувано Ноември 8, 2010 На косъм си бил да откриеш топлата вода Цитирай
joroiliev Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 (редактирано) Аз направих следното и подкарах интернета през айфона. От VMCM на глобул инсталирах програмата на компютъра. И след като свързах телефона с компютъра и натиснах свържи и директно се свърза и почнах да ползвам интернета. Редактирано Ноември 11, 2010 от joroiliev Цитирай
bokoto Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 VMCM какво ще рече , че да го пробвам. Цитирай
bgdn Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 VMCM = тези USB тапи дето ползват 3G от оператора Цитирай
joroiliev Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 Това е устройството за мобилният интернет на мобилните оператори. Пробвал съм само с такова на глобул. На мтел не съм пробвал и не знам дали работи. Цитирай
bokoto Публикувано Ноември 11, 2010 Публикувано Ноември 11, 2010 Ще може ли да споделите някъде файлчетата, че нямам устройство с диск , а и не можах да ги намеря в нета. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.