Jump to content
Ремонт на покриви и изграждане на нови покривни конструкции

Recommended Posts

Aveliky

От днес стартира нова екстра за потребителите на форума. Разделите във форума "Купува-Продава-Заменя - Глобален Маркет" вече няма да съществуват. Те ще станат пренасочващи линкове към новата екстра, а именно таба "Борса" в който можете да си пускате обявите за покупка или продажба. Съществуващите обяви ще бъдат преместени във форум "Архив", раздел "Купува-Продава-Заменя". Целта на преместването е да може всеки потребител, който не си е продал стоката, която продава да може да си я копира в борсата. Във борсата всеки ще може да прикачва снимки директно от компютъра. Всяка една публикувана обява там, ще има трайност един месец, така няма да се задържат стари обяви. Всеки който си е продал устройството по рано, може да пише на екипа, за да му спрем обявата ръчно. В борсата има задължителни полета за всяко едно устройство и така няма да има не пълни обяви. Има също и нотификация която позволява да следиш определена категория. Категориите са раздробени до минимум, така, че ако някой търси да си купи iPhone 4S примерно, може да се абонира за категория "iPhone 4S" и за всяка публикувана обява в този раздел, той ще получава уведомление. Борсата също има и мобилна версия така, че спокойно може да се разглежда от сафарито на любимите ни джаджи. Офф, много се разписах нещо, останалите екстри по борсата сами ще ги видите.

Нормалните потребители могат да редактират обявите си само първите 24 часа от пускането им. VIP потребителите могат да редактират обявите си през цялото време докато обявите са активни.

 • Харесвам 14
Link to post
Share on other sites
orbitalen

Като разглеждам обявите ми прави впечатление, че има поле дали телефонът е ФЗ или ФО, но ми се струва, че е добра идея да се добави и допълнително поле, когато телефонът е ФЗ, да се впише задължително и baseband-ът.

Link to post
Share on other sites
Pe6o666

В характеристики има Baseband версия

Link to post
Share on other sites
orbitalen

Прав си, но полето не е задължително. Струва ми се, че ако се направи задължително поне за ФЗ телефони ще е от полза (да споменавам причини ми се струва, че е излишно).

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Няма вароянт това да се случи. Една от причините е, че някой, който продава ФЗ телефон и той е запечатан, няма как да знае бейзбанд-а му. Да не мислиш, че ще разпечата и активира телефона само за да си пусне обява във форума? Ти би ли го направил?

 • Харесвам 1
Link to post
Share on other sites
orbitalen

От друга страна някой, който продава заключен телефон и е с бейзбанд, който не може да се отключи с какъвто и да е туул, и е решил да спести тази информация? Трябва да се свържеш с всеки продавач поотделно, а устната уговорка не означава нищо, в случай на проблем.

Друга идея, тогава - да се направи задължително поле при избран "Употребяван" телефон и опция ФЗ?

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Няма да слагам бейзбанд като задължително поле, по-горе писах защо. А и доста от продавачите незнаят какво е бейзбанд.

Link to post
Share on other sites

Е защо бе? Дай да го направим задължително. По този начин хората ще си блъскат главата и ще се чудят какво да попълват, а като го попълнят с някаква стойност, ние може да сме 10000% сигурни, че той не ни е излъгал. Понеже ако някой иска да ни прецака, едно задължително поле ще го възпре.

Но аз имам още по-добра идея. Калоян така и така се заседява в сервиза много и няма абсолютно никаква работа ;) Някой като иска да пусне обява да му се обажда, Калоян да отива до у тях, да го разгледа телефона и той да го опише. Така съвсем ще сме сигурни какво се продава :)

Link to post
Share on other sites
orbitalen

... а като го попълнят с някаква стойност, ние може да сме 10000% сигурни, че той не ни е излъгал. Понеже ако някой иска да ни прецака, едно задължително поле ще го възпре.

Излъгал - да, напълно възможно, но в такъв случай го има черно на бяло написано в обявата, която евентуално би могла да се използва и като аргумент/доказателство - по-добре е от нищо (без значение дали може да се използва като доказателство или не - право не практикувам). Както и да е, на сила хубост не става, така че от мен толкова по тази тема!

EDIT: @VladTheImpaler, струва ми се, че сарказмът е излишен, но Калоян (не го познавам, така че не знам със сигурност) ако наистина толкова много скучае, нищо не пречи да се пробва! ;)

Edited by orbitalen
Link to post
Share on other sites

Това,което искаш е безсмислено, тъй като продавачът може да напише каквито си иска стойности в полето.

Ако искаш да си на 100% сигурен, ще му поискаш скрийншот. ;)

Link to post
Share on other sites
Alxx®

Хехе, каква е гаранцията че ще шотне стоката, а не друг тел? :tooth:

Link to post
Share on other sites
The Shaman

Хора, не виждам разликата от начина на постване на обявите до сега, освен, че е по-удобно, подредено и естетично. Всички други претенции са просто прищявки. Задълбахме доста ;)

 • Харесвам 3
Link to post
Share on other sites

Определено става доста подредено и ясно.

