kalin7 Публикувано Август 7, 2009 Публикувано Август 7, 2009 Здравейте, Имам проблеми с GPS-a! Всеки път когато се опитам да го активирам и да го използвам с някое приложение не може да намери сателити и да се свърже. След няколко рестарта, пускане, спиране на "location service" и др. някак успява да намери сателити и после нямам никакви проблеми. Мога да пускам и спирам която си искам програма и веднага става откриването. Започвам да си мисля че проблема може и да е в самия GPS, но при положение че когато се свърже няма проблем не знам какво да си мисля. Телефона е iPhone 3G фабрично заключен с ОS 3.0 и отключен с RedSn0w 0.8. Търсих в нета някакви програми с които да тествам евентуално GPS-а но към момента безуспешно. Ако някой има същия проблем или решение на проблема (което би било най-добрия вариант) ще се радвам да споделите. Програмите с които пробвам са : xGPS,Sygic,MotionX GPS и iGO Цитирай
0 Aveliky Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 Махни xGPS и MotionX GPS, рестартирай телефона. При пускането на телефона пусни Maps и му дай да те локализира. След като те е локализирал ползвай само портнатите за 3.0 програми като Sygic и iGO. Може проблема да ти идва от xGPS и MotionX GPS, може да не са портнати добре и да правят проблеми на GPS модула. Цитирай
0 bombastyk Публикувано Август 8, 2009 Публикувано Август 8, 2009 Аз имам и xGPS и MotionX GPS теглени са от appulo ,също имам Sygic и iGO при нито една нямам проблем с GPS-а . П.П. Ако имаш SBSettings провери дали ти е включено Location Цитирай
0 nuralt Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 Аз имам и xGPS и MotionX GPS теглени са от appulo ,също имам Sygic и iGO при нито една нямам проблем с GPS-а . П.П. Ако имаш SBSettings провери дали ти е включено Location здравейте, имам абсолютно същия проблем. нямам инсталирани програми освен ИГО. пробвах няколко трика които са посочени по горе но няма файда. Цитирай
0 Melir Публикувано Септември 7, 2009 Публикувано Септември 7, 2009 чакайте малко, нямате сигнал :eek: вие чакате ли да намери сателити. GPS-а търси минимум 3 сателита за да определи местонахождението ви, така че аз като го включа понякога съм чакал по 15 минути докато намери сателити. Нормално е да не намира сигнал на минутата ако не сте го включвали да речем от 10 часа Цитирай
0 devilsangel Публикувано Септември 28, 2009 Публикувано Септември 28, 2009 Здравейте, имам инсталирана програмата NAVIGON for iPhone. Програмата работи без проблем но когато му задам "save position" ми исписва на екрана "No GPS signal available at present". Иначе ми е включена в настройки локализацията, но трябва ли EDGE и 3G да са ми включени? Няой ако знае как да активирам GPS-а и знае от къде мога да получа евентуално повече информация за тази NAVIGON програма моля да помогне. Мерси предварително и пишете Цитирай
0 bombastyk Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Пробвай да стартираш Maps и да видиш дали ще те локализира. Цитирай
0 cuspider Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 GPS можеш да активираш като пуснеш Location от Bossprefs/SBSettings , иначе при мен iGo my way не ме откриваше , когато бях в затворено помещение , но в момента , в който изляза навън веднага ме локализираше , пробвай този вариант ако не си го направил до момента ! Ето ти и повече информация за програмата , другия път чичко Google използвай : http://www.navigon.com/site/int/en/prod ... are/iphone Цитирай
0 devilsangel Публикувано Септември 29, 2009 Публикувано Септември 29, 2009 Благодаря ти cuspider, разбира се че преди да питам проверих в Google, но това което намерих е същото като това което ми предоставяш ти. Това не мипомага защото не обяснява нищо за това как се работи и използва тази програма. Все пак благодаря ти. Пробвах и с Maps, там ме локализира но се опасявам че ме локализира чрез GSM клетката а не чрез сателит (GPS). Цитирай
0 R_lakov Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 А какво правим ако Мапса неиска да ме локализира. Изписва ми ''Your location could not be determined''. Вързан съм към домашния ми рутър и неиска и неиска. Цитирай
0 Anthony Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 Ами прочиташ що е то GPS и изненадващо разбираш, че това са сателити и трябва да се вържеш към най-малко 3 от тях за да те позиционира (или триангулира). След това поглеждаш към тавана на хола и откриваш, че на него няма сателити. Излизаш на открито и чудото става. А ползата от това да се вържеш към домашния рутер е същата, както ако се беше вързал към тостера или хладилника. Цитирай
0 R_lakov Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 Ами извинявам се тогава. Аз мислих че Maps ползва само интернет връзката или 3Г. Когато го ползвах в УК винаги ползваше 3Г и от там съм се заблудил. Цитирай
0 mupo Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 Всъщност полза от връзване към Wi-Fi има ако е направил това viewtopic.php?p=43959#p43959 Цитирай
0 Alxx® Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 Пробвай на друг рутър или пробвай през edge/3G. Цитирай
0 Anthony Публикувано Декември 30, 2009 Публикувано Декември 30, 2009 Темата е за позициониране посредством GPS, а не през EDGE/3G. Ясно, че може да те локализира по клетките на мобилния оператор, но това е доста неточно. А и винаги съм се чудил каква е ползата да ти каже телефона, че си у вас. Може би за хората с Алцхаймер Цитирай
Въпрос
kalin7
Здравейте,
Имам проблеми с GPS-a! Всеки път когато се опитам да го активирам и да го използвам с някое
приложение не може да намери сателити и да се свърже. След няколко рестарта, пускане, спиране на
"location service" и др. някак успява да намери сателити и после нямам никакви проблеми. Мога да
пускам и спирам която си искам програма и веднага става откриването. Започвам да си мисля че
проблема може и да е в самия GPS, но при положение че когато се свърже няма проблем не знам какво да
си мисля. Телефона е iPhone 3G фабрично заключен с ОS 3.0 и отключен с RedSn0w 0.8.
Търсих в нета някакви програми с които да тествам евентуално GPS-а но към момента безуспешно.
Ако някой има същия проблем или решение на проблема (което би било най-добрия вариант) ще се радвам
да споделите.
Програмите с които пробвам са :
xGPS,Sygic,MotionX GPS и iGO
15 отговора на този въпрос
Recommended Posts
Присъединете се към разговора
Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.