Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Здравейте на всички форумци,

от доста време изследвам проблема, и се опитвам максимално да се доближа до источника му, преди да създам тази тема. Надявам се, че ще намеря отговор, който да ме "светне" поне, защо и как се получава. Долу описвам проблема подробно. Изчетох всички теми с подобни проблеми, но намерих само частични съвпадения с моя, за това откривам нова. Телефона е ФЗ от Мтел, ОС 4.2.1

Описане на проблема: в началото на моето запознаване с i4, забелязах, че по някога батерията свършва много бързо. След пълен заряд сутрин, към обяд е на около 50% а до към след обяд е изтощена. Няколко пъти намирам телефона угаснал. Говоря доста по телефона, но не винаги е така. Когато набирам някого, забелязвам, че екарана примигва леко (явно консумацията става много висока). При търсене в контакти, при прелистването засича (всъщност така разбирам в момента че е "в режим на висока консумация"). Тези "ефекти" продължават докато не пусна ВИФИ или 3Ж и данни. След като се "напасе", всичко се оправя и изкарва 3 дена понякога. Премахнал съм всички приложения, които биха могли да искат интернет. Изключил съм периодичната проверка на поща и push. Рестарта не оправя нещата.

Ако някаква друга информация е нужна - кажете.

Благодаря Ви предварително!

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Ванка - спри си програмите. Навярно оставяш нещо пуснато което ти харчи батерията на заден фон. Отделно виж с кой firmware си, ако си с 4.2 бета3 си тури на чисто един 4.2.1

Аз когато за първи път използвах 4-ка оставих една вечер Skype пуснат и на сутринта телефона беше загаснал...

• 0
Публикувано (редактирано)

Ванка - спри си програмите. Навярно оставяш нещо пуснато което ти харчи батерията на заден фон. Отделно виж с кой firmware си, ако си с 4.2 бета3 си тури на чисто един 4.2.1

Аз когато за първи път използвах 4-ка оставих една вечер Skype пуснат и на сутринта телефона беше загаснал...

Не е от програмите Пепи. Всички ги затварям. Махнах си Скайпа поради това (всъщност съм го махнал от iTunes, като съм му махнал чавката). Няма ли програма да показва кой ресурс колко ползва процесора?

Редактирано от pe6o666
Не е нужен цвят!
  • 0
Публикувано

Не съм спец по четворките, но от това което си написал разбирам, че когато телефона ти е с пуснато 3Г проблеми няма. Принципно тези телефони са създадени за да работят с мобилен интернет, и факта че ти прави номера при изключен такъв ме навежда на мисълта, че това е заложено в ОС-а на телефона. Може да го пробваш с един чист рестор от Айтунс и да провериш дали ще има промяна. А защо си спираш нета? Не си ли на някакъв план с неограничени МБ?

Ами пак заради консумацията спирам нета (нямам ограничение), а и 3G сигнала е много зле, а при прехвърляне към 2G, отнема време и ако съм в движение прекъсва. В момента препалвам по малко от време на време, за да не изпусна пак ситуацията.

Може би си прав, че иска нет, ама защо? Няма синхринизации, няма поща, няма ексчейндж.... ко дири в тоя нет...? Това се появява на не определено време, т.е. не го прави през определн интервал, и няма зависимост от това кога последно съм го пускал "да пасе".

Ще пробвам с рестор, на чисто. И без това свлаих повечето приложения.

БЛАГОДАРЯ!

• 0
Публикувано

Battery Detective го няма в Cydia

• 0
Публикувано

Я си изтрий акаунтите за Mail и виж как се държи.

В настройките за оператор цъкни на твоя оператор, а не на автоматично.

Между другото с iPhone 4 имах много нестабилен "живот" на батерията през първия месец. Без джейл имах дни, когато батерията ми падаше на 20% до обяд и общо взето нищо особено не правех.

• 0
Публикувано

Извинявам се, написал съм го в търсачката по друг начин и за това го нямам :wacko:

• 0
Публикувано

И в крайна сметка какво стана, разбра ли.!

• 0
Публикувано

Батерията от компютъра ли я зареждаш или от зарядното?

