baronbg Публикувано Февруари 13, 2014 Публикувано Февруари 13, 2014 Оставете чистачката на мира. Те затова и прахосмукачка не и дават а само метла. 1 Цитирай
asen4o0 Публикувано Февруари 13, 2014 Публикувано Февруари 13, 2014 Ех този пълен опр. член… Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 3 Цитирай
Alxx® Публикувано Февруари 18, 2014 Публикувано Февруари 18, 2014 как ще работи системата за авторизация в новия флагмански смартфон на Samsung. Ех, калдата... 2 Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Навигациата се инсталира работи, но както казах не мога да сменям карти и, след като я стартирам променям настройките избирам си Анелия ала бала спирам иГо-то и при следващото стартиране пак ме кара да избирам 1-во началните настройки. Целият пост кърти, но финалът на изречението ме закопа... 1 Цитирай
dedil Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 До преди време се чудех, как е възможно с всяко поколение да се засилва все по-осезаемо неграмотността и то при наличието на толкова много технологии, които са толкова полезни и в тази посока? Е, спрях да се чудя, но не го приемам… срамота! Цитирай
arm11 Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Точно заради технологиите, народа оглупява. 4 Цитирай
dedil Публикувано Ноември 16, 2014 Публикувано Ноември 16, 2014 Да, прав си, разбира се, в това е и парадокса. Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 24, 2014 Публикувано Ноември 24, 2014 Телефона е исключително много запазен никакви забелешки. Работи със помошта на р-сим (което немам струва 15 до 25лв) тестван и видян как работи .. Телфона се дава със зарядно и узб кабел+ подарак нов протектор преден и заден. Праштам съшто така по Еконт със тест и преглед. Не приемам бартери. 1 Цитирай
Grievous Публикувано Ноември 24, 2014 Публикувано Ноември 24, 2014 Т'ва да не го е писал Емо Костадинов? 1 Цитирай
Jekylll Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 Не знам дали е писано, но като гледам доста хора не го знаят: има "до", има "като", има и "докато", има "до", има "кога", има и "докога", има "до", има "колкото", има и "доколкото", има "до", има "тогава", има и "дотогава", и т.н. На самоопределящите се като патриоти няма да им се хареса, но: пише се България, но българин, български и т.н. Айде със здраве! Цитирай
dedil Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 Не знам дали е писано, но като гледам доста хора не го знаят: има "до", има "като", има и "докато", има "до", има "кога", има и "докога", има "до", има "колкото", има и "доколкото", има "до", има "тогава", има и "дотогава", и т.н. На самоопределящите се като патриоти няма да им се хареса, но: пише се България, но българин, български и т.н. Айде със здраве! Без да иронизирам, но… когато си решил да демонстрираш знания, като тези е редно да даваш пример и ти, с това и най-вече, как пишеш. Та… "хайде" е правилно. А "айде", "аре" и др. е разговорна форма, употребявана предимно от популярни спортисти и по мегданите на селата, от където са родом, всъщност. Налагането на подобни форми и изказ е още вода в мелницата на субкултурата, с която ни заливат гостите на столицата, които имат достъп до телевизионния екран. Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 То има ли телевизионер, да е с "чиста" кръв? Май няма Цитирай
pepo1919 Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 Mесторождението,достатъчно ли е за правопис и правоговор? 1 Цитирай
The Shaman Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 Според по-горния пост, да. 2 Цитирай
dedil Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 Приятели, не съм имал намерение да обиждам или класирам, когото и да било по месторождание, столица, град, село...! Ако съм засегнал някого, моля за извинение. Имах предвид нещо съвсем различно, но очевидно за всички - плъзналите от незнайно къде алитерати, които с поведението опитват да подменят общоприетите норми във всичко, не само в правоговора и правописа. Гледат ни от всякъде, от всяка една медия! Примери безброй, включваш ТВ -то, гледаш и слушаш и се оказва, че с много малко изключения, освен водещите и то само на новините всички останали почти във всяко изречение "вкарват" по някоя "странна" думичка. Не е ли срамно в Народното събрание повече от 90% от изказващите се да не умеят да говорят български език, а един от няй-изявените оратори да е с турско самосъзнание? Такива да отиват да "ваканцуват" (една от любимите ми) и да не се връщат! Цитирай
Jekylll Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 dedil, не демонстрирам знания. Нали темата е за правописа. Просто ми прави впечатление, че доста хора ги правят тези грешки и затова го написах. Не съм имал предвид никого конкретно. Относно "айде"-то - айде да не се заяждаме за глупости . Написал съм го съзнателно и не мисля, че е грешка. Както казваш - разговорна форма е и я употребяват почти всички. Сигурен съм - ти също . ... Гледат ни от всякъде, от всяка една медия! .... Между другото, пише се отвсякъде (и това е без лоши чувства ) Цитирай
Jekylll Публикувано Ноември 26, 2014 Публикувано Ноември 26, 2014 gorgior, изразът е съчетание от думи. Всеки си ги реди, както си иска и може. Какво се получава е друг въпрос. Ако обичаш, дай източник, където е посочено, че ...изразът "Между другото" не съществува като такъв в книжовния език... Цитирай
Alxx® Публикувано Ноември 27, 2014 Публикувано Ноември 27, 2014 По отношение на "реденето" са ми любими родните "политици". Навремето хубавото Наде и дон Балон вкараха изразите "в тази връзка"(???), "правим мониторинг", "оттук на сетне" и "финализираме". Чудя се с какво още ще ни "обогатят" езика... Цитирай
adept Публикувано Ноември 27, 2014 Публикувано Ноември 27, 2014 За протокола Извадка от тълковен речник: - Между другото: Вметнат израз в началото на странични по отношение на основния проблем разсъждения. 1 Цитирай
adept Публикувано Ноември 27, 2014 Публикувано Ноември 27, 2014 Най-малкото исках да спорим, но щом настояваш ... "между другото" - Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 77, т. 81.1. Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.