Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Въпрос

Публикувано

Здравейте на всички форумци,

от доста време изследвам проблема, и се опитвам максимално да се доближа до источника му, преди да създам тази тема. Надявам се, че ще намеря отговор, който да ме "светне" поне, защо и как се получава. Долу описвам проблема подробно. Изчетох всички теми с подобни проблеми, но намерих само частични съвпадения с моя, за това откривам нова. Телефона е ФЗ от Мтел, ОС 4.2.1

Описане на проблема: в началото на моето запознаване с i4, забелязах, че по някога батерията свършва много бързо. След пълен заряд сутрин, към обяд е на около 50% а до към след обяд е изтощена. Няколко пъти намирам телефона угаснал. Говоря доста по телефона, но не винаги е така. Когато набирам някого, забелязвам, че екарана примигва леко (явно консумацията става много висока). При търсене в контакти, при прелистването засича (всъщност така разбирам в момента че е "в режим на висока консумация"). Тези "ефекти" продължават докато не пусна ВИФИ или 3Ж и данни. След като се "напасе", всичко се оправя и изкарва 3 дена понякога. Премахнал съм всички приложения, които биха могли да искат интернет. Изключил съм периодичната проверка на поща и push. Рестарта не оправя нещата.

Ако някаква друга информация е нужна - кажете.

Благодаря Ви предварително!

Recommended Posts

• 0
Публикувано

Принципно няма значение колко приложения са с активен push notification, защото има само една персистънт връзка към сървърите на Apple за всички приложения. Иначе на мен конфигурацията ми е почти като на ammcfc + SBSettings + LockInfo с Weather, което се ъпдейтва на 5 минути и общо взето usage time-a ми е същият.

• 0
Публикувано

Принципно няма значение колко приложения са с активен push notification, защото има само една персистънт връзка към сървърите на Apple за всички приложения. .....

Връзката е една, но по-големият брой приложения са предпоставка за по-голям брой получени нотификации за единица време, които от своя страна водят до съответните звукови, баджови или поп-ъп реакции на ОС-а, което си е системен ресурс, който черпи допълнителна енергия. ;)

• 0
Публикувано

...да не говорим за броя на мейловете, appointment-тите, sms-ите, sleep/wake-ването, което ти прави заявки за закачане към 3G. Всичко влияе в този поглед на мисли. Nice catch... :bravo::goodpost:

P.S. Сега сериозно - ако ако не получаваш никакъв notification няма разлика разлика дали имаш 1 или 20 прижения са активни :)

• 0
Публикувано

Е, ако не получаваш никакви нотификации, ще отидем постепенно към вечния философски въпрос - "Ако падне дърво в гората и никой не го чуе, вдигнало ли е дървото шум или не?" :tooth:

• 0
Публикувано

Здравейте, след като премахнах Мейл акаунта заредих апарата на 100% , това стана в 20.30 снощи , до към 24 часа бяха проведени 2 разговора от по минута след това до тази сутрин е бил на стендбай. В 9.30 го проверих и бяха паднали само 7% /предишната нощ на стендбай го намерих изгаснал/ ,та проблема с батерията е открит.Ако някой има идеи дали може да се оправи това да даде съвет , ако няма Мейл ще се ползва като се активира акаунта когато пощата е хужна.Благодаря на всички за съветите.

/припомням че незнам с какво е джейлнат и с какво е отключен , версия 4,1/.

• 0
Публикувано

Здравей,

ако все още проблема продължава, опитай с изключване на синхронизация на контактите от опциите на мейл акаунтите. При мен това се оказа разковничето. Ако имаш и други опции - изключи и тях и остави само поща.

• 0
Публикувано

Здравейте,

имам i4 от Mtel, jailnat. Сложих си HD Wallpaper и Winterboard и като активирам wallpapera, който е .mp4 в Settngs на Usage Standby и Usage time са ми равни, а батерията пада за по-малко от ден, което не е нормално. Познат си сложи подобен HD wallpaper на същрия принцип, но при него няма оплаквания.

Телефона му си се държи нормално, Stand by и Usage са му различни, но той е с 3ка. Някой има ли идея от къде е тази аномалия и има ли вариант

да го оправя, защото пък mp4ката си ми харесва.

• 0
Публикувано

Аз имам същия проблем. Не знам от какво е, но не мисля, че е от mp4ката, защото нямам winerboard,а съм с vwallpaper. Батерията си пада, макар и не толкова рязко колкото при теб, ама зареждам го аз вечерта и на сутринта е на 75%, без въобще да съм го барал. 3g edge wifi всичко е спряно, а usage е колкото standby. Започнах да махам всичко от cydia 1 по 1 докато не се оправи. Засега мога да ти кажа, че проблема не е от yourtube2. Тая вечер махнах insomnia(заедно с копчето от sbsettings) и ми се изчистиха 40 мегабайта рам(макар че не беше пуснато преди да го деинсталирам), така че съм оптимистично настроен :)

• 0
Публикувано

Здравейте, вчера ъпдейтнах до 4.3.3 и днес установих, че батерията се топи много бързо.Времето за разговори и нет са почти колкото преди и приложенията са затворени както винаги.При използване на талефона преди ъпдейта батерията ми кара 2 дена, а днес ми се стопи до 30% до момента.