Все пак един въпрос. Защо не е оставен бутон "преглед" преди окончателно публикуване на обява.

Link to post
Share on other sites
Aveliky

На това не мога да ти отговоря. Системата е такава, не съм я правил аз :) Но ако държиш, ще ти дам координати на създателя да му пишеш :)

Link to post
Share on other sites

Борсата е станала много добре ,прегледно ,ясно и тн. поздравления.Само на мен не ми допада, че още в началото където те пита какъв вид продукт продаваш може да избереш само един и сега примерно аз ако искам да публикувам обява за 4 5 телефона трябва да пускам за всеки един по отделно ли ?

Поздрави :smile:

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Въвжедаш кой модел ще продаваш и впреглед описваш останалите. Важното е да публикуваш обявата в съответната категория.

Link to post
Share on other sites

Да то това е варианта ако са един модел всичките които продавам ... само че снощи нещо не искаше да качва снимките днес ще пробвам пак :)

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Обикновенните юзери могат да качват до 500kb снимки. VIP потребителите могат да качват до 200mb.

 • Харесвам 2
Link to post
Share on other sites

Ще бъдат ли толерирани подобни обяви--http://bgiphone.com/...ung-galaxy-ace/

Ясно е, че когато са повече неща за продаване не може да се напише единна цена, в заглавието на обявата.

Link to post
Share on other sites
Aveliky

Не няма да бъдат толерирани. Има си категории и това не е борса за продавачи на едро или магазини. Нищо не му пречи на потребителя да пусне три обяви. Но както винаги ги мързи. Когато писах, че може да се обявят няколко бройки, то имах предвид примерно: iPhone 4S 16GB 5-бройки. Не няколко артикула в една обява.

 • Харесвам 1
Link to post
Share on other sites
 • 5 years later...
Aveliky

Здравейте приятели, Борсата отново е в играта. Актуалните обяви ще са активни една седмица от днес. Ще помоля потребителите с активни обяви да си ги пуснат в борсата и да ми индикират за да ги премахна от раздела.

http://bgiphone.com/index.php?/classifieds/

 • Харесвам 4
Link to post
Share on other sites
 • Aveliky unpinned this topic
 • 2 months later...
Aveliky

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • BulgarianSS
   By BulgarianSS
   От седмици насам акциите на Apple изнемогваха, чакайки някой да изкрещи "Купи!" И това се случи вчера


   Всеки анализатор вчера казваше, че в понеделник фондовият пазар е отчел най-високия си ръст за един ден от над два месеца насам заради надеждата, че преди края на годината ще има сделка за фискалната пропаст. Това обаче бе само една от причините за голямото рали в понеделник, пише в свой анализ CNBC.
   Но нека не забравяме и огромния ефект, който имаше ръстът на Apple (7,21%) с 38,05 долара до 565,73 долара. Той е отговорен за половината от 61 пунктовия ръст на Nasdaq-100 Index (2,43 процента) и за пункт от общо 27 пункта печалба на Standard & Poors 500 Index (1,99% до 1 386,89 пункта).
   Той помогна на Intel (+0,30%), който откри сесията с понижение до 19,73 долара - 52-седмично дъно, след новината, че главният изпълнителен директор Пол Отелини ще се пенсионира рано. Intel успя да приключи сесията на цена от 20,25 долара, с 6 цента по-скъпа.
   Apple отчете рязък спад заради видимите притеснения за iPhone 5, новия mini-iPad и разтърсения от промени мениджмънт.
   От 19-и септември, когато акцията затвори на връхната си точка от 702,10 долара, тя падна в петък до едва 505,75 долара, изтривайки по този начин 184,7 милиарда долара от пазарната капитализация - приблизително равно на пазарната стойност на един Procter & Gamble или на две компании McDonald's.
   Apple се търгуваше с около 12,4% под 200-дневната си средна стойност - ясен знак за тревога на инвеститорите, а индексът на относителната му сила, мярка за инерция, приключи в четвъртък на 14 пункта. Стойности под 30 означават, че акцията е свръхпродадена.
   И така - въпросът не бе дали Apple ще отскочи отново, а кога. И това "кога" бе в понеделник.
   investor.bg
  • BulgarianSS
   By BulgarianSS
   Акциите на технологичния гигант стигнаха нов рекорд днес, исторически връх покори и Google

