morfei Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 Значи проблема е следния.Интернет доставчика ми има защита чрез мак адрес на лана.Има ли вариант да си сменя мак адреса на лаптопа да е същия като на другия ми комп,защото при по големи файлове за теглене предпочитам да се вържа директно,а не през wi fi.Машината е Епъл с 10.5.7 Мак. Цитирай
Aveliky Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 http://www.irongeek.com/i.php?page=security/changemac Цитирай
bobbyggx Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 Ето ТУК има интересна програмка, която би трябвало да ти свърши работа. Лично на мен, само тя ми свърши работа, след 10.5.2 версията смяната на мак адреса с команди от командния ред не ставаше, пробвах доста начини и случайно попаднах на тази програмка, която ми свърши работата, дано и на теб помогне. Цитирай
Angelo Публикувано Август 9, 2009 Публикувано Август 9, 2009 Значи проблема е следния.Интернет доставчика ми има защита чрез мак адрес на лана.Има ли вариант да си сменя мак адреса на лаптопа да е същия като на другия ми комп,защото при по големи файлове за теглене предпочитам да се вържа директно,а не през wi fi.Машината е Епъл с 10.5.7 Мак. Terminal. Като "root" user: ifconfig en0 ether xx:xx:xx:xx:xx:xx en0 - за етернета en1 - за Airport Цитирай
peerless Публикувано Август 11, 2009 Публикувано Август 11, 2009 На Airport-a няма да стане да го смениш, само на en0 ще захапе, поне аз с такива проблеми се бях сблъсквал преди време Цитирай
uomoto Публикувано Юни 27, 2010 Публикувано Юни 27, 2010 (редактирано) На iphone 3g може ли да се смени мак адреса? Ако може кък става? П.П. Смених го от терминала с командата,но като влезна в сеттингс там ми показва оригиналния МАК... Идеи.. Редактирано Юни 27, 2010 от uomoto Цитирай
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.