Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

iPhone-Hack: Siri управлява термостат


adept

Recommended Posts

siri-assistant.jpg

Гласовият асистент Siri на iPhone 4S, изглежда ще управлява "умните къщи" в най-близко бъдеще. Един разработчик, познат само под Туитър псевдонима си @plamoni , е разработил вече прокси сървър, който значително разширява функционалността на Siri. Ето едно демо видео, в което той поема контрола върху термостата си

Преди няколко дни, разработчици от фирмата Applidium успяха да разбият чрез реверсно инженерство протокола на Siri и веднага го публикуваха (заедно с пълно ръководство) в мрежата.

Именно това е използвал plamoni като техническа основа за прокси сеървъра си, който пренасочва запитванията от Siri обратно през WLAN. По този начин, plamoni е успял с помощта на неговия iPhone 4S и Siri да получи актуалната температура в стаята, както и настройките на парното. А ако е много топло или студено, то Siri може ремоут да настрои парното. Засега по този начин могат да се управляват само уреди, които са в същата WLAN мрежа, но е въпрос на време, тази пречка да бъде отстранена, тъй като сорс кода на софтуера, програмиран на Ruby, е официално онлайн публикуван, за да може всеки заинтересуван да експементира.

Благодарение на разбиването на протокола на Siri теоретично е възможно използването на асистента и на по-стари iPhone модели, както и на iPad или дори и на Android устройства, разбира се при условие, че се напише необходимия софтуер. Това е възможно, тъй като езиковата оценка става онлайн и когато протокола през който това се случва е отворен, би могъл да се ползва дефакто от всяко приложение.

Прокси сървъра на plamoni в момента е съвместим само с iPhone 4S и не е необходим Jailbreak за употребата му. Ако има заинтересувани:

Сорскода на Siri-Proxy:

https://github.com/plamoni/SiriProxy

Източник: pressetext

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...