   Акциите на Apple поставиха нов рекорд и направиха компанията най-скъпото търгувано някога на борсата дружество в историята. Рекорд днес постави и пазарната капитализация на Google. Нови дъна пък записаха Facebook и Groupon.
   Пазарната капитализация на Apple се изстреля с 2,5% днес, за да доближи колосалните 625 млрд. долара. Акциите на технологичния лидер достигнаха до 664,75 долара за брой. Представянето на компанията през настоящото тримесечие е в унисон с прогнозите на анализаторите, че то може да бъде най-доброто в историята на Apple.
   Предишният рекорд за най-скъпа компания се държеше от Microsoft и е от 30 декември 1999 година - 618,9 млрд. долара, пише CNBC.
   В средата на септември се очаква да бъдат представени два дългоочаквани продукта – новия iPhone 5 и таблет iPad с по-малък от досегашния размер. Междувременно развитието на проекта Apple TV продължава, което също вещае добри резултати.
   Преди едва около година Apple изпревари като най-скъпата публична компания в света американския петролен гигант ExxonMobil. Днес капитализацията на технологичната компания е с над 50% по-голяма от тази на петролната. Към момента едва девет дружества от S&P 500 струват по над 200 млрд. долара.
   Акциите на Google също се движат на неразчертана територия, след като днес бе покорен връх от 678,87 долара за акция. Това дава на компанията капитализация от над 225 млрд. долара.За последния месец акциите на Google и Apple са скочили с по над 10%.

   На обратния полюс и днес бяха Facebook и Groupon.
   Акциите на социалната мрежа потънаха до 18,75 долара за брой, но след това намериха подкрепа и вече се движат с 3,1% ръст за деня до 19,65 долара за брой. През последната седмица Facebook бе подложен на силен натиск, след като служители на компанията получиха право да продават акциите си. Това срути пазарната капитализация рязко и тя се сви до под половината от нивото си от IPO-то на компанията.
   Денят не е добър и за Groupon, където в началото на сесията също имаше разпродажби. Акциите на мрежата за групово пазаруване удариха дъно от 4,50 долара за брой, след като стана ясно, че някои от създателите на проекта търсят начини да се освободят от акциите си.
   В средата на деня пазарната капитализация на Groupon все пак се движи с ръст от 1 на сто спрямо петък до 4,83 долара за акция.

   investor.bg
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Who was online  139 Users were Online in the last 24 hours

   • dasoviq
   • niksan1979
   • Grievous
   • maxpainus
   • Mytag
   • SpAwN
   • ludiamax
   • zaioristu
   • gogi6
   • delmondo
   • venelin111111
   • WULAS
   • puho
   • casa
   • algor
   • s0urce
   • matsan
   • pepo1919
   • baronbg
   • Anthony
   • steve83
   • mirror
   • PROXIMO
   • MacIlian
   • ML16
   • penmark
   • jimmy.ant
   • Mich
   • tshishkov
   • iNikolov
   • Alexandro
   • rakita
   • blackmore
   • momchil_g
   • jordanbg
   • NoshtenYastreb
   • DreamcatcheR
   • GeCaTaA
   • Aveliky
   • miro1972
   • patrik
   • Владо Узунов
   • JmeLche
   • gazara74
   • Vladimir Stoychev
   • morfei
   • Em Sun
   • Baikonator
   • forka2k
   • zlaten
   • minevjr
   • Alxx®
   • cvalio
   • jh_ivanov
   • mariankata
   • XoXo
   • mishellbg
   • ayl
   • extremee13
   • robert1975
   • Infamous
   • turieca
   • stasi72
   • bobolino
   • itrichkov
   • robot
   • svetlozar
   • gosta
   • londongunner
   • tosco69
   • Русев
   • dessyteneva
   • hub
   • profusion
   • Izzy
   • chayanne
   • kabel
   • nikitobet
   • HaveFun
   • istoyanov
   • eXtazy
   • kal1ch
   • Kery70
   • ddeynov
   • PanterA
   • babatonka
   • zlia
   • Ivanov351
   • ElemenT (a.k.a. Chiko)
   • nass
   • niksanvijan
   • nikiyd
   • sarmak
   • expectedtar
   • don Baro
   • Баба Гана
   • Veselin Panov
   • tedier
   • boggentod
   • NaSk0'
   • Enigmus
   • drjivago
   • foolish
   • miroslavm
   • Plovdiv
   • makaveli2
   • wsgar3
   • Fakoni
   • Jekylll
   • Antoni86
   • mitkoiphone
   • bobiikonomov
   • bache_kolio
   • skpavlov
   • niksan76
   • blackadder
   • MidwinterSun
   • stangen
   • Иан Иванов
   • Nick Snow
   • KLM
   • martin77bg
   • OXYGEN
   • mafozi
   • ivan79792
   • raduloff
   • lyubo94
   • autofar
   • shaman
   • hudson
   • turganay
   • AresP
   • karas
   • djovani
   • KurtiMakarov
   • drpetar
   • spok0
   • sgalchev
   • georgekodinov
×
×
 • Create New...