До колкото четох за този ъпдейт, просто фиксвак некъв бъг. Някой има ли този проблем ( ако може така да се нарече)?

• 0
Публикувано

Пробвай да изключиш Ping от Settings/General/Restrictions/Ping/OFF.

• 0
Публикувано

Използвай Redsn0w 0.9.6rc16 ... пише че оправя проблема :guitarred: .... ако ползваш джейл де !

• 0
Публикувано (редактирано)

мерси :)

впрочем това за Ping го бях чел някаде из форума (можв и друг форум да е било) ама не се бях сетил.

copyman: не е джейлван телефона и не ми се иска

Редактирано от rumboni
  • 0
Публикувано

Ping-ът прави проблем само на щатските акаунти в апстор. Щом е без джейл, бодни му един чист рестор и после си върни бекъпа, за да си възстановиш съдържанието. Направи рестора в дфу режим - наоколо пише как става.

• 0

Вече съм доволен :) Само да спомена, че поста по-горе е постнат от телефона снощи в 20:19 при 30% и след ping off не съм го зареждал. Днес изкарах цял ден и преди малко го включих, че бях на 4%.

Редактирано от rumboni
  • 0
Публикувано

Добро утро.

Та, видях, че в темата няколко човека имат същия проблем като мен - еднакви времена на USAGE и STANDBY, вследствие на което батерята пада бързичко. При мен стана след като снощи синхронизирах, нищо нестандартно, абсолютно. Сега ми показва 12 часа USAGE, което е напълно нереално.

Има ли някой предположение кое може да седи активно или на какво се дължи изравняването на времената. BatteryDetective не показва нищо.

П.П. Мтелска 4-ка, 4.2.1, джейлната с Greenpoison b5 и досега не съм имал никакви, ама никакви грижи.

• 0
Публикувано

Само да добавя, че деактивирах мейл акаунтите и Mobile me и нещата се оправиха. Сега ще ги разцъквам един по-един, да видя дали ексчейнджа, гмейла или кво прави проблема. Очевидно не спира да се пробва да се върже със сървъра и точи.

• 0
Публикувано

Дърпаш top от Сидиа , което е commands и е за терминала . Отваряш putty.exe логваш се в телефона си ( може и с терминал от самия тел но много от инфото няма да се види затова от пути-то е най-добре ) . Пишеш top в терминала и ти излизат всички PID ( процеси с идентификаторите им ) кой колко CPU % яде , и също колко му е CPU Time примерно ако тела ви е бил пуснат от 1 ден ( това може да го видите с uptime командата , която пак може да инсталл от саурик репото ) и примерно видите процес който ви ползва CPU Time прекалено много ( там времето е в 00:00,00 първото са мин , секунди , стотни , евентуално ако има процес ползвал повече от час ще е 00:00:00,00 ) Нормално се преполага , че springboard-а ще има повече процесорно време от другите процеси . Пак да добавя това е реалното време което процеса е използвал процесора а не колко време е бил стартиран . Процес може да е стартиран цял ден и да се обърне 20 пъти за по 50 милисекунди към процесора т.е неговото време за 1 ден ще е 1 секунда . В това което съм пейстнал по долу програма на бакграунг е DataCounter което ми показва на мястото на часовника моментния трансфер на данни по wifi or cellular и неговото време е 1 сек и 45 стотни

890 DataStats 0.0% 0:01.45 5 95 193 7752K 9148K 11M 101M

докато

35 SpringBoar 1.8% 13:11.67 20 556 676 11884K 12M 20M 169M

е ползвал процесора общо 13 мин , 11 сек и 67 стотни

На първия ред от пейст-а долу се вижда 12:28:53 , от толкова време час:мин:секунди ми е пуснат телефона

следователно ако имаше процес който да е ползвал процесорно време от рода на 1:00:00.00 би било много притеснително ( освен ако не е някоя игра )

Дори и Skype на бакгроунд не би трябвало да има такова време .

