Премини към съдържанието
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

Intel произвежда модемите за iPhone 2018, но Apple вероятно ще възложи поръчки и на Qualcomm


dessyteneva

Recommended Posts

iphone-x.thumb.jpg.84a14cabe33cda97df3acfca0f4f8b1a.jpg

Intel вече произвежда модеми от следващо поколение, XMM7560, които ще се използват за тазгодишните модеил iPhone. Това е важен момент за компанията, тъй като чипът е първият с поддръжка на CDMA и GSM, а предходните години тя прехвърли производството на TSMC и всички CDMA варианти трябваше да използват чипове на Qualcomm. Всъщност, според някои слухове от април, Apple трябваше да предостави на Intel ексклузивни поръчки след спора си с Qualcomm, но това може би няма да се случи тази година, тъй като компанията все още е изправена пред някои неразрешими проблеми с качеството. За да запълни празнината, Apple ще използва модеми на Qualcomm в някои модели.

Intel за пръв път започна да доставя чиповете на Apple с iPhone 7, а противоречията се появиха тогава, когато някои клиенти забелязаха разлика в работата с мрежата. Моделите с чипове на Intel работеха малко по-зле от тези с чипове на Qualcomm, с повече разход на батерия и по-некачествени разговори. Apple се старае да направи устройствата си еднакви, което включваше и ограничаване на максималната производителност на модемите на Qualcomm, тъй като конкурентните чипове не успяваха да достигнат същото и това е и една от областите, в които Qualcomm изрази недоволството си от практиките на гиганта. Двете компании понастоящем са в съдебен спор за прекомерно високите такси за патенти, а Apple задържа плащанията с месеци, докато трае процеса.

Въпреки тези несъгласия, Apple продължава да е зависима от Qualcomm по отношение на модемите. XMM 7560 осигурява подобрена скорост на LTE, но не поддържа 5G, което не трябва да ни изненадва, тъй като Apple винаги е била консервативна по отношение на приемането на новите радио технологии. Intel очаква първите й 5G модеми да станат достъпни следващата година, а според слуховете, все още е възможно предстоящото опресняване на iPad да се основава изключително на модемите на Qualcomm, тъй като таблетите се продават в много по-малки обеми, което означава, че ниските добиви от доставчиците няма да се пречка за Apple.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора

Можете да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате акаунт, влезте сега да публикувате с вашия акаунт.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
Ремонт на покриви | Ремонт на покриви цени | Хидроизолация на покриви

×
×
  • Добави ново...