• 0
Публикувано

Пепи, то има разлика, ама чак такава...мисля че не читав fw, ако е с бетата - изобщо не се чудя. Чист рестор не го ли оправи - за смяна, какво повече. Това е поредният човек с оплаквания от ментелски телефон - кой знае какви боклуци са внесли, от глобЕн има по - малко оплаквания за цяла година.

• 0
Публикувано

Батерията от компютъра ли я зареждаш или от зарядното?

Различно - от компа, от оригинален адаптер за 220 и белкин за кола. Между другото когато го сложа на заряд в колата ми казва, че не е прогодено за това устройство. Това съобщение излиза и само ако включа куплунга, без да съм подал контакт на колата (не е подадено 12V). Не съм забелязъл да има общо с источника на заряд.

• 0
Публикувано

Възможно е да имаш хардуерен проблем с буксата. Ти си втори човек с точно такова оплакване от ментелски айфон.

Преди два дни, потребителят stenly69(или 96 беше...) се оплака от същия проблем, само че без да закача нищо към док буксата, което ме навежда на мисълта, че може да има цяла партида с дефект. Обикновенно се причинява от окъсяване в дока или навлезла влага там. Ако си правил вече рестор и няма ефект - отивай за смяна, хич не се колебай.

• 0

Виж това

Става въпрос, че някой хора имат проблем с трафика и източването на батерията на 4.1 и 4.2.1 защото ОС-а постоянно търси валидни push сертификати. Засега решенията са евентуално за активация с оригиналната сим карта или изключване на Wi-Fi, 3g и Data-та, като уж се чака да излезе модул в Cydia разработван от @sbingner, който да реши проблема.

Аз лично съм с Мтелски 4.2.1 и нямам голям проблем с батерията, като имам инсталнат SBSetings, LockInfo, не говоря много по него но за сметка на това използвам много What's app messenger-a. Батерията ми на ден пада някъде от 25% до 50% зависимост какво правя. Един път реших да му направя бенчмарк на батерията като при заредена батерия на 100% докато падне на 5% правих:

Час и половина игра на Dungeon Hunter 2 (без пуснат Wi-Fi)

Час и половина игра на Implode XL (без пуснат Wi-Fi)

Около 4 часа чат през What's app messenger-a с разни инсталацийки от Cydia (с пуснат Wi-Fi)

Резултат около 6 - 6:30 издържа батерията...

Редактирано от graver
  • 0
Публикувано

Модулът го има вече и се казва SAM - има и тема за него. Ако не забеляза, колегата е с ментелски тел и си го ползва с нея, освен това има и друг проблем, описан в по - долните постове. Именно заради двете съмнения - неправилна активация и вероятен хардуерен проблем, съм споменал да опита с ресторване. Повтори ли проблема - за смяна.

• 0
Публикувано

Значи днес около 20:10 говорих с Иван и мисля че грешката е оправена. Ключа изобщо не е бил в палатката, ами на съвсем друго място откъдето никой не би се сетил.

Утре Иван ще ви постне детайлна информация кое-къде-как.

• 0

Я си изтрий акаунтите за Mail и виж как се държи.

В настройките за оператор цъкни на твоя оператор, а не на автоматично.

Между другото с iPhone 4 имах много нестабилен "живот" на батерията през първия месец. Без джейл имах дни, когато батерията ми падаше на 20% до обяд и общо взето нищо особено не правех.

Ресета на тел не опарви нещата. Мрежата съм я сетнал на основната отдавна (откакто в Русе си говрих половин ден на Водафон ро).

Първоначално имах 3 мейл акаунта. След като установих проблема, започнах един по един да ги изключвам, като си оставих само синхронизация през ексчейнджа, където най-много използвам... всъщност там ми е всичко: мейли, контакти, календар, бележки.... Вчера го изключих и всичко се оправи. Всъщност проблема е с контактите. Аз имам контакти синхронизирани от Гмейл и като си е дръпнало контакти и от ексченджа и нещо се омазва, а когато ОС усети, че нещо се разминава в регистрите, се опитва да си свери с акаунтите. Аз съм си сложил ексчейнджа на подразбиране. Сега си имам синхронизация с ексчейнджа без контактите и за сега е ОК.