Другото по което може да се ориентирате е колкопроцеса имате , колко са ръннинг и колко са слеепинг

както и Load Avg: 0.17, 0.08, 0.09 CPU usage: 1.89% user, 7.55% sys, 90.57% idle

Лоад авериджа ви показва нещо като queues към процесора . Няма да обеснявам подробно понеже ще ми е нужна една страница . Първото време е за 1мин второто 5 мин и третото 15 мин . Ако имате лоад авераге от рода на 1.1 0.8 0.2 , това значи че последната 1 и 5 мин процесора ви е бил натоварен , и явно сте стартирали нещо в момента коего то говари повече , ако имате обаче , 1.1 1.2 1.1 примерно то това значи за процесора ви е бил постоянно товарен на макс през последните 15 мин и е много притеснително . Нормално трябва времето ви за 15 мин ( т.е последното ) да не достига 1.0 или дори 0.9 освен при играене на игри и т.н т.е ако телефона ви седи на идле от 20-30 мин логнете се в пути то и веднага стартирате топ , и време от рода на 0.5-0.6 би било притеснително . Пак да кажа , говоря за последното от 3 те числа това което по горе дето съм пейст при мен е било 0.09 . Това което примерно в по горния цитат е 0.17 е лоад авераге за 1 мин , и затова в случая то е по високо понеже тел ми е бил идле , стартирал съм путти то , топ и телефона е бил натоварен в близката 1 мин ( времена от под 0.2 -0.3 ) не са изобщо за притеснения .

Сорри ако има граматически , правописни грешки не съм фокусирал върху тях а и с кирилицата съм доста скаран и единствено я ползвам в случая от уважение към любимия ми форум :)П.с ако някое от обесненията ми звучи неточно ( ламерски ) то е защото съм обеснявал на ниво което да е горе долу разбираемо от нормалния потребител

Processes: 29 total, 1 running, 28 sleeping... 153 threads 12:28:53

Load Avg: 0.17, 0.08, 0.09 CPU usage: 1.89% user, 7.55% sys, 90.57% idle

SharedLibs: num = 0, resident = 0 code, 0 data, 0 linkedit.

MemRegions: num = 3103, resident = 73M + 0 private, 42M shared.

PhysMem: 76M wired, 34M active, 23M inactive, 212M used, 291M free.

VM: 1230M + 0 63135(0) pageins, 61(0) pageouts

PID COMMAND %CPU TIME #TH #PRTS #MREGS RPRVT RSHRD RSIZE VSIZE

960 SCHelper 0.0% 0:00.04 2 42 60 328K 1180K 636K 22M

959 top 4.7% 0:04.71 1 23 53 396K 1436K 952K 18M

955 bash 0.0% 0:00.11 1 15 47 284K 1432K 1068K 16M

954 sshd 0.0% 0:01.06 1 15 39 356K 1180K 1364K 16M

943 notificati 0.0% 0:00.02 3 40 57 320K 1176K 608K 20M

941 afcd 0.0% 0:00.02 3 37 41 332K 1188K 764K 20M

940 afcd 0.0% 0:00.01 3 37 41 336K 1188K 768K 20M

890 DataStats 0.0% 0:01.45 5 95 193 7752K 9148K 11M 101M

888 ptpd 0.0% 0:01.30 4 92 94 1288K 1760K 3088K 51M

884 MobilePhon 0.0% 0:02.76 4 157 259 15652K 11M 19M 114M

72 lsd 0.0% 0:08.41 2 36 74 1100K 2352K 1524K 38M

45 notifyd 0.0% 0:10.88 3 617 59 856K 1180K 924K 18M

41 aosnotifyd 0.0% 0:01.70 5 114 86 1028K 1772K 1380K 43M

40 BTServer 0.0% 0:01.50 2 87- 83 912K- 1824K 1404K- 49M-

39 CommCenter 0.0% 0:31.16 12 195 112 1560K 1772K 2408K 54M

35 SpringBoar 1.8% 13:11.67 20 556 676 11884K 12M 20M 169M

• 0
Публикувано

Здравейте сдобих се със следния странен и неприятен проблем и моля за помощ.

Имам iphone 4, на около година и половина. До вчера батерията на телефона ми беше ок. Издържаше си доста време, въпреки че wifi и location-a седяха пуснати винаги. Вчера след дълго пътуване с GPS навигация стигнах хотела в Гърция. Там на сутринта батерията беше на 0 и след като го заредих до край се оказа, че почва да пада с около 10% на час. направих проба да го рестартна,спрях location services, wifi, bluethooth, пуснах го във fly режим и въпреки това батерията продължава да си пада със същата скорост.

Някой сблъскал ли се е с подобен проблем и какво бихте ме посъветвали да пробвам ?

• 0
Публикувано

Навигацията спря ли?

пп: Нека някой колега да я слее с другата тема.

• 0

Само да споделя и приключвам темата. Щом влязох в БГ, гръцкия синдром изчезна. Активирах всичките му екстри - wifi, bluethooth, data transfer, gps и никакъв проблем. Батерия се държи желязно. Според мен някоя програма (поща например) се е мъчила тъпо и упорито да намери начин да се докопа до интернет и по този начин е разказвала играта на батерията. Щом в БГ е намерила 3G-то и се е кротнала. Може и да е глупост но за друго не се сещам

Редактирано от mamun

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори на този въпрос...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Разглеждащи в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

• Добави ново...