Редактирано от iKolchev
  • 0
Публикувано

Честита Коледа!

Аз имам следният проблем от 2-3 дни с моят телефон. Показва ми на Usage и Standby едно и също демек на едното показва 12часа същото показва и на другото, а реално не е така. Батерията пада по-бързо, но не фрапиращо. На какво може да се дължи това. Преди да стане това не съм качвал нови приложения в Сидия или да съм правил някакви кой знае какви неща. Всичко на бакгрунда е спряно, пробвах reboot, respring, но нищо. Някой да има същият проблем или някаква идея?

• 0
Публикувано

Вероятно причината е от кофти джейл. Остава активен процес, който топи батерията, а няма как да го спреш. Гогата имаше такава случка с 3Г-то, аз с двойката - ама беше доста отдавна. При мен се оправи от само себе си, а Гогата прави рестор.

• 0
Публикувано

Здравейте имам интересен проблем с един 3GS.Апарата е бил заключен към Глобул , немога да ви кажа с какво е джейлнат и отключен , но е с версия 4.1.Та проблема е такъв:В телефона бяха стандартните за Apple апликации, но след като активирах Маил-а , инсталирах Том том ,Road mate, Farm ville, Fitness, Facebook, SKYPE, Viber, Facebook, rMaker, Tower blox, Shazam , батерията започна да се топи за няколко часа.Извода го правя защото преди тези апликации и преди да активирам майла си всичко беше наред.Според Вас откаде е проблема?Започвам да ги игнорирам една по една и да търся причина.

Push, 3G, Data са изключени.

• 0
Публикувано

Вероятно причината е от кофти джейл. Остава активен процес, който топи батерията, а няма как да го спреш. Гогата имаше такава случка с 3Г-то, аз с двойката - ама беше доста отдавна. При мен се оправи от само себе си, а Гогата прави рестор.

И при мен е ставало няколко пъти, но и аз не мога да кажа от какво е. Оправи се с рестор. :)

• 0
Публикувано

Направо изтрих майл акаунта от апарата и от три часа вече батерията се държи нормално , скайп не е активиран изобщо , което накланя проблема към Мейла. Благодаря Ви.

• 0
Публикувано

Разбира се, че мейла скапва батерията. Може би зависи и какъв точно е акаунта, но и със изключен Push той пак си работи. Поне при hotmail с Exchange е така.

• 0

Май говориме за различни неща :D.

Имам Push на off и другите две на Manually и при всеки телефонен разговор ми прави Push и разтоварва мейлите, при всяко влизане в листата с телефонните номера ми прави Push и разтоварва мейлите. На това ако му казваш икономисване на батерията и нехабене, здраве да е.

Пак да кажа - може би зависи от акаунта, но във всички случай не и от настройките на Push в менюто на телефона.

Редактирано от iPhoneman
  • 0
Публикувано
п.п. Повярвай ми - има голяяямо значение от настройките на Push за консумацията на батерия.

Не съм си и помислял, че Push не е от значение, но в моя случай дори и спрян не върши много работа. Ако провеждам много разговори и получавам много мейли и в случай, че нямам нужда да си гледам пощата през деня то си ми ги разтоварва. Ако пощата ми е важна, добре дошло, но ако не е, само ми черпи батерията.

• 0
Публикувано

Аз имам два push акаунта - gmail и mobileme.

Notification е винаги на on. (Над 10 приложения са с активирани нотификации). Същото се отнася за Wi-Fi и Location . 3G Data е постоянно активнo.

Мрежата е на автоматично и зареждам телефона си само през usb.

При тези настройки usage time ми е винаги около 7часа, при stand by близо 2 дни.

С други думи, търсете проблема в гаден джейл или програма от Cydia. Разбира се, възможно е батерията просто да не е читава

P.S.

Насичане при скролиране на контактите се получава, ако същите се синхронизират в момента с gmail. Все пак, нещо трябва да "бута" потребителите към платения (при това скъпо) mobileme акаунт.

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...